E Shtunë, 28 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Artikujt

Axhenda

Nëntor 2020

26 nëntor - Investimi në të Ardhmen e Europës: Marrëveshja e Gjelbër: Lëvizja Europiane Ndërkombëtare(EMI) organizon në partneritet me Bankën Europiane të Investimeve (EIB), aktivitetin online Marrëveshjen e Gjelbër dhe se si BE mund të ndihmojë në krijimin e një shoqërie ku përfitimet e aktivitetit ekonomik shpërndahen në mënyrë të barabartë dhe mund të pajtohen me përgjegjësitë tona mjedisore. Folës të aktivitetit do të jenë edhe Östros, zëv/president i EIB dhe Timmermans, zëv/president i Komisionit Europian.

- Seancë plenare e Parlamentit Europian ku eurodeputetët pritet të kenë një mendim zyrtar mbi vendimin e Tribunalit Kushtetues Polak mbi të drejtat e abortit në vend.

25 nëntor - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

- Debat mes eurodeputetëve dhe presidentes së Komisionit, von der Leyen së bashku me Presidencën Gjermane të Këshillit mbi Samitin e BE që do të mbahet më 10 -11 dhjetor 2020

24 nëntor -Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të miratojë planin e veprimit të BE për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave në marrëdhëniet e jashtme për 2021-2025; planin e veprimit për integrimin dhe përfshirjen  dhe planin e veprimit mbi pronësinë intelektuale

20 nëntor -Olivér Várhelyi, Komisioner për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, bisedon me Gjeneralin Major, Ferenc Kajári mbi Forcat e Kosovës (KFOR).

19 nëntor -Zhvillohet Samiti i Këshillit Europian  në vijim të konferencës dixhitale që u mbajt  më 29 tetor, ku udhëheqësit e BE-së theksuan nevojën për forcimin e përpjekjeve kolektive në luftën kundër pandemisë, fokusimit në politikën e testimit dhe gjurmimit si dhe mbi vaksinat.

-Pjesëmarrja e Ylva Johansson, Komisionere e BE për Punët e Brendshme,  në  Konferencën dixhitale  Ndërparlamentare virtuale të nivelit të lartë për Migracionin dhe Azilin në Europë.

18 nëntor-  23 nëntor -Seanca Vjetore e NATO-s - ku për herë të parë do të mbahet në internet. Axhenda mbetet  për tu konfirmuar.

16 nëntor - 20 nëntor -Java e Iniciativës Qytetare Europiane - Për të pasur një eksperiencë të plotë të kësaj iniciative dhe për t'i dhënë asaj një shtysë të re, Komisioni Europian  gjatë kësaj  jave do të organizojë aktivitete dixhitale.

17 nëntor -Takimi i Ministrave për  Çështjet  Europiane të cilët ndër të tjera do të vlerësojnë   situatën e procesit të zgjerimit  të  Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut që do të ndiqet nga një viekonferencë.

-Fjalimi i Komisionerit për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Olivér Várhelyi në Konferencën e Migracionit të Vjenës 2020.

13 nëntor - Ministrat e brendshëm europianë diskutojnë paktin e migracionit dhe azilit propozuar nga Komisioni Europian

12 nëntor -Vera Jourova, zëv. komisonerja e Komisionit Europian për vlerat dhe transparencën do të zhvillojë një takim me video me z. Bojan Marichikj, Ministër për Drejtësinë i Maqedonisë së Veriut

11 – 13 nëntor -Zhvillohet Seanca plenare e Parlamentit Europian – Euro-deputetët do të debatojnë dhe votojnë, ndër të tjera zgjedhjet e SHBA-së, Programin e Shëndetit  2021-2027, COVID-19, transparencën në lidhje me blerjen dhe qasjen në vaksinat e ardhshme COVID-19 dhe zgjedhjen  e Nënkryetarit të parë të Parlamentit.

11 nëntor - Takimi i Kolegjit të Komisionit ku ndër të tjera do të diskutohet: propozimi mbi rreziqet ndër-kufitare të shëndetit; propozimi për shtyrjen e mandatit të Agjencisë Europiane të Barnave si dhe strategjia për barazinë për komunitetin LGBTI+

10 nëntor -Ministrat e çështjeve europiane do të diskutojnë e do të vlerësojnë situatën dhe procesin e zgjerimit në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut

-Zhvillohet Samiti i radhës i Procesit të Berlinit këtë herë në Sofje, Bullgari me pjesëmarrjen e liderëve të Ballkanit Perëndimor dhe Bashkimit Europian

9 – 10 nëntor -Nën përgjegjësinë e Presidentit francez,  Emmanuel Macron, zhvillohet Forumi i Parë i Kufijve, në partneritet me Komisionin Evropian dhe Komitetin Evropian të Rajoneve plotësisht online

5 nëntor - Komiteti i Rajoneve - Grupi i Punës për Ballkanin Perëndimor, në axhendë janë ndër të tjera një përditësim mbi marrëdhëniet BE-Kosovë dhe ndikimi i pandemisë Covid-19 në Komunat e Kosovës

4 nëntor - Takim i Ministrave të Ekonomisë dhe Financave, diskutohen konkluzionet mbi planin e veprimit të Komisionit për parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit

3 nëntor  - Mblidhet Eurogroup, i cili diskuton perspektivat ekonomike dhe sfidat e covid-19 në zonën e euros dhe ekonominë globale.

- Komisioneri për zgjerimin, Várhelyi takon Presidentin e Komisionit të Venecias, Gianni Buquicchio

2 nëntor  - Lëvizja Europiane Ndërkombëtare do të mbajë një diskutim me një panel online që do të ketë si fokus diskutimi zhvillimet e fundit në politikën amerikane dhe ndikimin e zgjedhjeve presidenciale të SHBA mbi të ardhmen e marrëdhënieve BE - SHBA.

-Komisionerja për Inovacion, Kërkimin, Kulturën, Edukimin dhe Rininë, Mariya Gabriel, do të marrë pjesë në Samitin e Tretë Dixhital të Ballkanit Perëndimor.

 

Tetor 2020

29 tetor - Video-konferencë informale e Këshillit Europian, ku krerët e shteteve anëtare do të diskutojnë për nevojat për të fuqizuar përpjekjet e përbashkëta kundër pandemisë

28 tetor - 30 tetor - Zhvillohet nga Presidenca gjermane e Këshillit konferenca për ndryshimet demografike në Ballkanin Perëndimor dhe mbi të gjitha nivelet në rritje të emigracionit

28 tetor - Mbledhje e Kolegjit - Komisioni synon të miratojë propozimin për një dritare të vetme doganore, gjithashtu paraqet propozimin për një pagë minimale të drejtë për punëtorët si dhe komunikimin për masa shtesë kundër Covid-19

27 tetor - Komisioneri Europian i Drejtësisë, Didier Reynders do të mbajë një  video konferencë me z. Bojan Maricik, Ministër i Drejtësisë së Maqedonisë së Veriut

26 tetor - Zhvillohet Samiti i Shëndetit i BE-së nga Presidenca gjermane, me panelistë përfaqësues të institucioneve dhe shteteve të BE

23 tetor- Ministrat e Këshillit për Mjedisin do të diskutojnë  Ligjin  Europian  për Klimën dhe zbatimin e tij tek Strategjia e Biodiversiteti

19 tetor - 22 tetor -Organizohet Simpoziumi për European Open Science Cloud (EOSC) 2020 ku do të mblidhen studiues, shkencëtarë, grupet e punës së EOSC dhe përfaqësues të shteteve të BE për të diskutuar hapat e fundit që do të çojnë në fillimin e fazës së dytë të EOSC.

21 tetor -Zhvillohet konferenca online e INTERPOL me pjesëmarrjen e komisioneres europiane për çështjet e brendshme, Johansson

20 Tetor - Komisioni Europian do të paraqesë Programin e tij të Punës për vitin 2021 përpara Parlamentit Europian.
-Konferenca e Ministrave për Zonën Europiane të Kërkimit (ERA) e cila synon të arrijë një riorganizim ambicioz të ERA. Ministrat nga vendet e BE do të diskutojnë se si ERA mund të bëhet më dinamike dhe efektive  nëpërmjet  masave si  bashkimi ndërkombëtar.

19 tetor – 20 tetor  -Këshilli i Bujqësisë dhe Peshkimit miraton konkluzionet e tij mbi Strategjinë “nga Ferma te Piruni” si dhe diskuton mbi Politikën e Përbashkët Bujqësore (CAP).

16 tetor - Dita Botërore e Ushqimit

15-16 tetor - ZhvillohetKonferenca dy ditore:"Farm 2 Fork" 2020

14 tetorSamiti Social Tripalësh i cili do të përqendrohet në fondet e rimëkëmbjes së BE-së për arritjene e objektivave klimatike BE 2030 dhe NextGenerationEU.

13 tetor - Konferenca: "Europa bashkohet kundër kancerit" , e organizuar nga ministrat e trojkës presidenciale.

-Takimi i Komisionerëve Schinas dhe Johansson me Sekretarin e Përgjithshëm të INTERPOL, Jürgen Stock.

12 tetor - Presidenca Gjermane e Këshillit të BE-së dhe Komisioni Europian do të organizojnë së bashku një Konferencë online me temë: "Korniza kuadër e BE-së për komunitetin Rom"

8 - 9 tetor – Zhvillohet sesioni plenar i Komisionit të Venecias të Këshillit të Europës
 
8 tetor – Këshilli i Ministrave për Çështjet e Brendshme do të shkëmbejë mendime mbi propozimin e Komisionit për paktin e ri të migrimit dhe azilit.
 
7 tetor – 25 vjetori i Avokatit Europian të Popullit do të festohet me një ekspozitë në Strasburg.
 
6 tetor –Në axhendën e prezantuar të mbledhjes së Komisionit Europian parashikohet të komunikohet Paketa e Zgjerimit për vendet e Ballkanit Perëndimor si dhe një plan investimesh për rajonin.
 
5 tetor – Mblidhet Eurogrupi për të miratuar planin e punës si dhe për të diskutuar prioritetet e reja në kuadër të Presidencës së re deri në qershor 2021
 
-Java Europiane e Rajoneve dhe Qyteteve: do të zhvillohen më shumë se 500 sesione online në tre ditë mbi zhvillimin urban dhe rajonal
 
-Konferenca e Nivelit të lartë mbi energjinë organizuar nga Presidenca Gjermane me fokus zhvillimin e tregut të brendshëm të BE për hidrogjenin me pjesëmarrjen e institucioneve të BE-së, dhe shteteve e kompanive të ndryshme europiane.

3 tetor – Mbahen zgjedhjet për senatin çek

1-2 tetor – Zhvillohet Samiti i Këshillit Europian i planifikuar në dt. 24-25 shtator,por i shtyrë për shkak se presidenti Michel është në karantinë.

 

Shtator 2020

30 shtator-2 tetor – Zhvillohet Konferenca Europiane për Qytete të Qëndrueshme për të tërhequr vëmendjen në rolin që duhet të luajnë qeveritë lokale për transformimin urban për një të ardhme të qëndrueshme.

30 shtator – Takimi i Kolegjit të Komisionerëve europianë ka në fokus: Planin e veprimit për Arsimin dixhital dhe prezantimin e nismave në kuadër të Zonës Europiane të Arsimit dhe të Zonës Europiane të Kërkimit Shkencor.

29 shtator – Komisioneri për Zgjerimin Olivér Várhelyi takohet më ministrin e Jashtëm të Maqedonisë së Veriut Bujar Osmani

- Mblidhet Këshilli i ministrave europianë të Konkurrencës për të diskutuar mbi programin Horizon Europe – krijimi i programit kuadër të Horizon Europe dhe zbatimi i tij

27 shtator – Mbahen Zgjedhjet e përgjithshme Parlamentare në Rumani
- Zhvillohet Referendumi në Zvicër mbi marrëveshjen e lëvizjes së lirë të qytetarëve mes BE dhe Zvicrës.

24 – 25 shtator – Samiti Special i Këshillit Europian me fokus tregun e vetëm, politikat industriale dhe transformimin dixhital, si dhe marrëdhëniet me Turqinë dhe Kinën.

22-24 shtator – Ditët Europiane të Kërkimit dhe Inovacionit përfshijnë aktivitetet të zhvilluara online.

23 shtator – Mblidhet Komisioni Europian: Prezanton Paktin e ri për Migrimin dhe Azilin; Planin e Veprmit mbi Bashkimin Doganor; si dhe miraton Planin vjetor mbi Shtetin Ligjor.

- Në seritë e organizuara nga EMI dhe Komisioni Europian #TalkingEurope i ftuar i radhës do të jetë Wolfgang Burtscher, Drejtor i DG për Bujqësinë dhe Zhvillimin Rural, për të diskutuar mbi masat për të mbështetur sektorin agro-ushqimor dhe se si reformat e reja kontribuojnë në objektivat e Marrëveshjes së Gjelbër.

