E Shtunë, 28 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Zgjedhjet presidenciale në SHBA, impakti në ekonominë globale dhe atë europiane

us elections 1Alexander Hamilton: “Ky proces zgjedhor ofron një siguri morale sipas së cilës zyra e Presidentit rrallë herë mund të bjerë në duart e çdo njeriu që nuk është dukshëm i pajisur me kualifikimet e nevojshme”. Ekonomia vendase, por në mënyrë të tërthortë dhe ajo globale paraqesin një rëndësi të veçantë për zgjedhësit amerikanë, sidomos në kushtet aktuale kur për shkak të pandemisë dora e fortë e trumbetuar nga Trump në 3 vitet e para të pushtetit ka filluar të nxjerrë në pah problematikat e qeverisjes e sidomos të ekonomisë në vetvete.

Vazhdo leximin...

Turizmi dhe Covid-19: sfidat dhe masat që duhen ndërmarrë

turizmi nikollaAskush nuk ka dyshime mbi efektet e pandemisë në sektorin e turizmit, por a do të ndryshoj përgjithmonë mënyra e të bërit turizëm? Kriza evidentoi natyrën e paqëndrueshme të sektorit, në këtë aspekt, ky mund të jetë momenti që shtetet të ridimensionojnë strategjinë e tyre ekonomike dhe të fokusohen në sektorë më të qëndrueshëm, çka nënkupton pikë së pari ndërtimin e një ekonomie më të kontrollueshme dhe më afatgjate.

Vazhdo leximin...

Ekonomia e Bashkimit Europian përballë krizës së COVID-19

foto ekonomia dhurataCovid-19 përtej tragjedisë njerëzore, pasigurisë për shkak të natyrës së paqartë, ka dhe një ndikim të drejtpërdrejtë ekonomik. Artikulli synon të analizojë pasojat ekonomike dhe divergjencat si pasojë e qëndrimeve të ndryshme të vendeve të Bashkimit Europian për përballimin e krizës. Në artikull krahasohen mënyrat të cilat shërbejnë për një rimëkëmbje të ekonomisë nga pasojat e COVID-19. 

Vazhdo leximin...

A do t`i mbijetojë koronavirusit ekonomia e `sëmurë` shqiptare?!

eco covid 5Ekonomia shqiptare në dekadën e fundit është e bazuar tek shërbimet. Pas goditjes që i dha tërmeti, kryesisht sektorit të turizmit, i gjithë sektori i shërbimeve mori goditje. Duke filluar nga 13 marsi të gjitha shërbimet janë mbyllur duke shkaktuar një krizë për bizneset, të punësuarit, arkën e shtetit, që janë zinxhiri i mbyllur i shërbimeve. Për të shpëtuar nga kolapsi ekonominë, qeveria ka miratuar një paketë afatshkurtër e cila bazohet në dy shtylla kryesor: mbështetjen e shtresës në nevojë dhe ndihmën biznesit të vogël. 

Vazhdo leximin...

Mesazhet nga Forumi Ekonomik në Davos

davos forumiKëtë vit Forumi Ekonomik Botëror u mbajt nga 22-25 janar në Davos-Klosters të Zvicrës. Ky takim vjetor mbetet mbledhja më e madhe e udhëheqësve të lartë të politikës, biznesit, shoqërisë civile dhe asaj akademike. Pjesë e këtij forumi ishin më shumë se 250 lider politikë nga G20 dhe vendet e tjera si dhe kryetarët e organizatave ndërkombëtare të angazhuar në dialog (ose dialogje) të nivelit të lartë, rrjeti i ekspertëve për fusha të ndryshme, udhëheqësit e universiteteve nga e gjithë bota si dhe pionierët e teknologjisë, forumi i liderëve të rinj globalë etj.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

26 nëntor 2020 - Seancë plenare e Parlamentit Europian ku eurodeputetët pritet të kenë një mendim zyrtar mbi vendimin e Tribunalit Kushtetues Polak mbi të drejtat e abortit në vend.

********************

25 nëntor 2020  - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

********************

24 nëntor 2020 - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të miratojë planin e veprimit të BE për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave në marrëdhëniet e jashtme për 2021-2025; planin e veprimit për integrimin dhe përfshirjen  dhe planin e veprimit mbi pronësinë intelektuale

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1