E Mërkurë, 12 Gusht 2020
Blue Red Green
 • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
 • I gjithë planeti u gjend i prekur nga pandemia Covid-19. Mënyra sesi ky virus u përhap bëri që qeveritë të ndryshonin marrjen e vendimeve në nivele kombëtare dhe ndërkombëtare. Ky virus që vazhdimisht po merr jetë njerëzish duket se ka prekur edhe themelet e të drejtave të njeriut dhe parimeve bazë të demokracisë. Në shumë artikuj thuhet se në situatat e emergjencës, përfshirja vullnetare e qytetarëve, gatishmëria dhe vendimmarrja në kushtet e emergjencës forcojnë dhe ushqejnë parimet e demokracisë. Por a ndodhi kështu me emergjencën Covid-19?
  Lexo

 • Ky punim ofron një analizë juridike të testamenti biologjik në Shqipëri. Artikulli heton sistemin ligjor shqiptar, dokumentet e publikuara nga Komiteti Kombëtar i Etikës dhe Komiteti Kombëtar i Shëndetësisë, si dy organet kryesore këshilluese publike për çështje shëndetësore, si dhe juridiksionin mjekësor kombëtar dhe Kodin e Etikës dhe Deontologjisë Mjekësore. Në përfundim, ky kontribut nënvizon rëndësinë e rregullave specifike që rregullojnë autonominë e pacientit duke dhënë disa sugjerime për ligjvënësin shqiptar.
  Lexo

 • Që prej deklarimit të pandemisë globale dhe me adoptimin e masave shtrënguese, shumë sektorë të punësimit filluan të mbyllen vrullshëm për të parandaluar rrezikun e mëtejshëm, por duke lënë miliona qytetarë europianë, në gjendje të pashpresë. Europa tashmë është duke u përballuar njëkohësisht me dy sfida të vështira: përballimin e një krize në sistemin shëndetësor dhe përballimin e një ekonomie që mund të shkojë drejt rrënimit. Rrjedhimisht pyetjet që lindin janë: Çdo të thotë të jesh i papunë në kohë pandemie? Si është e shpërndarë papunësia në Europë? Dhe pyetja më e rëndësishme: Çfarë duhet bërë?
  Lexo

 • Pak ditë më parë, qeveria shqiptare prezantoi zyrtarisht ekipin negociator që do të përfaqësojë dhe udhëheqë negociatat e anëtarësimit në Bashkimin Europian. Këtë javë Komisioni  publikoi kornizën negociuese për Shqipërinë që do të miratohet më pas nga Këshilli i BE-së. Përtej këtyre zhvillimeve pozitive, integrimi europian mbetet ende i lidhur ngushtë me rezultatet që duhen arritur në një sërë fushash dhe veçanërisht në luftën ndaj krimit të organizuar, korrupsionit dhe narkotikëve.
  Lexo

 • Testamenti Biologjik në Shqipëri

  Testamenti Biologjik në Shqipëri

  Ky punim ofron një analizë juridike të testamenti biologjik në Shqipëri. Artikulli heton sistemin ligjor shqiptar, dokumentet e publikuara nga Komiteti Kombëtar i Etikës dhe Komiteti Kombëtar i Shëndetësisë, si…

 • Të jesh i papunë në kohëra pandemie

  Të jesh i papunë në kohëra pandemie

  Që prej deklarimit të pandemisë globale dhe me adoptimin e masave shtrënguese, shumë sektorë të punësimit filluan të mbyllen vrullshëm për të parandaluar rrezikun e mëtejshëm, por duke lënë miliona…  Kërko

  Axhenda

17-18 korrik -Takim special i Këshillit Europian, ku udhëheqësit e BE-së do të mblidhen fizikisht në Bruksel për të diskutuar planin e rimëkëmbjes si përgjigje ndaj Covid-19 dhe buxhetin afatgjatë të BE.

17 korrik- Ministrat Europianë të Punësimit dhe Çështjeve Sociale do të diskutojnë mundësinë që ofron tregu i punës dhe politikat sociale për një rikuperim të qëndrueshëm nga pasojat sociale dhe ekonomike të shkaktuara nga pandemia COVID-19.

  FJALOR

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së. 

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1