22 shtator – Komisioneri për Zgjerimi, Varhelyi takohet më zëv./ Kryeministrin e Maqedonisë së Veriut, Nikola Dimitrov

-Dita Europiane e Gjuhëve

21 shtator – Ministrat e bujqësisë dhe peshkimit mblidhen për të diskutuar reformën mbi Politikat e Përbashkëta Bujqësore (CAP).

- Von der Leyen, Presidente e Komisionit takohet me Sassoli, President i PE dhe Merkel, kancelare e Gjermanisë që mban presidencën e Këshillit të BE.

20 – 21 shtator – Në Itali do të zhvillohet referendumi për zvogëlimin e numrit të deputetëve që do të përfaqësojnë Italinë në Bashkimin Europian

18 shtator – Komisioneri për buxhetin, Hahn merr pjesë në një dialog politik për diskutimin e planit shumëvjeçar ekonomik 2021 – 2027

-     -Këshilli i ministrave të ekonomisë dhe industrisë do të mblidhen për të diskutuar rimëkëmbjen ekonomike të Europës pas Covid-19

1    15 shtator – Bashkimi Europian merr pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara me fokus çështjet e të drejtave të njeriut, barazia gjinore dhe paqja e siguria. 

- Presidenca gjermane do të zhvillojë një dialog politik dhe strategjik për forcat e armatosura në gjeneratën dixhitale.

14 shtator – Do të vazhdojë Samitit i 22-të mes BE dhe Kinës për ndryshimet klimatike dhe çështjet ekonomike.

11 shtator – Eurogrupi do të mblidhet në Berlin për të diskutuar pezullimin e rregullave fiskale të BE në 2021.
-Do të mbahet një event online i "Team Europe" mbi diskutimin e metodave dhe politikave bashkëpunuese për ringritjen e ekonomisë botërore, si pasojë e Covid – 19

10 shtator – Parlamenti Europian, Komiteti për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Punëve të Brendshme – do të diskutohet strategjia e unionit mbi standartet dhe proceset e përbashkëta të shteteve anëtare mbi kthimin e individëve nga vendet e treta të botës, që qëndrojnë në mënyrë të parregullt në Europë.

– Banka Qendrore Europiane zhvillon takimin mbi politikat monetare të këshillit qeverisës.

8 shtator – Komiteti Social dhe Ekonomik Europian do të mbajë një seancë dëgjimore publike mbi shteti ligjor dhe rolin e tij në rritjen ekonomike.

3 shtator – Komiteti mbi Tregtinë Ndërkombëtare- Prezantim nga Peter Altmaier mbi përparësitë e Presidencës gjermane në fushën e Politikës së Tregtisë Ndërkombëtare

2 shtator– Bisedim mbi buxhetin dhe përmirësimin e funksionimit të Tregut të Vetëm.

1 shtator– Komiteti i buxhetit do të diskutojë mbi Kornizën Financiare Shumëvjeçare të BE, mbi mënyrat e financimit dhe Planin e Rimëkëmbjes.

Gusht 2020

31 gusht– Komiteti i buxhetit do të prezantojë studimin mbi integrimin e objektivave klimaterik në buxhetin e përgjithshëm.

-Komiteti për punësimin dhe çështjet sociale do të diskutojë mbi implementimin e një Instrumenti Mbështetës Teknik për mundësinë e sigurimit të strehimit për të gjithë.

 

Korrik 2020 

17-18 korrik - Takim special i Këshillit Europian, ku udhëheqësit e BE-së do të mblidhen fizikisht në Bruksel për të diskutuar planin e rimëkëmbjes si përgjigje ndaj Covid-19 dhe buxhetin afatgjatë të BE.

17 korrik - Ministrat Europianë të Punësimit dhe Çështjeve Sociale do të diskutojnë mundësinë që ofron tregu i punës dhe politikat sociale për një rikuperim të qëndrueshëm nga pasojat sociale dhe ekonomike të shkaktuara nga pandemia COVID-19.

16 korrik - Ministrat e Shëndetësisë të Bashkimit Europian dhe Vendeve Anëtare të EFTA do të marrin pjesë në një videokonferencë të udhëhequr nga Gjermania për të diskutuar mbi kontrollin e pandemisë, dhe sigurimin e furnizimit me produkte mjekësore brenda BE-së. Një nga perspektivat e reja do të jetë ideja e krijimit të një Hapësire Europiane të të Dhënave Shëndetësore.

15 korrik - Mblidhet Kolegji i Komisionerëve, ku Komisioneri, Dombrovskis prezanton paketën kundër evazionit fiskal

-Charles Michel dhe Ursula von der Leyen do të mbajnë një videokonferencë me kryeministrin e Indisë për të diskutuar mbi bashkëpunimin global, solidaritetin përgjatë pandemisë së COVID-19, Strategjinë e Partneritetit midis EU-Indisë, ashtu si për Çështjet e tanishme globale dhe rajonale.

14 korrik - Komisionieri për Zgjerimin, Várhelyi takohet me kryenegociatorin shqiptar, Zef Mazi

13 korrik - Komiteti i Buxhetit do të debatojë mbi krijimin e një Programi mbi ndikimin e BE në fushën e shëndetësisë për periudhën 2021-2027.

- Komisioniri për Zgjerimin, Varhelyi do të takojë kryeministrin e Malit të Zi, Duško Markovi

11 korrik – Dita Ndërkombëtare e Popullsisë

8 - 10 korrik - Sesioni Plenar i Parlamentit Europian: Parlamenti Europian do të diskutojë dhe votojë mbi disa çështje me rëndësi. Fokus do të jetë prezantimi i Programit të Punës së Presidencës Gjermane të Këshillit, me pjesëmarrëse kancelaren gjermane Merkel dhe presidenten e Komisionit, von der Leyen.

9 korrik – Mblidhen ministrat europianë të financave për të zgjedhur Presidentin e Eurogrupit.

8 korrik - Takimi i Kolegjit të Komisionit: Komisioneri Timmermans prezanton Strategjinë e Hidrogjenit.

7 korrik - Këshilli i Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme do të diskutojë mbi temat e "Partneritetit Policor (euPP)" dhe "Kërkimin dhe shpëtimin në det".

- Takimi i radhës i EMI në serinë e "Talking Europe" do të ketë të ftuar Dubravka Šuica, Komisionere për Demokracinë dhe Demografinë për të diskutuar mbi Konferencën për të Ardhmen e Europës.

- Komiteti Parlamentar i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural (AGRI) voton Planin e Investimeve për një Europë të Qëndrueshme – Si të financohet Marrëveshja e Gjelbër?

6 korrik - Komiteti Parlamentar për Lirinë, Drejtësinë dhe Punët e Brendshme (LIBE) debaton mbi kontrollin kufitar brenda zonës Shengen; veprimtaritë e Agjencisë Europiane të Kufirit dhe Bregdetit; situatën në kufirin mes Greqisë dhe Turqisë dhe respektimin e të drejtave themelore.

3 korrik – Komisionerja Gabriel mban një videokoneferencë për tu konsultuar me palët e interesuara dhe Rektorët e Edukimit të Bashkimit Europian për të ardhmen e arsimit.

2 korrik - Presidentja e Komisionit Ursula von der Leyen së bashku me Angela Merkel do të zhvillojnë një videokonferencë të përbashkët shtypi për të njoftuar fillimin e Presidencës gjermane të Këshillit të BE.

1 korrik – EMI (European Movement International) dhe EIB (European Investment Bank) do të mbajnë një videokonferencë të titulluar "Plani i BE për rimëkëmbjen dhe qëndrueshmërinë afatgjatë".

Qershor 2020

30 qershor - Komisionerët Borrell, Lenarčič dhe Várhelyi marrin pjesë në Konferencën IV të Brukselit mbi "Mbështetjen e së ardhmes së Sirisë dhe Rajonit".
- Dita Ndërkombëtare e Parlamentarizmit

29 qershor - Ministrat e Këshillit të Bujqësisë dhe Peshkimit do të shkëmbejnë mendimet e tyre mbi komunikimin e fundit të Komisionit për paketën "Drejt peshkimit më të qëndrueshëm në BE: gjendja aktuale dhe orientimet për vitin 2021".

27 qershor - Dita e Ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme

25 qershor - Johannes Hahn do të prezantojë draft buxhetin e 2021 në Komitetin e Buxhetit, ku do të votohet gjithashtu dhe për vazhdimin e mbështetjes së vendeve mike si Turqia, Jordania, dhe Libani në përballimin e krizës së refugjatëve të Sirisë.

24 qershor- Komisionerja Jourová do të nisë Strategjinë e BE-së për të Drejtat e Viktimave dhe do të paraqesë raportin për zbatimin e GDPR.

23 qershor - Ministrat e Këshillit të Mjedisit dhe Klimës së BE do të mblidhen në një video konferencë jo-formale për të diskutuar sesi politikat e qëndrueshme mund të kontribuojnë në rimëkëmbjen nga kriza COVID-19. Për më tepër, presidenca gjermane do të prezantojë programin e saj të punës.

- Samiti Social tripalësh do të zhvillojë një video konferencë.

-Dita e Shërbimit Publik nga OKB

22 qershor - EESC do të mbajë konferencë për të ilustruar rolin kryesor dhe sfidat e përditshme të organizatave të shoqërisë civile në ndihmë të refugjatëve dhe migrantëve.

20 qershor - Dita Botërore e Refugjatëve

19 qershor - Konferencë për shtyp e Presidentit të Parlamentit Europian, David SASSOLI.

18 qershor- Konferencë për të ardhmen e marrëdhënieve midis BE dhe Mbretërisë së Bashkuar.

17 qershor- Debat mbi rekomandimet e negociatave për partneritetin e ri me Britaninë e Madhe dhe Irlandën e Veriut.

16 qershor -Komiteti i Çështjeve Ligjore do të diskutojë për të drejtën penale mbi përdorimin e inteligjencës artificiale nga policia dhe autoritetet gjyqësore për çështjet kriminale

- Komiteti i Peticionit do të votojë në të drejtat e personave me aftësi mendore ndryshe përgjatë krizës së COVID-19 për të miratuar një projekt-propozim për një rezolutë

15 qershor- Komiteti i Çështjeve të Drejtësisë do të zhvillojë një debat mbi rregullat dhe parimet e përgjithshme në lidhje me vendosjen e mekanizmave të kontrollit nga Shtetet Anëtare për ushtrimin e kompetencave zbatuese të Komisionit Europian.

- Komiteti i Lirive Civile, Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme do të zhvillojë një diskutim mbi forcimin e lirisë së medias, mbrojtjen e gazetarëve në Europë, disinformimit

12 qershor - Komisioni i Tregtisë Ndërkombëtare dhe Komisioni I Çështjeve të Jashtme do të votojë për përshtatjen e draft- raportit mbi rekomandimet e negociatave të partneritetit të ri me Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën e Veriut.

11 qershor- Konferenca e Presidentëve.

- Videokonferencë me Sekretarin e Shtetit të Republikës Franceze, A. de Montchalin.

- Videokonferencë me Dhomën e Tregtisë së Romës.

- Dëgjesë Publike mbi zbatimin dhe menaxhimit të shpërndarjes së fondeve të BE.

- Komisioni i Lirive Civile, Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme do të debatojë mbi politikat kundër- diskriminuese në kohën e COVID-19, veçanërisht mbi situatën e grupit LGBTI, me Helena Dalli, Komisionere e Barazisë.

8 qershor - Komisioni i Ekonomisë dhe Çështjeve Monetare do të zhvillojë një dëgjesë publike me Christine Lagarde, Presidente e Bankës Qendrore Europiane ku dhe do të votohet draft-raporti i përshtatur ndaj situatës së krijuar prej pandemisë COVID-19.

Maj 2020

29 maj – Komisioneri Oliver Varhelyi do të mbajë një videokonferencë me Zyrën për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (OHDIR)

28 maj - Parlamenti Europian Komiteti për Transportin dhe Turizmin -Prezantimi nga Komisioni për paketën mbi turizmin dhe transportin për vitin 2020 dhe në vazhdim.

27 maj – 28 maj - Konferenca e Presidentëve: Presidenti i PE dhe grupet politike parlamentare
takohen paraprakisht me Kancelaren gjermane Merkel dhe Presidentin e Bundestagut, Schauble, në kuadër të Presidencës Gjermane të Këshillit që nis më 1 korrik

27 maj - Seanca Plenare e PE: Presidentja e Komisionit, von der Leyen do ti prezantojë Kuadrin Financiar Shumëvjecar të rishikuar dhe propozimet për Planin e Rimëkëmbjes, si edhe do të debatojë me eurodeputetët

- Komisioneri i ekonomisë, Paolo Gentiloni mban një fjalim në seminarit online mbi temën, "E ardhmja e Eurozonës dhe përgjigjja ndaj COVID-19".

