E Shtunë, 28 Nëntor 2020
Blue Red Green
 • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
 • Fitorja e kandidatit Biden u pa si një rifillim pas "epokës" së presidentit Trump. Kjo ngjarje solli jo pak shpresë në arenën ndërkombëtare. Më 20 janar 2021, Joe Biden do të jetë presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Tashmë, me fitoren e kandidatit Biden, si president priten zhvillime si në rrafshin kombëtar dhe atë ndërkombëtar. Motoja por dhe sfida e presidentit të ri në planin kombëtar është realizimi i programit: "Ndërtimi i një vendi pas një krize të madhe".
  Lexo

 • Ideja e shtetësisë europiane përmendet që me krijimin e traktateve themeluese të Bashkimit Europian. Ky koncept ka si qëllim krijimin e themeleve për një Europë më të fortë dhe më të bashkuar. Ky bashkim do të arrihej vetëm me anë të krijimit të një pike lidhëse, një statusi specifik, siç është ai i shtetësisë europiane. Një nga format e para të shtetësisë europiane sipas legjislacionit të BE është lëvizja e lirë e personave nga një shtet në një shtet tjetër të Bashkimit Europian dhe qëndrimi i tyre në këtë shtet.
  Lexo

 • Në mars 2020 informacioni dhe komunikimi mediatik mbi epideminë e COVID 19, përcaktoi axhendën e hapësirës publike. Me zyrtarizimin e karantinës më 13 mars (OBSH shpalli pandeminë më 10 mars) dhe vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme në 24 mars, edhe media shqiptare çeli një kapitull të ri në demokratizimin e informimit dhe edukimit të publikut, mbi një krizë të shëndetit e panjohur më parë.
  Lexo

 • Alexander Hamilton: “Ky proces zgjedhor ofron një siguri morale sipas së cilës zyra e Presidentit rrallë herë mund të bjerë në duart e çdo njeriu që nuk është dukshëm i pajisur me kualifikimet e nevojshme”. Ekonomia vendase, por në mënyrë të tërthortë dhe ajo globale paraqesin një rëndësi të veçantë për zgjedhësit amerikanë, sidomos në kushtet aktuale kur për shkak të pandemisë dora e fortë e trumbetuar nga Trump në 3 vitet e para të pushtetit ka filluar të nxjerrë në pah problematikat e qeverisjes e sidomos të ekonomisë në vetvete.
  Lexo

metodologjia e re e zgjerimit infografike fotooooMetodologjia e re e zgjerimit u propozua nga Komisioni Europian më 5 shkurt 2020 dhe parashikon ndryshime në mënyrën e vlerësimit dhe procesit të hapjes së negociatave dhe hapjes&mbylljes së kapitujve. Vendet e Ballkanit Perëndimor që do të preken nga kjo Metodologji janë Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut.

***

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

26 nëntor 2020 - Seancë plenare e Parlamentit Europian ku eurodeputetët pritet të kenë një mendim zyrtar mbi vendimin e Tribunalit Kushtetues Polak mbi të drejtat e abortit në vend.

********************

25 nëntor 2020  - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

********************

24 nëntor 2020 - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të miratojë planin e veprimit të BE për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave në marrëdhëniet e jashtme për 2021-2025; planin e veprimit për integrimin dhe përfshirjen  dhe planin e veprimit mbi pronësinë intelektuale

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1