E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Gjermania në rritje ekonomike, Italia zyrtarisht në recesion

eurostat
Sipas të dhënave statistikore të Eurostat për ecurinë ekonomike gjatë tremujorit të tretë të vitit 2014, publikuar të premten (14 nëntor) evidentohet se ekonomia gjermane ka shënuar rritje, ndërkohë që Italia ka rënë zyrtarisht në recesion. Ne përgjithësi shtetet e eurozonës kishin pësuar rritje me 0.2% ose 0.3% krahasuar me tre muajt e mëparshëm.


Pavarësisht se Gjermania pati vetëm një rritje me 0.1%, ishte një shifër më e mirë se sa pritej. Kjo sepse zvogëlimi i besimit tek biznesi dhe rënia e eksporteve nxiti mendimin se kjo fuqi ekonomike po përballej me vështirësi. Gjermania është gjithashtu një nga vendet e BE-së më të prekura nga bllokimi i transanksioneve tregtare me Rusinë. Ky efekt është parashikuar të rritet me 1.2 % këtë vit dhe pasohet nga 1.3% në vitin 2015.

Ky publikim ka sjellë një lajm shumë të mirë për Francën sepse evidentoi rritje ekonomike me 0.3%, rritja më e madhe për këtë vit. Rumania ka shënuar shifrat më të larta për 3 mujorin korrik – shtator,ku rezultoi me rritje ekonomike me 1.9 %. Ndërkohë, Greqia, Spanja dhe Portugalia, duke përfituar dhe nga finacimet nga buxheti i BE-së, kanë pasqyruar rritje ekonomike. 

Ekonomia italiane është tkurrur në një rritje vetëm me 0.1%, dhe krahasuar me tremujorin e dytë prodhimi ka rënë. Italia nuk po arrin ta sfidojë rënien ekonomike që nga 2011. Qiproja është i vetmi vend tjetër i BE-së që rezulton të jetë në recesion.

Shifrat janë pak më mirë se sa priteshin nga analistët e tregut, por vazhdon të pasqyrohet një ecuri e ngadaltë ekonomike në të gjithë bllokun. Qeveritë janë nën presion për të rritur dhe nxitur investimet në mënyrë që të zhvillojnë jetën e tyre ekonomike ndërsa shefi i Komisionit të BE-së Jean-Claude Juncker pritet të vërë në zbatim programin për investime në shifrën 300 Bilion € në dhjetor. Bankës Qëndrore Europiane i është bërë gjithashtu thirrje për të forcuar programet e saj për blerjen e bonove dhe letrave me vlerë, stimulimin e huadhënies bankare dhe nxitjen e biznesit.

                                                                                                                      Euobserver, Nëntor 2014

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1