25 maj – Parlamenti Europian: Komiteti mbi të Drejtat Civile, Drejtësinë dhe Marrëdhëniet e Brendshme, do të votojë mbi Rekomandimet për negociata për një bashkëpunim të ri të Mbretërisë së Bashkuar.

- Anëtarët e Këshillit Ekonomik të Zonës Europiane diskutojnë, përmes videokonferencës, funksionin e përgjithshëm të Marrëveshjes EEA dhe efektet e COVID-19 në tregun e brendshëm.

21 maj – Dita Botërore për Diversitet Kulturor për Dialog dhe Zhvillim

20 maj – Takimi i Kolegjit të Komisionerëve Europianë do të ketë në fokus Paketën e Pranverës për Semestrin Europian dhe Strategjinë e BE-së për Biodiversitetin 2030 " Nga Ferma te Piruni"

– Dita Botërore e Bletës

19 maj – Komisioni Europian së bashku me Bankën Qendrore Europiane prezanton vlerësimet mbi situatën ekonomike dhe financiare, si dhe ministrat do të diskutojnë mbi Fondin Pan-Europian të Garancisë.

18-19 maj – Zhvillohet virtualisht takimi dy ditor i Asamblesë së Organizatës Botërore të Shëndetit

18 maj – Ministrat europianë të arsimit do të takohen në një video-konferencë për të diskutuar mbi impaktin që lehtësirat graduale të masave kundër Covid-19 do të ketë tek arsimi. Fokus do të jetë dhe programi Erasmus+ dhe masat që duhen ndërmarrë për realizimin e projekteve dhe shkëmbimeve.

- Presidentja e Komisionit, Von der Leyen zhvillon një video-telefonatë me presidentin e Këshillit Europian, Michel

- Komisioneri europian i Buxhetit, Hahn merr pjesë në Konferencën e Sigurisë së Mynihut që zhvillohet online mbi "Luftën e BE kundës Covid-19

13 -15 maj – Zhvillohet Sesioni Plenar i Parlamentit Europian ku eurodeputetët ndër të tjera do të votojnë mbi Planin e Kontigjencës MFF; mbi ndihmën financiare të vendeve të rajonit të Ballkanit në kuadër të Covid-19; si dhe mbi zhvillimet ligjore në Hungari.

14 maj – Agjencia Europiane për të Drejtat e Njeriut (FRA) publikon gjetjet e sondazhit të dytë mbi LGBTI në BE, mbi eksperiencat e diskriminacionit dhe gjuhës së urrejtjes; më i madhi i zhvilluar ndonjëherë ku 140 mijë persona LGBTI kanë ndarë eksperiencat e tyre.

13 maj – Presidentja e Komisionit Europian, Von der Leyen adreson Sesionin Plenar të Parlamentit Europian

12 maj – Komiteti i Parlamentit Europian LIBE diskuton mbi kontrollet e kufijve të brendshëm në zonën Shengen si dhe mbi statistikat e migracionit dhe mbrojtjes së përkohshme

11 maj – Várhelyi, Komisioneri Europian i Zgjerimit zhvillon një tjetër konferencë me Komisionerin e UNHCR, Grandi

9 maj - Dita e Europës

8 maj – Komisioneri për Zgjerimin, Várhelyi zhvillon një takim online me Komisionerin e UNHCR, Grandi

7 maj – Komisioneri për Zgjerimin, Várhelyi raporton pranë Komitetit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Europian mbi Samitin e Zagrebit dhe mbështetjen që po i jepet Ballkanit Perëndimor për të përballuar Covid-19.

6 maj -Samiti i Zagrebit mes BE dhe Ballkanit Perëndimor do të zhvillohet online e do të ketë në fokus bashkëpunimin e tyre.

4 maj – Komiteti Parlamentar i Mjedisit, Shëndetit Publik dhe Sigurisë Ushqimore diskutojnë me Ammon, Drejtorin e Qendrës Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC)

-BE me partnerët e tij mban një konferencë donacionesh, që synon të mbledh 7.5 miliardë € si përgjigje ndaj Coronavirus.

Prill 2020

30 prill - Gentiloni, Komisioneri Europian për Ekonominë realizon një takim online me përfaqësuesit e Agjencisë Europiane për Barnat (EMA).

29 prill – Mblidhet kolegji i komisionerëve për të diskutuar mbi Strategjinë e BE për Biodiversitetin 2030

28 prill –Ministrat europianë të punëve të brendshme organizojnë një videokonferencë për të diskutuar mbi këto çështje në kuadër të Covid-19: kufijtë e brendshëm e të jashtëm; përdorimi i aplikacioneve gjurmuese; azili, kthimi dhe rivendosja; aktivitetet kriminale

-Agjencia Europianë e të Drejtave Themelore të Njeriut realizon një webinar me fokus të drejtat e të moshuarve në kohën e pandemisë Covid-19

27-28 prill - Realizohet online edicioni i 11 i Dialogut për Klimën “Petersberg”, ky dialog është iniciativë e kancelares Merkel. Në këtë videokonferencë do të marrin pjesë ministra nga 30 vende si dhe përfaqësues të OKB dhe Komisionit Europian.

27 prill - Von der Leyen. Presidentja e Komisionit Europian realizon një telefonatë më presidentin e Këshillit, Miche

24 prill – Komisioneri europian për tregun e brendshëm, Brethon merr pjesë në takimin online të ministrave të turizmit për vendet e G20.

23 prill – Mblidhet online Këshilli Europian, ku liderët e shteteve të BE diskutojnë mbi përgjigjen e BE për menaxhimin e pandemisë Covid-19 me fokus: mbështetjen e qytetarëve të mbetur jashtë BE, promovimi i kërkimit shkencor dhe parandalimi i pasojave negative socio-ekonomike

22 prill – Aktiviteti “Brussels Wednesday Social” organizuar nga European Movement International do të mbahet online me tematikë tregun e vetëm europian dhe si mund të përdoren mjetet që ai ofron për të rimëkëmbur ekonominë europiane pas krizës.

20 prill – Komiteti i Punëve të Jashtme të Parlamentit Europian voton ndër të tjera rekomandimin e PE drejtuar Këshillit dhe Komisionit mbi Ballkanin Perëndimor.

-Presidentja e Komisionit, von der Leyen realizon një videokonferencë me Presidentin e Këshillit, Michel

16-17 prill – Në Parlamentin Europian do të diskutohet dhe do të votohet Plani i Veprimit i Koordinuar i BE kundër pasojave negative të pandemisë Covid-19

16 prill – Zhvillohet një videokonferencë e ministrave të shëndetësisë së vendeve G 7. Si përfaqësuese e BE merr pjesë komisionerja europiane për shëndetin dhe sigurinë ushqimore, Kyriakides.

14 prill – Ministrat e arsimit të shteteve anëtare diskutojnë mbi pasojat që Covid-19 ka mbi arsimin në BE.

- Komisioneri europian për menaxhimin e krizave Lenarčič bisedon online me Drejtorin ekzekutiv të Progamit “World Food”.

8 prill – Komisioni Europian realizon takimin e tij online me fokus kontributin e Komisionit në Samitin BE-Ballkan Perëndimor dhe masat për të thelluar përfshirjen e Komisionit Europian në procesin e integrimit të rajonit të Ballkanit

7 prill – Dita Botërore e Shëndetit, që korrespondon dhe me ditën e themelimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në vitin 1948

-Zhvillohet video konferenca e EUROGROUP, ministrat e financave të vendeve anëtare diskutojnë mbi masat e koordinuara për të mbështetur ekonominë europiane në këtë periudhë krize

6 prill – Presidentja e Komisionit Europian von der Leyen zhvillon një videokonferencë me presidentin e Këshillit Europian, Michel

2 prill – Dita Ndërkombëtare e Autizmit

-Komisioneri europian për zhvillim dhe bashkëpunim ndërkombëtar, Neven Mimica merr pjesë në Forumin e Investimeve për Afrikën, që do të zhvillohet në Johannesburg, Afrikë e Jugut

-Komiteti europarlamentar mbi Tregun e Brendshëm dhe Mbrojtjen e Konsumatorit ( IMCO) diskuton mbi përgjigjen e BE ndaj COVID-19 dhe masat që duhen ndërmarrë. 

Mars 2020

31 mars – Komisionerja për Punët e  Jashtme, Johansson kryeson një takim jo formal online mbi çështjet e brendshme dhe të drejtësisë më ministrat e brendshëm të vendeve të BE

30 mars – Komisioneri Europian për marëdhëniet ndër-institucionale, Maros Šefčovič së bashku me Ministrin britanik, Michael Gove nisin punën për Komitetin e Përbashkët BE-MB nëpërmjet një telekonference

26 mars  – Samiti i Këshillit Europian: video-konferencë mbi COVID-19

- Seanca e jashtëzakonshme plenare: Eurodeputetët do të diskutojnë dhe votojnë për tre propozimet e para legjislative të Komisionit Europian për të trajtuar pandeminë e COVID19

25 mars – Mbledhja e Kolegjit të Komisionerëve

24 mars – Ministrat e Jashtëm të BE realizojnë një video-konferencë mbi procesin e zgjerimit dhe asocimit, vëmendje e veçantë për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

20 mars - Mblidhet Këshilli mbi çështjet Ekonomike dhe Financiare - takim joformal i ministrave mbi
Tregun e Brendshëm dhe Industrinë

18 mars - Takimi i kolegjit të Komisionerëve europianë të cilët do të diskutojnë mbi Plan Veprimin mbi të Drejtat e Njeriut dhe Demokracinë 

17 -20 mars - Konferenca mbi Infrastrukturën Europiane të Hulumtimit zhvilluar nga Presidenca e Këshillit të BE

16 mars – Agjencia e Bashkimit Europian mbi të Drejtat Themelore (FRA) zhvillon Eventin mbi
tendencat globale të shtetit të së drejtës  

- Presidentja e Komisionit, von der Leyen takohet në një drekë pune me Michel, President i Këshillit Europian, Lagarde, Presidente e Bankës Qendrore Europiane dhe  Centeno, President i Eurogroup.

8 mars – Dita Ndërkombëtare e Gruas

6 mars – Zhvillohet aktiviteti i Këshillit mbi barazinë gjinore ku Komisionerja për Barazinë, Dalli mban fjalën e saj

–Komiteti i Përhershëm i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE) mblidhet në Paris

4-5 mars – Takim joformal i ministrave të mbrojtjes me fokus nismat për forcimin
e bashkëpunimit europian të sigurisë dhe mbrojtjes.

4 mars – Mbahet Takimi i Kolegjit të Komisionerëve që do të diskutojë mbi: Ligjin Europian për Klimën, Strategjinë Europiane të Barazisë Gjinore dhe mbi një strategji gjithëpërfshirëse me Afrikën

2 mars –Takimi i Wojciech Wiewiórowski, nga Autoriteti Europian për Mbrojtjen e të Dhënave me Margrethe Vestager, Zëvendës Presidente e Komisionit Europian. Do të diskutojnë për Europën në Epokën Dixhitale

Shkurt 2020

27-28 shkurt -  Seminari Ndërkombëtar i Sportit: "Pse Sporti në Europë ka nevojë për trajnerë të aftë?"

–Mblidhet Këshilli i Konkurrueshmërisë, me fokus në tregun e brendshëm të BE, industrinë, Marrëveshjen e Gjelbërt, përmirësimi i rregulloreve

27 shkurt - Mbledhja midis Bashkimit Europian dhe Bashkimit Afrikan
- Takimi i  Komitetit Europian Ekonomik dhe Social mbi të Drejtat e Njeriut dhe Migracionin, Roli i Sindikadave

26 shkurt - Krijimi i axhendës së BE-së për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar për vitet 2020-2030 - propozimi i strategjive të reja në përputhje me Konventën e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara (UNCPRD),

25 shkurt – Dita e Iniciativës Qytetare Europiane (ECI)
 – Mbledhje e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme – Komisioni prezanton Metodologjinë e re të Zgjerimit; Përgatitje e axhendës për takimin e datës 26-27 mars të Këshillit Europian; diskutim për marrëdhënien MB-BE

24 shkurt - 102 vjetori i Pavarësisë së Estonis

20 -21 shkurt - Mblidhet Asambleja Parlamentare e OSBE- diskutim rreth demokracisë, të drejtave të njeriut dhe pyetjet humanitare, çështjet ekonomike, shkenca, teknologjia dhe mjedisi, çështjet politike dhe siguria

19-20 shkurt - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social – seancë plenare për çështjet sociale

                  - Konferenca e Kolegjit të Europës mbi Demokracinë dhe të Drejtat e Njeriut në një Epokë Dixhitale

18- 19 shkurt  - Java Parlamentare e Europës 2020 – organizuar nga Parlamenti Europian dhe Presidenca e Kroacisë, diskutim rreth çështjeve sociale, buxhetit dhe ekonomisë

17 shkurt - Dita e Pavarësisë së Kosovës

                 - Zhvillohet mbledhja e Eurogroup mbi vendosjen e prioriteteve monetare për BE-në

13 shkurt – Këshilli i Shëndetit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit i Këshillit të BE mblidhet për të miratuar konkluzione në lidhje me Coronavirus

11 shkurt – Mblidhet Kolegji i Komisionerëve i Komisionit Europian

11- 13 shkurt – Zhvillohet Seanca Plenare e Komiteti të Rajoneve e cila do të jetë seanca e parë e mandatit të ri

10 - 13 shkurt - Mbahet Sesioni Plenar i Parlamentit Europian, ku do të diskutohet rreth propozimeve të Komisionit Europian për metodologjinë e zgjerimit; mbi krijimin e një partneriteti me Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën e Veriut

Nëntor 2019

10 nëntor - Zgjedhjet e përgjithshme në Spanjë, ku qytetarët spanjollë do të zgjedhin Parlamentin e 14t ë të Mbretërisë.
- Zgjedhjet në Rumani do të përcaktojnë Presidentin e ri për 5 vitet e ardhshme.

7-8 nëntor - EuroPCom 2019- Konferenca e Komunikimit Publik Europian- do të mbledhë së bashku ekspertë të fushës së komunikimit, por dhe çdo strukturë organizative lokale ose ndërkombëtare që promovon vlerat e BE.

6-8 nëntor - Forumi Global i Demokracisë, do të jetë këtë vit një platformë diskutimi për politik-bërësit, specifikisht në fushën e informimit dhe demokracisë.

6 nëntor - Takim kolegjial mes Timmermans dhe Tony Blair në Bruksel dhe Vestager me delegacionin amerikan të Kongresit

5 nëntor - European Movement International dhe Raiffeisen Bank International do të mbajnë një panel të përbashkët diskutimi të titulluar "Suksesi i Europës: Pritshmëritë dhe mundësitë për Europën Qendrore dhe Ballkanin".
- Juncker do të mbajë një darkë pune me drejtorët e përgjithshëm të Komisionit Europian.

4-7 nëntor - Konferenca ndërkombëtare e sistemit rregullator të rrezatimit dhe energjisë nukleare ku marrin pjesë dhe përfaqesuesit e lartë të Komisionit Europian.

4 nëntor - Juncker takohet me Visentini, Sekretarin e Përgjithshëm të Konfederatës së Bashkimit Tregtar Europian (ETUC)

Tetor 2019

31 Tetor – Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) feston 100 vjetorin e saj në Gjenevë, ku do të marrin pjesë përfaqësues nga Parlamenti Europian

-Dita Botërore e Qyteteteve

30-31 Tetor – Presidenca Finlandeze e Këshillit të BE-së zhvillon konferencën mbi zbatimin e Axhendës për një Europë të Qëndrueshme deri në vitin 2030

30 Tetor – Këshilli i Ministrave organizon COREPER I & II (Komiteti i Përfaqësuesve të Përhershëm). COREPER I diskuton politikat që lidhen me Unionin si: punësimi, politikat sociale, konsumatorin dhe transportin; ndërsa COREPER II ka të bëjë me punët e përgjithshme dhe marrëdhëniet e jashtme; çështjet ekonomike dhe financiare; drejtësinë dhe punët e brendshme.

29 Tetor - Agjencia Europiane, e cila merret me qasjet alternative për testimin e kafshëve (EPAA), organizon konferencën e saj vjetore për vitin 2019, për ti dhënë pjesëmarrësve një përmbledhje të asaj çfarë ata e quajnë përdorimi i 3R-ve (zvogëlim, zëvendësimin dhe përmirësim të testimit të kafshëve) dhe dhënies së çmimeve për këto teknika.

28 - 31 tetor – Këshilli i Europës zhvillon konferencën e vjeshtës për OJQ-të Ndërkombëtare në Strasburg me temë kryesore migracionin, gjuhën e urrejtjes ndaj migrantëve në internet, si dhe çështjet që lidhen me migracionin në vendet Mesdhetare.

28 - 29 Tetor – Komisioni i Venecias zhvillon takimin  e 7 ndërkombëtar për  Demokracinë mbi Këshillat e Lartë për Gjyqësorin dhe pavarësinë e gjyqësorit (CEPEJ)

25 tetor – Komisioneri për Zgjerimin, Johannes Han zhvillon takimin e tij zyrtar në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut në Shkup.

24-25 tetor -Këshilli i Europës organizon konferencën ndërkombëtare të Parlamenteve Kombëtare, ku merr pjesë edhe Shqipëria, në të cilin do të diskutohet tema "Europa, shtëpia jonë e përbashkët".

24 tetor - Presidenti i Komisionit, Jean-Claude Juncker adreson Parlamentin Europian mbi vendimin dhe përfundimet e takimit të Samitit të Këshillit Europian si dhe vlerësimi i arritjeve të Komisionit që ai drejtoi. Gjithashtu takon presidenten e zgjedhur të Komisionit Europian, Ursula von der Leyen.

22-23 tetor - Zhvillohet Samiti Euromed 2019, i cili do të ketë në fokus disa nga sfidat që prekin shtetet Mesdhetare dhe roli që luan shoqëria civile në përballjen me to.
-Parlamenti Europian zhvillon seancën parlamentare në Strasburg, ku eurodeputetët do të diskutojnë mbi përfundimet e Këshillit Europian dhe hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut si dhe mbi buxhetin e përgjithshëm të BE 2020.

21-24 tetor - Agjencia Europiane mbi të Drejtat Themelore të Njeriut organizon në Tiranë, Shqipëri edicionin e 41 të Konferencës Ndërkombëtare të Komisionerëve për Mbrojtjen e të Dhënave dhe të Privatësisë.

21 tetor - Zhvillohet seanca dëgjimore nga Komiteti Ekonomik-Social Europian mbi "Hartimin e axhendës së BE-së për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar për vitet 2020-2030"

17-18 tetor - Këshilli Europian mblidhet për të diskutuar një numër të madh tematikash, përfshirë buxhetin afatgjatë të BE- së, prioritetet për 5 vitet e ardhshme, ndryshimet klimatike dhe Brexit.

-Banka Europiane e Investimeve në ditët e tetorit për Zhvillimin e Qëndrueshëm organizon konferencën dy ditore e cila fokusohet në praktikat inovatore mbi sektorët e ushqimit, modës dhe turizmit.

17 tetor – Dita Botërorë ndaj Zhdukjes së Varfërisë

16 tetor - Zhvillohet Samiti i Dialogut Social Tre-Palësh dhe ceremonia e inagurimit të Autoritetit Europian të Punës (ELA).

15 tetor – Ministrat europianë të Punëve të Përgjithshme mblidhen në Këshillin Europian për të diskutuar mbi zgjerimin e BE- së dhe procesin e stabilizim asociimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

14 tetor – 18 tetor - Zhvillohet edicioni i katërt i "Javës Europiane mbi arsimin profesional"

14 tetor - Komiteti mbi Buxhetin i Parlamentit Europian voton buxhetin e përgjithshëm të BE-së për vitin 2020.

13 tetor- Zgjedhjet në Poloni: Qytetarët polakë do të votojnë për të zgjedhur qeverinë që do të ushtrojë pushtetin e saj për 4 vitet në vazhdim.

12 tetor- Komisioneri për zgjerimin, Hahn merr pjesë në sesionin plenar të 120 të Komisionit të Venecias të Këshillit të Europës në Itali.

10 tetor- Presidenti momental i Komisionit, Juncker takohet me von der Leyen, Presidenten e zgjedhur për Komisionin Europian.
-Eurojust së bashku me presidencën finlandeze të BE, Sekretarin e Përgjitshëm të Këshillit të BE dhe Komisionit Europian do të organizojë një event për të diskutuar dhe reflektuar mbi nevojat për një dixhitalizim të bashkëpunimit në fushën e drejtësisë.

7-8 tetor- Në turin e tij të parë europian, Presidenti i Parlamentit Europian David Sassoli takohet presidentin e Francës, Macron më datë 7 dhe do vazhdojë takimin e tij me kancelaren gjermane, Angela Merkel më datë 8 duke përfunduar takimin me kryeministrin anglez, Boris Johnson.
-Vazhdojnë seancat dëgjimore në parlament me kandidatët e propozuar për Komisionin Europian, për të kontrolluar përshtatshmërinë e tyre me portofolin që u është caktuar.

7 tetor – Presidenti i Komisionit Europian, Juncker takohet me Presidentin e Këshillit Europian, Donald Tusk dhe Jens Stoltenberg, Sekretarin e Përgjithsëm të NATO në një darkë pune.
-Presidenca finlandeze e Këshilit të BE ka ftuar drejtorin e Agjencisë së të Drejtave të Njeriut për të shkëmbyer idetë me ministrat e drejtësisë të BE-së për sfidat e 2020 me fokus të drejtat themelore të njeriut.

6 tetor – Në Portugali do të mbahen zgjedhjet e përgjithshme, ku do të përcaktohet qeveria e 4 viteve të ardhshëm.
– Do të mbahen zgjedhjet e parakohshme në Kosovë, ku do të votohet për qeverinë e re.

3 tetor – Do të mbahet konferenca për Fondin Europian të Mbrojtjes , ku do të diskutohet mes krerëve të lartë të shteteve, mënyrat e implementimit të Fondit Europian të Mbrojtjes.

1 tetor – Presidenti i Komisionit Jean-Claude Juncker do të jetë në Strasburg, ku do të mbajë fjalimin e tij në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës  në kuadër të 70 vjetorit të Këshillit të Europës.

Shtator 2019

30 shtator - Parlamenti Europian prezanton kandidatët potencialë për çmimin e paqes
Sakharov 2019

27 shtator - Komiteti i Rajoneve zhvillon takimin e përvitshëm mbi Platformën Europiane të Bashkëpunimit Territorial (EGTC)

26 shtator - Këshilli i Europës shënon 25 vite të luftës kundër racizmit dhe intolerancës

25 shtator - Komiteti Europian Ekonomik – Social do të mbajë një seancë plenare ku do të prezantohen prioritetet e Parlamentit Europian.
- Komisioni Europian do të zhvillojë Samitin mbi Edukimin

24 shtator - Presidenca e Këshillit të BE–së do të zhvillojë seminarin mbi të ardhmen e transparencës së BE-së

23 shtator – Në Parlamentin Europian do të zhvillohet takimi i Grupit të Përbashkët të Shqyrtimit Parlamentar mbi Europol
- Mogherini, Timmermans, Tusk dhe përfaqësues të tjerë të BE-së do të zhvillojnë takime në New York në kuadër të Samitit të Klimës së OKB-së
- Nis edicioni i 5-të i Javës Europiane të Sporteve

18-19 shtator – Mbahet konferenca e nivelit të lartë nga Këshilli i BE-së mbi Ekonominë e Mirëqenies, me fokus dialogun ndër-sektorial për marrëdhëniet e dyanshme midis mirëqenies dhe ekonomisë.

18 shator  – Presidenti i Komisionit, Juncker mban fjalën e tij në seancën plenare në Parlamentin Europian në lidhje me tërheqjen e Mbretërisë së Bashkuar nga BE.
– Këshilli i Europës zhvillon takimin me grupin e punës mbi migracionin.

17 shtator  Zhvillohet Samiti i Fondit të Infrastrukturës dhe Klimës  që organizohet nga Banka Europiane e Investimeve.
– Zhvillohet seanca plenare e Parlamentit Europian për çështjet e punëve të jashtme në prani të Përfaqësueses së Lartë, Mogherini.

16 shtator – Zhvillohet konferenca për konkurrencën e BE në përputhje me programin e presidencës finlandeze të BE “Një Europë e Qëndrueshme - E ardhme e Qëndrueshme”.
– Presidenti aktual i Komisionit Europian, Juncker pret në Luksemburg në një drekë pune kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar, Boris Jonhson.

13 shtator–Eurogroup mban një takim joformal në Helsinki për çështjet ekonomike dhe financiare të vendeve anëtare të BE.

12 shtator –Komiteti Ekonomik dhe Social zhvillon një dëgjesë publike për rolin, propozimet dhe kontributin e shoqërisë civile në Semestrin e dytë Europian.

11 shator – Zhvillohet takimi mes Komisionerëve europianë ku do të diskutojnë për rolin e Komisionit Europian në politikat e ndryshimeve klimatike duke i paraprirë Samitit të ardhshëm Kombeve të Bashkuara për Klimën.

10 shtator – Presidenca e Këshillit do të zhvillojë Konferencën për demokracinë, sundimin e ligjit dhe të drejtat themelore

–Delegacioni i Komisionit të Venecias do të bëjë një vizitë zyrtare në Shqipëri në kuadër të projekt-opinionit për kompetencat e Presidentit në caktimin e datave të zgjedhjeve.

9 shtator – Presidenti momental Juncker takon Presidenten e zgjedhur të Komisionit Europian Ursula von der Leyen në një darkë pune.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Korrik 2019

22 korrik – Komiteti për Çështjet Ekonomike dhe Monetare mban dëgjesë publike mbi draft mendimin për buxhetin e përgjithshëm të BE për vitin 2020
-Komiteti për Kulturën dhe Edukimin voton mbi programin Creative Europe (2021-2027)
23 korrik - Komisioni për Bujqësi dhe Zhvilim Rural (AGRI) zhvillon takimin me Komisionerin Phil Hogan mbi zhvillimin rural pas rekomandimeve të miratuara nga Kordinatorët e AGRI
24 korrik - Komisioni Europian mban takimin mes Kolegjit të Komisionerëve
25 korrik - Këshilli Drejtues i Bankës Qëndrore Europiane zhvillon takimin mbi politikat monetare në Frankfurt
25-26 korrik - Grupi i Punës për Bashkimin Doganor zhvillon diskutimin mbi propozimet legjislative për ligjin doganor dhe paraqitjen e saj tek vendet joanëtare të BE
-Komisioneri Hahn zhvillon vizita zyrtare në Maqedoninë e Veriut dhe në Serbi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Qershor 2019

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR)
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17- 21 qershor- Java e Energjisë së Qëndrueshme të BE-së (EUSEW) 2019, dedikuar burimeve të ripërtëritshme dhe përdorimin efikas të energjisë në Europë.
19 qershor- Komitetit Europian i Rajoneve organizon aktivitet mbi politikën e zgjerimit të BE, duke adresuar nevojën e përgatitjes së pushtetit lokal
                 - Takimi Ministror i BE-SHBA në fushën e Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme
                  -Këshilli i Europës organizon Forumin Rinor të Njohurive mbi hulumtimin në Europën Juglindore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 - 11 qershor -Presidenca Rumune organizon Konferencën “The Europe NEXT Project – A new political ambition for Europe
11 qershor- EESC po organizon një dëgjese publike me pjesëmarrës nga politika, akademia dhe shoqëria civile për Strategjinë dhe Politikën e Kohezionit Europian pas 2020
13-14 qershor- Komiteti i Rajoneve organizon aktivitetin për mbështetjen dhe integrimin e studentëve dhe studiuesve refugjatë me kualifikime të larta dhe akademikëve në rrezik në Europë
14 qershor- Komisioneri Europian për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport Navracsics diskuton me të rinjtë mbi rezultatet e zgjedhjeve të PE
                 -Zgjedhja e gjyqtarëve në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 - 4 qershor – Takim i ekspertëve nga shtetet anëtare dhe agjencitë e BE për të diskutuar zbatimin e deklaratës së Komisionit Europian në 2017 mbi situatën e mbrojtjes së fëmijëve në emigracion.

4 qershor – Komiteti i Ministrave do të mbajë takimin e tij tremujor për të mbikqyrur zbatimin e vendimeve të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut.
5 qershor – Me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit dhe si pjesë e Javës së Gjelbër të BE, EMI organizon një event ku do të diskutohet roli i shoqërisë civile në politikat mjedisore.
6 qershor - Presidenti Juncker do të marrë pjesë në Samitin e Tre Deteve në Lubjanë, ku do të prezantohet progres raporti i projektit të ndërmarrë në Samitin paraardhës.
7 qershor – Zv.Presidenti Timmermans do të drejtojë takimin plenar të platformës REFIT në Bruksel me fokus përmirësimin e legjislacionit të BE.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 maj –Figura të nivelit të lartë të Brukselit dhe ekspertë politik marrin pjesë në aktivitetin: "Dita pas zgjedhjeve - Si është e ardhmja për Europën?"

28 maj- Këshilli Europian diskuton rezultatin e votimit dhe do të fillojë procesin e emërimit për krerët e institucioneve të BE
29 maj – Publikohet nga Komisioni Europian Paketa e Zgjerimit për Ballkanin Perëndimor
             -Presidenca Rumune zhvillon Konferencën "Si t'i përgjigjemi më mirë aspiratave europiane të brezit të ri në Ballkanin Perëndimor?"
30 maj - Organizohet një konferencë eErasmus +, në Budapest organizuar nga Fondacioni Tempus mbi mundësitë për të zhvilluar kapacitetet e sektorit social përmes vullnetarizmit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 maj – Konferenca “Mbështetja e Punësimit të të Rinjve” e foksusuar në zbatimin e Garancisë Rinore në rajonin e detit Baltik.
21 maj – Presidenca Rumune organizon konferencën “Eksperienca e Rumanisë dhe e Shteteve të tjera Anëtare në adoptimin e ‘Acquis-communautaire’ në fushën e prokurimit publik”
21 maj – Presidenti Junker do të mbajë fjalimin hapës në Kongresin e 14 të Konfederatës Europiane të Sindikatave ku do të zgjidhet Presidenti i ri i Konfederatës dhe do të adoptohen dokumentat kryesore strategjike
23 maj – Takimi i Komitetit Këshillues të Zonës Ekonomike Europiane ku anëtarët do të diskutojnë zhvillimet e fundit në Zonën Ekonomike në kuadër të 25 vjetorit
26 maj – Zgjedhjet për Parlamentin Europian

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 maj – Avokati i Popullit do të zhvillojë një leksion në Central European University lidhur me të ardhmen e Europës
8 maj – Mogherini në Tiranë, do të marr pjesë në Samitin për Procesin Brdo–Brijuni
8-10 maj – Aktiviteti Democracy Table, që organizohet nga European Movement International, do të zhvillohet me datën 8 në Berlin, me 9 në Varshavë dhe 10 në Kopenhagen.
9 maj- Përvjetori i Deklaratës së Shcuman-it
          -Takimi i 27 lidërve në Sibu, Rumani                                                                                                  10 maj – Komisioni Europian për Çështjet Ekonomike dhe Sociale do të organizojë tavolinën e rrumbullakët me temë: Deepening democracy: Building more Europe, ku do të ketë në fokus Integrimin Europian

------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 prill- Mogherini në kuadër të Samitit të Berlinit, bashkë më Merkel dhe Macro-n, takohet me liderat e vendeve të Ballkanit Perëndimor lidhur çështjen e bashkëpunimit rajonal
30 prill- Organizohet konferenca “Solidariteti mes brezash në punë, me në fokus punëtorët e moshës së tretë”, në kuadër të Ditës Europiane të Solidaritetit
2 maj- European Movement International publikon sondazhin Democracy Table, Tallinn – Listen to Europe, përpara zgjedhjeve lidhur me qëndrimet dhe sjelljet e qytetarëve në 13 vende anëtare
3 maj- Publikohet Raporti “Liria e shprehjes në 2018” bazuar në monitorimet e bëra nga të gjitha vendet anëtare
4 maj- Hapen dyert e disa institucioneve europiane për publikun

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 prill-Do të zhvillohet Konferenca “Regjistrimi i Popullsisë 2020 dhe Post 2020 - Nga Traditat në Modernizëm” në Romani
9 prill-Do të mblidhet Këshilli për Punët e Përgjithshme që pritet të publikojë konkluzionet mbi studimin e Komisionit "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në vitin 2030".
10 prill-Konferencë për shtyp e Presidentit Juncker me Presidentin e Këshillit Europian në lidhje me nenin 50 dhe daljen e Mbretërisë së Bashkuar nga BE.
11 prill -European Movement International organizon Festivalin Europian i Demokracisë “Democracy Alive” në Hollandë
14 prill-Zgjedhjet parlamentare finlandeze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 prill – Publikohet raporti vjetor i Bankës Qendrore Europiane
2 prill – Dita e Iniciativës Qytetare Europianë 2019
           - Zhvillohet konferenca mbi lëvizshmërinë për arsye punësimi nga Presidenca Rumune
3 prill –Ministrat e Jashtëm të NATO-s mblidhen në Washington D.C.
           -Zhvillohet Konferenca Rajonale Përmbyllëse organizuar nga Këshilli i Europës në Tiranë në kuadër të Instrumentit Horizontal për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë
4 prill – Takimi i 5-të i Forumit Europian të Migracionit me fokus rolin e autoriteteve lokale dhe shoqërisë civile në menaxhimin e migracionit
5 prill - Mogherini merr pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të G7

------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 mars-Komiteti Europian i të Drejtave Sociale do të prezantojë rezultatet e monitorimit për vitin 2018, të mënyrës sesi vendet po përmbushin detyrimet e tyre ligjore sipas Kartës Sociale Europiane në lidhje me të drejtat e punës
27 mars-Në kuadër të Ditës Europiane të Konsumatorit, Komiteti Social dhe Ekonomik Europian do të organizojë një diskutim me të rinjtë lidhur me ndikimin e ndryshimeve teknologjike te konsumatorët dhe rolin që luajnë të rinjtë në këto ndryshime                                                                                                                              28 mars-Prezantohet programi Creative Europe për periudhën 2021-2027, ky program ka në fokus arsimin, trajnimin, rininë dhe sportin                                                                                                                         29 mars-Johannes Hahn, Komisioneri për Politikat Europiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit do të zhvillojë një vizitë zyrtare në Beograd
30 mars-Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Sllovaki
31 mars-Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Ukrainë

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 mars- BE-ja mban takimin me Këshillin për Stabilizim dhe Asocim të Maqedonisë së Veriut duke u fokusuar në marrëdhëniet bilaterale mes tyre.
            - Këshilli për Çështjet e Përgjithshme diskuton për kornizën financiare për vitet 2021-2027 si dhe miratimin e një qëndrimi në rregulloren që përcakton instrumentin për ndihmën e para-anëtarësimit (IPA III).
20 mars- Këshilltari i Lartë Michel Barnier dhe Kryenegociatori i BE-së për Brexit, De Rynck do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi statusin aktual Brexit si dhe pyetjet, shqetësimet që priten në të ardhmen.
            - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social zhvillon seancën plenare me fokus "Dëgjimi i qytetarëve të Europës për një të ardhme të qëndrueshme si dhe "E ardhmja e BE-së: Përfitimet ndaj qytetarëve dhe respektimi i vlerave europiane".
22 mars -Organizohet konferenca e Varshavës “Vlerësimi i rolit të OJQ-ve në Këshillin e Europës”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 mars- Agjencia Europiane për të Drejtat e Njeriut i prezanton mekanizmat e Sistemit Informativ të të Drejtave Themelore të BE, grupit të punës për të drejtat themelore, të drejtat e qytetarëve dhe lëvizjes së lirë të personave
              -Komisioni Europian informon Eurogrupin mbi gjetjet kryesore të misionit të dytë vëzhgues në Greqisë dhe do të diskutojë mbi tregjet e shtëpive në eurozonë
14 mars- Komiteti Europian Ekonomik dhe Social organizon aktivitetin online mbi të ardhmen e zonave rurale dhe si të kthehen ato motori i një europe te qëndrueshme
15 mars- Mogherini kryeson Këshillin e Asocimit BE-Turqi në Bruksel

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 mars-Këshilli i Ministrave për Mjedisin organizon takimin ku do të dakordësohen lidhur me direktivën për ujin e pijshëm
6 mars-Lëvizja Ndërkombëtare Europiane dhe Banka Europiane e Investimeve, në partneritet me Lëvizjen Europiane të Republikës Çeke, organizojnë aktivitetin me titull "Investimi në të Ardhmen e Europës" ku do të diskutohet mbi mënyrat si mund të kontribojë qeveria, punëdhënësit, sindikatat dhe shoqëria civile në BE
         - Zhvillohet Konferenca lidhur me ekonominë qarkulluese 2019 organizuar nga grupet e interesit, me temë:“Histori suksesi dhe sfida të reja” ku do të shqyrtohet plan veprimi për politikat për të përfituar nga momenti aktual global
7 mars- Mbahet takimi i Komitetit Ndërparlamentar mbi "Fuqinë e Grave në Politikë" në Ditën Ndërkombëtare të Gruas

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 shkurt- Presidenca Rumune në bashkëpunim me Këshillin e Europës organizojnë konferencën me fokus drejtësinë penale në hapësirën kibernetike.
               - Mbikëqyrësi Europian për Mbrojtjen e të Dhënave prezanton Raportin Vjetor të 2018.
27 shkurt- Mogherini mban fjalim në Kongresin e 7-të Botëror kundër Dënimit me Vdekje, në Bruksel.
                 - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, publikon punimin reflektues të BE-së "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në 2030”. - Presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani viziton Washington DC.
28 shkurt- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian do të zhvillojë një takim publik me shoqërinë civile lidhur mbi Strategjinë Europiane Bioekonomike

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 shkurt- Presidenca Rumune zhvillon konferencën mbi eGovernment – Lëvizja në drejtim të komuniteteve digjitale
               - Këshilli i ministrave do të mbajë nje debat politik mbi kornizën financiare shumëvjeçare për vitet 2021-2027
19 shkurt -22 shkurt - Zhvillohet edicioni i dytë i Akademisë së Lidershipit me pjesëmarrje të think-tank të rinj, kërkuesve dhe liderëve të komunitetit
20 shkurt- Agjencia e Bashkimit Europian për të Drejtat Themelore merr pjesë në Workshopin për të ardhmen e politikave të fushës kërkimore dhe inovacionit
22 shkurt - Komiteti Europian i Rajonit zhvillon Workshopin me temë "Implikimet ekonomike të Brexit në rajonin europian”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 shkurt- Në takimin e Eurogrupit, ministrat do të shkëmbejnë pikëpamjet e tyre mbi rrugën e ndjekur në lidhje me instrumentët buxhetor për rritjen e konkurrencës në zonën e euros
12 shkurt- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian do të zhvillojë debatin e parë publik për hapat e mëtejshëm konkretë mbi objektivat e zhvillimit të qëndrueshëm
13 shkurt- Agjencia Europiane për të Drejtat Themelore do të ndajë perspektivat dhe praktikat e saj lidhur me forcimin e të drejtave të të dyshuarve dhe të akuzuarve në procesin penal                                                      14 shkurt- Komiteti i Parlamentit Europian për Buxhetin (BUDG) bën vlerësimin e të ardhurave dhe shpenzimeve financiare për vitin 2020                                                                                                                             15 shkurt- Përfaqësuesja e lartë Mogherini mirëpret Mike Pompeo, Sekretarin e SHBA-ve                                                   - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian zhvillon seminarin me fokus ndikimet e Brexit në shoqërinë civile dhe procesin e paqes

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 shkurt-Komiteti Europian Rajonal zhvillon forumin“ Qytetet dhe rajonet për zhvillimin e bashkëpunimit 2019” e cila i adresohet zhvillimit urban nëpërmjet binjakëzimit, marrëveshjeve dhe përshtatjes së autoriteteve lokale të BE-së dhe vendeve partnere.
5 shkurt - Parlamenti Europian organizon seminarin për shtyp “Tregu Unik Dixhital - arritjet dhe sfidat”.
               - Hapja e “Ditët e Industrisë së BE-së 2019”
               -Agjencia Europiane për të Drejtat Themelore zhvillon seminarin mbi të drejtat e njeriut dhe aksesin në gjykata.
               -Drejtoria e Përgjithshme për Negocimet e Fqinjësisë dhe Zgjerimit, së bashku me SEECOM dhe Fondin Europian për Ballkanin organizojnë tryezën e rrumbullakët "Përforcimi i mbështetjes publike për perspektivën europiane të Ballkanit Perëndimor"
6 shkurt- Ombusmani europian mban fjalimin në panelin hyrës në PE “Thyerja e heshtjes- Abuzimet dhe ngacmimet seksuale në institucione dhe shoqëri"

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 janar- Dita Ndërkombëtare e Mbrojtjes së të Dhënave
              -Mogherini takohet me ministrat e jashtëm të vendeve anëtare të Bashkimit Europian në Këshillin e Sigurisë, organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Belgjikës.
30 janar - Komisioni Europian dhe Përfaqësuesit e lartë organizojnë takimin kolegjial "Drejt një Europe të Qëndrueshme deri në vitin 2030, mbi ndjekjen e Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, duke përfshirë Marrëveshjen e Parisit mbi Ndryshimet Klimatike”.
              - Parlamenti Europian zhvillon seminarin mbi të drejtën e votimit dhe pjesëmarrjen e barabartë për njerëzit me aftësi të kufizuara në Europë përpara zgjedhjeve të Parlamentit Europian 2019.
1 janar - Komiteti Ekonomik dhe Social Europian dërgon delegatët e saj në Stockholm, Suedi për të thelluar më tej hulumtimin mbi kushtet e punës së të punësuarve dhe cilësinë e ofrimit të kujdesit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar- Takohen Ombusmani dhe Kryenegociatori i Task Forcës për përgatitjen dhe realizimin e Negociatave BE- Mbretëria e Bashkuar për të diskutuar mbi transparencën e negociatave të Brexit.
              -Presidentit i Bankës Qendrore Europiane merr pjesë në seancën plenare të Parlamentit Europian për 20 vjetorin e Euros.
17 janar- Komiteti Europian Rajonal jep Çmimin “Rajoni Europian Sipërmarrës”(EER) 2020 – Dita e informimit.
             - Mogherini merr pjesë në mbledhjen e Ministrave të Punëve të Jashtme për Dialogun Mesdhetar Perëndimor 5 + 5.
               -Presidenca Rumune zhvillon dy takime ; atë mes drejtorëve për politikat e mbrojtjes së BE-së dhe takimin mes drejtorëve të politikave të ndryshimeve klimatike të BE-së.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 janar -Parlamenti dhe Këshilli Europian diskutojnë rreth menaxhimit të emigracionit fokusuar kryesisht në progresin që do të arrihet në kuadrin e Agjendës së re Europiane për Migracionin
10 janar- Presidenti Junker sëbashku me kolegët e tij komisionierë marrin pjesë në ceremoninë e marrjes së presidencës së BE-së nga Rumania, në Bukuresht
              - BE-ja dërgon përfaqësuesen e saj Cecilia Malmstrom në diskutimin triatrial, që do të zhvillohet në Washington, adresuar praktikave problematike të tregtisë mes BE-së, Japonisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës
             - Banka Qendrore Europiane zhvillon eventin për publikimin e llogarive të politikës monetare

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 dhjetor-Komiteti për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Punët e Brendshme zhvillon debatin mbi zbatimin e plotë të dispozitave të acquis të Shengenit për Bullgarinë dhe Rumaninë
13 dhjetor -Parlamenti Europian debaton mbi situatën e migrantëve në kufirin e BE-së në Bosnjë Hercegovinë.
                 - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social organizon “Çmimi i Shoqërisë Civile 2018” – që shpërblen iniciativat që synojnë rritjen e ndërgjegjësimit mbi shtresat e ndryshme dhe pasurinë e identiteteve europiane
14 dhjetor -Në Bruksel do të mbahet Samit Europian i krerëve të shteteve dhe qeverive të Bashkimit Europian në ndërtesat e Këshillit të Bashkimit Europian në Rue de la Loi
                - Presidenca Austriake zhvillon në Shkup Serinë e Forumeve Reflektuese të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit dhe Strategjisë së Zgjerimit të BE me tematikë kryesore “ BE dhe Ballkani Perëndimor: Zgjidhja e mosmarrëveshjeve dypalëshe.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 dhjetor -Lëvizja Europiane Ndërkombëtare dhe Lëvizja Europiane në Serbi organizojnë konferencën “Zgjerimi I BE-së 2025 dhe më tej” ku do të diskutohet rreth 12 propozimeve drejtuar BE-së për zgjerimin e saj në Ballkanin Perëndimor. 
4 dhjetor-Komiteti i Rajoneve do të zhvillojë konferencën “Të punojmë së bashku për integrimin e Emigrantëve”
5 dhjetor – 6 dhjetor-Mbahet konferenca “E- Justice” e cila i adresohet situatës aktuale të dosjet elektronike në Bashkimin Europian
6 dhjetor - 7 dhjetor-Presidenca Austriake zhvillon Konferencën Europiane për Trashëgimin Kulturore 2018.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 nëntor -Komisioneri Hahn merr pjesë në takimin e Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor, organizuar nga Presidenca Austriake.
19 nëntor -21 nëntor- Zhvillohet Konferenca “Asambleja NVM 2018” si eventi më i rëndësishëm për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Europë
19- 20 nëntor -Do të mbahet Konferenca mbi vlerat Europiane, sundimin e ligjit dhe sigurinë me fokus sfidat e paraqitura nga ekstremizmi dhe terrorizmi
22-23 nëntor-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian organizon Seminarin e Medias për Shoqërinë Civile të EESC-së 2018. Pritet të diskutohen sfidat dhe çështjet më të rëndësishme të cilat nxisin Europën bashkëkohore, si multikulturalizmi, rënia e solidaritetit, rritja e nacionalizmit dhe iliberalizmi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 nëntor- Këshilli për Çështje të përgjithshme zhvillon diskutime mbi sundimin e ligjit në Poloni dhe Nenin 7 (1) Procedura TEU për Hungarinë, ndërkohë ministrat mbajtën dialogun vjetor të sundimit të ligjit, me temë "Besimi në institucionet publike"
13 nëntor-Komiteti i Rajoneve mbledh Grupin e 23të të Punës për Ballkanin Perëndimor në një takim në Tiranë, duke u fokusuar në reformën administrativo-territoriale në Shqipëri dhe shembuj të tjerë suksesshëm në BE.
15 nëntor- Presidenca Austriake organizon Konferencën e Subsidiaritetit me temë "Subsidiariteti si parim ndërtimi për Bashkimin Europian"
16 nëntor-Komisioni Europian do të prezantojë me palët e interesit gjetjet kryesore të studimit vlerësues dhe diskutojë në kuadër të konsultimeve të hapura publike lidhur me Direktivën e Trajtimit të Ujërave dhe Mbetjeve Urbane

------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 tetor - Presidenti Jean-Claude Juncker merr pjesë në debatin lidhur me të ardhmen e Europës në seancën plenare të Parlamentit Europian sëbashku me Mr. Kluas Iohannis , presidentin e Romanisë.
23 tetor -Mbahet dëgjesa publike “MFF e re dhe politikat e kohezionit” nga Grupi i Studimit për të Drejtat e Aftësisë së Kufizuar.
24 tetor-Mbahet Forumi i sigurisë në Varshavë lidhur me aspektet e sigurisë ne kontekstin Europian dhe transatlantik .
25 tetor -Zhvillohet konferenca vjetore EEN (Rrjeti i Ndërmarrjeve Evropiane) për të përmirësuar cilësinë dhe bashkëpunimin në Network
             -Zhvillohet në Bruksel nga data 22 deri më 25 tetor Konferenca Internacionale e Mbrojtjes së privatësisë dhe të dhënave.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 tetor – Hapet sesioni i 16 të Javës Europiane për shtetet dhe qytetet me temë “E ardhmja e Europës është Kohezioni”. 

9 tetor - Komiteti i Çështjeve Ekonomike dhe Financiare zgjedh Drejtorin e Fondit Europian për Investimet Strategjike

10 tetor - Dita Botërore kundër Dënimit me Vdekje
11 tetor - Komiteti për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme diskuton përcaktimin e standardeve dhe procedurave të vendeve të BE lidhur me kthimin e qytetarëve të vendeve të treta me qëndrim të parregullt
              - Komisioni Europian zhvillon konferencën me temë “Siguria Kibernetike në sektorin e energjisë”
12 tetor - Ministrat europianë të Punëve të Brendshme do të diskutojnë propozimin e Komisionit lidhur me Agjencinë e Rojës Kufitare dhe Bregdetare Europiane
              - Zhvillohet edicioni i katërt i konferencës vjetore të Komisionit Europian për buxhetin e BE-së me temë “Buxheti i së ardhmes – sfidat përpara”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 tetor - Mbahet Konferenca Europiane e Institutit Ndërkombëtar të Avokatëve të Popullit me tematikë 'Avokati i Popullit dhe roli i tij në aksesin në informacion dhe transparencë'
3- 4 tetor – NATO: Zhvillohet takimi mes Ministrave të Mbrojtjes
4 tetor - Organizohet në Shqipëri - Forumi vjetor për Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme për rajonin e Ballkanit Perëndimor, nga Presidenca Austriake e Këshillit, si pjesë e strategjisë që mbështet këtë rajon në rrugën e tij drejt BE
            -Publikohet nga Këshilli i Europës Raporti 2018 i Vlerësimit të Sistemeve Gjyqësore të 45 vendeve europiane
5 tetor - Zhvillohet Konferenca Ndërparlamentare "Transformimi i rajonit të Ballkanit Perëndimor", në Sofje me pjesëmarrjen e deputetëve nga Parlamenti Europian, Ballkani Perëndimor dhe vendet anëtare të BE

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 – 22 shtator – Java Europiane e Lëvizshmërisë, ku parashikohen aktivitete dhe zhvillimi i ditëve pa makina në qytetet europiane
25 shtator – Forumi mbi të Drejtat Themelore 2018 organizuar nga Presidenca Austriake, me fokus kryesor përforcimin e lidhjeve të gjithkujt me BE-në
26 shtator - Konferenca e Nivelit të Lartë për E-Qeverisjen
- Përfaqësuesja e lartë e BE-së Federica Mogherini mbledh në një darkë udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor.
27 shtator - President i Këshillit Europian, Donald Tusk mban fjalimin gjatë UNGA-s - Mbledhjes së Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara
24-30 shtator – Java e Diplomacisë për Klimën, ku do zhvillohen fushata sensibilizuese në të gjithë vendet e botës nga përfaqësues të BE-së.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 shtator –Përfaqësuesja e Lartë e BE, Federica Mogherimi takohet me Jens Stoltenberg, Sekretarin e Përgjithshëm të NATO
18 shtator – Mblidhen Ministrat e Jashtëm të BE-së të cilët do të diskutojnë mbi zgjerimin e BE-së, politikat e kohezionit dhe çështjet financiare dhe institucionale
– Zhvillohet nga Parlamenti Europian në kuadër të Ditës së Demokracisë një konferencë e nivelit të lartë : “Udhëheqja e BE-së për Demokracinë”
19 shtator – Komisioni i Venecias dhe OSBE/ODIHR vizitojnë Shqipërinë për të dhënë opinionin e përbashkët mbi draft-ligjin mbi iniciativën ligjore qytetare
19-20 shtator – Takim informal i udhëheqësve të shteteve anëtare të BE në Salzburg, me fokus migracionin, Brexit dhe sigurinë e brendshme.
20 shtator – Dita Europiane për Komunitete të Qëndrueshme

------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 shtator - Parlamenti Europian voton mbi të Drejtën e Autorit në Tregun Dixhital, që mund të sjellë ndryshime rrënjësore mbi mënyrën si përdoret sot interneti

12 shtator - Juncker mban fjalimin e përvitshëm mbi ‘’Gjendjen e Unionit’’– SOTEU 2018
13 shtator- URBACT City Festival në Lisbonë – Festohet 15 vjetori i programit URBACT si dhe rritja e influences së qyteteve si aktorë të ndryshimit.
                - Zhvillohet prezantimi: ‘’ Baza e të dhënave të Interreg Europë si një praktikë e mirë për qytetet dhe rajonet’’ midis ekspertëve, partnerëve te projektit dhe praktikuesve rajonal.
14 shtator – Konferencë mbi Sigurinë dhe Migracionin fokusuar në bashkëpunimin me Ballkanin Perendimor dhe Moldavinë në çështjet e policisë; azili; migracioni; si dhe ekstremizmi / terrorizmi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 korrik - Samiti BE - Kinë në Pekin, ku do të diskutohet mbi marrëveshjet dypalëshe tregtare, modernizimin e OBT dhe bashkëpunimin e dy vendeve për ruajtjen e paqes dhe sigurisë
               - Konferenca e zhvilluar nga Presidenca Austriake: 20 vjetori i miratimit të Statutit të Romës për themelimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare të Hagës
17 korrik – Takimi i 11 i Komitetit të Përbashkët Konsultues të Shoqërisë Civile mes BE dhe Malit të Zi me fokus kapitujt e procesit të negociatave - Kapitulli 1:Politikat Sociale dhe Punësimi, dhe Kapitulli 2: Lëvizja e Lirë e Punonjësve
18 korrik – Dialog mes Komisionit Europian dhe Shoqërisë Civile mbi Tregtinë dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm me fokus dhe 15 hapat e veprimit të sugjeruara nga Komisioni në këtë drejtim.
16 korrik - 19 korrik - Komisioni Europian merr pjesë në Forumin e Nivelit të Lartë të OKB 2018 mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm me fokus 5 objektivat për Mjedisin
20 korrik – Krye-negociatori i Komisionit të BE-së, Michel Barnier së bashku me 27 ministrat e BE-së do të diskutojnë mbi pozicionin e qeverisë së UK mbi marrëdhënien me BE pas Brexit

------------------------------------------------------------------------------------------------------

9-10 korrik - Zhvillohet Samiti i Londrës në kuadër të Procesit të Berlinit me fokus integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE; Komisioneri Hahn takohet me ministrat e jashtëm dhe të brendshëm të Ballkanit
11 korrik 
-Samiti BE - Japoni: Firmosja e Marrëveshjes Ekonomike mes tyre

              -Presidenca Austriake e Këshillit: Workshop mes vendeve të BE-së dhe vendeve fqinje duke përfshirë dhe Shqipërinë mbi EPCIP (Mbrojtjen e Infrastrukturave Kritike) 
                -Komisionerët Europianë mblidhen për të vendosur mbi Programin e Punës së Komisionit për vitin 2019 
10-12 korrik 
- Samiti i NATO-s në Bruksel për vitin 2018 që do të mbledhë udhëheqësit e shteteve anëtare të NATO-s
13 korrik 
- Mblidhen Këshillat e Stabilizim-Asociimit mes BE dhe dy vendeve të Ballkanit Perëndimor – Bosnjë&Hercegovina dhe Maqedonia

              - Nënshkrimi i programit bashkëpunues mes BE dhe FAO (Organizata Botërore e Ushqimit) kundër krizave ushqimore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2-3 korrik – Agjencia Europiane për të Drejtat e Njeriut merr pjesë në mbledhjen e Këshillit për të diskutuar mbi sigurinë e brendshme në Bashkimin Europian
2-5 korrik – Parlamenti Europian zhvillon diskutime mbi çështjet aktuale në Europë si politikat e mjedisit, emigracionit, dhe buxhetin e vitit 2019
4 korrik – Debat në Komitetin e Rajoneve mbi të ardhmen e Europës
              - Komiteti Ekonomik dhe Social prezanton studimin mbi gratë dhe rolin e tyre në Ballkanin Perëndimor

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 qershor – Diskutim mbi mbrojtjen e konsumatorit si dhe përafrimin e legjislacionit në këtë fushë në PE për funksionim e tregut të brendshëm 
                   - Zhvillohet Samiti për një Strategji mbi Inteligjencën Artificiale nga Këshilli Ekonomik dhe Social
19 qershor – Konsultime mbi Autoritetin Europian të Punës zhvilluar nga Komiteti i Rajoneve
21 qershor – Zhvillohet mbledhja e Këshillit të Stabilizim Asociimit ndërmjet Bashkimit Europian dhe Bosnjë & Hercegovinës

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 qershor – Komisioni i Venecias viziton Rumaninë ku dhe jep pikëpamjet mbi funksionimin e pushtetit gjyqësor
12 qershor- Konferencë e përbashkët mbi Radikalizmin dhe Terrorizmin e organizuar nga Këshilli i Europës
13 qershor – Komisioni Europian diskuton mbi vendosjen e marrëdhënieve ekonomike me vendet e Amerikës Qendrore
14 qershor– Komiteti Social Ekonomik diskuton mbi transparencën rreth marrëveshjeve të tregtisë në funksion të politikave të përbashkëta europiane
15 qershor– Organizohet mbledhja e përbashkët e Komitetit për Zgjedhjen e Gjyqtarëve të Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 qershor - Mogherini do të presë z. Milo Gjukanoviq, Presidentin e Malit të Zi
                  -Forumi Global i Grave Lider 2018 – “Frymëzimi i Liderëve Digjital të së ardhmes”
5-6 qershor -Dialogu Europian mbi Qeverisjen e Internetit
8-9 qershor - Samiti i G7 (Charlevoix, Kanada)
                   - Konferenca e Nivelit të Lartë të Dedikuar Politikave të Kohezionit të BE-së: Perspektivat e Post-2020 për Konvergjencën dhe Rajonet e Qëndrueshme
10 qershor -  Institucionet e BE në Strasburg hapin dyert për qytetarët

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 maj – Këshilli i Ministrave dhe Përfaqësuesja e Lartë diskutojnë mbi Samitin e Sofjes si dhe zhvillimet e reja mbi marrëdhëniet e BE-së me vendet e treta
             -Komiteti Ekonomik dhe Social Europian adreson  shoqërinë civile dhe ndikimin e saj në zhvillimin e qëndrueshëm si pjesë e axhendës UN 2030
            - Parlamenti Europian voton kuadrin ligjor mbi investimet e huaja direkte në BE
29 maj – Komisioni Europian organizon eventin mbi përfshirjen e qeverive në tregun unik dixhital europian
31 maj – Parlamenti Europian diskuton mbi shkeljet e drejtave të njeriut, rastet e peticioneve për sundimin e shtetit të së drejtës si dhe për zgjedhjen e panelit të prokurorit të përgjitshëm publik europian.
3 qershor – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Slloveni

------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 maj - 25 maj – Java e Gjelbër e BE-së 2018
22 maj -  Takim i ministrave të energjisë dhe inovacionet ku diskutojnë mbi politikat e përbashkëta dhe risitë teknologjike
23 maj - Komiteti i Buxhetit të BE-së prezanton draft buxhetin e vitit 2019
24 maj - Shkëmbimi i pikëpamjeve mbi të ardhmen e bashkëpunimit të BE-së për sigurinë në Bashkimin Europian me Këshillin Europian për Marrëdhëniet me Jashtë
            - Ditët e Shoqërisë Civile 2018 - Shtetësia, Demokracia dhe Kultura në Europën e dixhitalizuar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 maj- Këshilli i Ministrave në diskutim për draftin mbi largimin e Britanisë së Madhe nga BE, si dhe marrëdhëniet pas BREXIT
15 maj- Komiteti mbi Liritë, Drejtësinë dhe Çështjet e brendshme mblidhet për ruajtjen e të dhënave personale në hapësirën e Bashkimit Europian
           -Komiteti i Ushtrisë së BE-së, i Këshillit të Ministrave diskuton strategjitë globale si dhe marrëdhëniet BE-NATO dhe BE-OKB
           -Konferencë e Nivelit të Lartë për Kohezionin Social në Ballkanin Perëndimor e mbajtur nga ana e Komitetit Ekonomik dhe Social.
16 maj – Presidenca Bullgare zhvillon një tryezë të rrumbullakët mbi investimet e mundshme në BallkaninPerëndimor.
17 maj – Samiti Bashkimi Europian- Ballkani Perëndimor zhvillohet në Sofie, Bullgari

------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 maj- Takim informal në Sofie i ministrave të ekonomisë dhe financave së BE-së, ku diskutojnë mbi buxhetin
         - Këshilli i Europës zhvillon një takim me ekspertët ku diskutohet çështja mbi trafikimin e personave dhe shfrytzimin e tyre për punë
8-12 maj- Kompeticioni i këndimit Eurovizion do të mbahet për herë të parë në Portugali
9 maj- SoFest 2018 mbahet në Ballkanin Perëndimor
         - Presidenca Bullgare, diskutime dhe debat mbi të ardhmen e të rinjve në Europën Dixhitale (Sofie)
10 maj- Takim formal i gjyqtarëve europianë në Gjykatën Europiane të Drejtësisë
11 maj- Komisioneri për zgjerimin Johannes Hahn zhvillon vizitë zyrtare në Malin e Zi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 prill – Konferenca për paketën e re të legjislacionit të Komisionit Europian për të drejtat e konsumatorëve
1 maj – Dita e Punës
2 maj – Konferenca mbi Inovacionin në të ardhmen e Bujqësisë dhe Komuniteteve Rurale
3 maj – Dita Botërore e Lirisë së Shtypit
          - Publikimi i Raportit Vjetor nga GRECO mbi Korrupsionin në Europë për vitin 2017
4 maj - Konferenca e nivelit të lartë: "Specializimi i zgjuar dhe transferimi i teknologjisë si nxitës të inovaticionit për rritjen rajonale", me fokus të vecantë në Europën Juglindore, Ballkanin Perëndimor
           - Konferenca për nisjen e Strategjisë së Barazisë Gjinore të Këshillit të Europës për 2018 – 2023

------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 prill- Komiteti i Rajoneve diskuton mbi migrimin dhe rolin e rajoneve si dhe axhendën Europiane në këtë çështje
- Takim informal i Ministrave të Shëndetësisë në Bullgari
24 prill- Këshilli i Ministrave zhvillon konferencën në mbështetje të Sirisë dhe rajonit përreth, ku fokusi do t’i jepet ndihmës humanitare
24-27 prill-Vizita e Presidentit Tusk në Ballkanin Perëndimor për përgatitjen e Samitit BE-Ballkan Perëndimor Sofje në maj
26 prill- Presidenti i Komisionit Europian Juncker zhvillon vizitë zyrtare në Greqi
27 prill- Përfaqësuesja e Lartë e Politikës së Jashtme dhe Sigurisë së Përbashkët Federica Mogherini merr pjesë në takimin me ministrat e jashtëm të NATO-s

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 prill- Këshilli i Ministrave diskuton mbi Ballkanin Perëndimor në përgatitje të samitit që do mbahet në maj BE-Ballkan Perëndimor.                                                                                                                                                   - Konferenca Ndërministrore për Ekonominë Sociale dhe Sipërmarrjen Sociale në Sofie, Bullgari, me qëllim rritjen e bashkëpunimit ekonomik në kuadër të inovacionit teknologjik dhe dixhital.                                   17 prill- Komisioni Europian publikon Paketën e Zgjerimit të BE-së                                                                18 prill- Komisioni Europian prezanton Skenarët Demografikë për BE dhe Roli i Migracionit, ekpertizë dhe projekt kërkimor i përbashkët            

------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 prill- Komiteti Special i Terrorizmit në Parlamentin Europian diskuton mbi terrorizmin, financimin e tij dhe kërcënimin që ekziston për Europën
10 prill- Dita dixhitale 2018, e organizuar nga Komisioni Europian, sjell të dhëna për të ardhmen e Europës në fushën dixhitale
- Takim informal i Ministrave të Mjedisit të BE-së ku do të zhvillohen bisedime me fokus ndotjen e mjedisit dhe cilësinë e ajrit
11 prill- Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Azerbajxhan
12 prill- Komiteti mbi Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështjet e Brendshme diskuton raportet mbi privatësinë dhe mbrojtjen e ofruar nga BE-ja
15 prill – Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Malin e Zi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 prill- Delegacioni i Nënkomitetit të Sigurisë dhe Mbrojtjes në Bosnjë dhe Hercegovinë për të vizituar Operacionin Althea (EUFOR)
4 prill- Komisioni Konsultativ për Ndryshimet Industriale, debat mbi “Strategjinë e politikës industriale të BE-së për konkurrencën, rritjen dhe inovacionin".
4 prill- Dialogu BE-Rusi mbi Migracionin dhe çështjet që lidhen me të
8 prill- Zgjedhjet parlamentare në Hungari

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 mars – Takimi i liderëve BE- Turqi me fokus çështjet e përbashkëta dhe të drejtat e njeriut, si dhe diskutimi mbi zhvillimin e marrëdhënieve të ardhshme

                -Tryezë e rrumbullakët mbi reformën gjyqësore në Mal të Zi organizuar nga Këshilli i Europës.
27 mars- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, diskutim mbi plan veprimin e diskriminit gjinor në pagë dhe shpërblime 2017-2019
               -Konferenca e Komisionit Europian mbi Prokurorin Publik Europian (EPPO) në Bullgari
               -Raport mbi parandalimin e korrupsionit dhe promovimin e integritetit, publikuar nga GRECO
28 mars – Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, Seksioni për marrëdhëniet e jashtme prezanton Draftin mbi kohezionin ekonomik dhe social të integrimit europian të Ballkanit Perëndimor
               –Komisioni për Çështjet Ligjore i PE publikon Raportin mbi Interpretimin dhe Zbatimin e Marrëveshjes Ndërinstitucionale për ligjvënie më të mirë

------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 mars- Komiteti për Mjedisin, Shëndetin publik dhe Sigurinë e Ushqimeve, raporton mbi
rregullat e përbashkëta për disa lloje të transportit të mallrave ndërmjet Shteteve Anëtare
             - Diskutim i Këshillit të Europës për çështjet e jashtme mbi qëndrimin ndaj Ukrainës
20 mars- Diskutim mbi kuadrin ligjor për marrëdhëniet me Mbretërinë e Bashkuar pas tërheqjes së saj nga Bashkimi Europian.
21 mars- Samiti Social Tripalësh zhvillon takimin me fokus 'Shpërndarja në Shtyllën Europiane për të Drejtave Sociale'
             - Dita Ndërkombëtare Kundër Racizmit
23 mars- Samiti Europian, udhëheqësit e 19 vendeve të eurozonës do të kenë një diskutim të gjerë mbi reformat afatgjata të bashkimit ekonomik dhe monetar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 mars - Organizohet sesioni plenar i PE në lidhje me udhëzimet për marrëdhëniet e ardhshme mes BE dhe Mbretërisë së Bashkuar 

15 mars - Këshilli organizon një debat politik mbi të ardhmen e ‘Europës Sociale pas vitit 2020’, ku ministrat do të shpjegojnë pikëpamjet e tyre mbi punësimin, politikat sociale dhe mbylljen e hendekut gjinor të pagave

16 mars - Festohet 10 vjetori i krijimit të Kuadrit Europian të Kualifikimeve (KEK): Mbështetje e të mësuarit, punësimit dhe lëvizshmërisë ndërkufitare
17 mars- Organizohet Forumi i Arkitekturës Ballkanike (BAF), që konsiston në takimin mes Organizatave Arkitekturale të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të tjera të Ballkanit, ku diskutohet integrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian
             - Konferenca Botërore mbi Drejtësinë Kushtetuese organizuar nga Këshilli i Europës
18 mars - Zgjedhjet presidenciale në Rusi

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 mars - Forumi Europian për Mbrojtjen Civile 2018 do të fokusohet në forcimin dhe qëndrueshmërinë e marrëdhënieve me fqinjët e Europës
7 mars - Forumi Europian i Migracionit me temë "Drejt një tregu pune më gjithëpërfshirës për migrantët".
            - Organizohet me Komitetin Europian të Rajoneve një debat mbi Fondin Europian të Mbrojtjes - "BE-ja që investon në sigurinë tonë"
8 mars - Dita Ndërkombëtare e Grave
- Konferenca e Rrjetit Europian të Avokatëve të Popullit këtë vit përqendrohet te "E ardhmja e BE-së - Sigurimi i një shoqërie gjithëpërfshirëse dhe të drejtë për qytetarët", me pjesëmarrjen e avokatëve të popullit nga e gjithë Europa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 shkurt - 1 mars Turi i Presidentit Juncker në vendet e Ballkanit Perëndimor
26 shkurt - Komiteti për të Drejtat e Grave dhe Barazisë Gjinore i Parlamentit Europian prezanton zbatimin e Strategjisë për Antitrafikimin
27 shkurt - Mbledhja joformale e Ministrave të Tregtisë së BE-së në Sofje ku diskutohet mbi marrëveshje tregtare ne vende si Meksika si dhe diskutohet mbi themelimin e një gjykate të investimeve shumëpalëshe 
1 mars - Lëvizja Europiane Ndërkombëtare zhvillon një panel diskutimi për të diskutuar se si shoqëria civile, e organizuar mund të sjellë qytetarët dhe BE-në më afër
4 mars – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Itali

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 shkurt - Në takimin e Ministrave të Turizmit të BE do të shqyrtohet zhvillimi i ekonomisë së përbashkët dhe i politikave rregulluese të BE-së që lidhen me turizmin
14 shkurt - Diskutohet Politika e Kohezionit mes Drejtorëve të Përgjithshëm të Shteteve Anëtare të BE-së, përfaqësuesve të Komisionit Europian, Sekretariatit të Përgjithshëm të Këshillit, Bankës Europiane të Investimeve (EIB) dhe Shoqatës Europiane të Tregtisë së Lirë (EFTA) 
15 shkurt - Nis puna e nismës 48 Orë për Demokraci, një aleancë proeuropiane e nxitur nga Lëvizja Europiane Ndërkombëtare për të mbështetur bashkëpunimin, gjithpërfshirjen dhe pjesëmarrjen demokratike në Europë                     -Mbahet një debat politik mbi vlerësimin afatmesëm të programit Erasmus + dhe orientimet e ardhshme të Erasmus + pas vitit 2020.                                                                                                     16 shkurt - Presidenti Jean-Claude Juncker merr pjesë në Konferencën e Sigurisë së Mynihut, së bashku me Frans Timmermans, Federica Mogherini, Johannes Hahn, Elzbieta Bieńkowska dhe Julian King.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 shkurt – Forumi Europian mbi Cilësinë e ajrit do të sjellë zgjidhje inovative ekologjike për përmirësimin e cilësisë së ajrit dhe mundësitë e financimit
6 shkurt - Komisioni Europian prezanton Strategjinë e Zgjerimit, për një aderim të suksesshëm në BE të vendeve të Ballkanit Perëndimor
8 shkurt – Takimi i 17-të i Komisionit për Mjedisin, Ndryshimet Klimatike dhe Energjinë (ENVE) me fokus Rritjen ekonomike, inovacionin dhe investimet në Europë
9 shkurt - Forumi i III i përvitshëm i BE-së, për shëndetin dhe mirëqenien mendore ku fokusi i këtij viti do të jetë ofrimi i shërbimeve të shëndetit mendor dhe zhvillimi i qasjeve të integruara në qeverisje
11 shkurt – Zhvillohen zgjedhjet parlamentare të Principatës së Monakos

------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 janar - Agjencia e Bashkimit Europian për të Drejtat Themelore do të kontribuojë në Forumin Ndërkombëtar të Diversitetit për të përmirësuar qasjen në mundësi të barabarta për grupet në disavantazh dhe forcimin e shoqërive të ndryshme 
              - Juncker mirëpret z. Mário Centeno, Ministri i Financave të Portugalisë dhe njëkohësisht Presidenti i Eurogrupit
23 janar- Samiti i përvitshëm midis Mbikëqyrësit Europian për Mbrojtjen e të Dhënave (EDPS) dhe organizatave të shoqërisë civile, për të diskutuar mbi gjendjen e mbrojtjes së të dhënave dhe privatësisë në BE 
24 janar- Takimi zyrtar i javës së 16-të Europiane të Rajoneve dhe Qyteteve gjatë së cilës zyrtarët e administratave të rajoneve dhe qyteteve, si dhe ekspertë dhe akademikë do të shkëmbejnë praktika dhe njohuri të mira në fushën e zhvillimit rajonal dhe urban.
             - Konferenca e 10-të Europiane mbi Politikën Europiane të Hapësirës do të diskutojë për zhvillimet e mundshme të një Strategjie Hapësinore Europiane për ti shërbyer sa më mirë shoqërisë dhe ekonomisë.
26 janar- Asambleja Parlamentare e Këshillit (PACE) zhvillon pjesën e parë të seancës së vitit 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar – Komiteti i Rajoneve lançon kursin online MOOC 2018 me fokus temën "Si të shfrytëzohen më shumë burimet e BE-së për rajonet dhe qytetet".
              - Takimi i Komitetit të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme të PE për Raportin mbi mekanizmin e pezullimit të liberalizimit të vizave me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Europës Lindore
18 janar- Agjencia e të Drejtave Themelore publikon Raportin “Sfidat e organizatave të shoqërisës civile në punën e tyre me çështjet e të drejtave të njeriut në BE”
20 janar - Ceremonia për Kryeqytetin e Gjelbër Europian për vitin 2018, Nijmegen i Holandës

------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 janar - Drejtori i Agjencisë së të Drejtave Themelore shkëmben pikëpamje dhe të dhëna me anëtarë të Komitetit Special të Terrorizmit të Parlamentit Europian
10 janar- Kolegji i Komisionerëve diskuton mbi Kuadrin Financiar Shumëvjeçar përtej 2020
11 janar- Organizohet në Sofje fillimi zyrtar i Presidencës Bullgare të BE
12-13 janar-Mbahet raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Republikën Çeke

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 dhjetor- Takimi mes Federica Mogherinit dhe Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor
19 dhjetor- Nënkryetari i KE, Jyrki Katainen do të flasë mbi të ardhmen Europiane në konferencën e Qëndrës për Studime të Politikave Europiane.
20 dhjetor- Seminari “Përfshirja e qytetarëve në çështjet vendore për një transparencë më të madhe” nga Këshilli i Europës
21 dhjetor- Konferenca “E ardhmja drejt energjisë së pastër “. Faktorët kyç në fushën e energjisë nga Presidenca Estoneze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 dhjetor-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian vlerëson progresin e Ballkanit Perëndimor në kuadër të procesit të integrimit europian.
-Presidenti i Komisionit Europian, Juncker takon kryeministrin izraelit, Benjamin Netanyahu
12 dhjetor-Parlamenti Europian: Debat mbi Raportin vjetor mbi të Drejtat e Njeriut dhe Demokracinë në botë për vitin 2016 dhe politikat europiane.
13 dhjetor-Ceremonia e dhënies së çmimit ‘Sakharov’ për lirinë
14 dhjetor-Këshilli Europian: Takim mbi vlerësimin e Nenit 50 dhe progresit të negociatave Brexit
15 dhjetor-EuroSummit: Diskutim mbi Bashkimin Ekonomik dhe Monetar (EMU) dhe atë bankar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 Dhjetor- Komiteti mbi Punësimin dhe Çështjet Sociale voton mbi zbatimin e Iniciativës për Punësimin e të Rinjve në Shtetet Anëtare
                -Zgjidhet presidenti i ardhshëm i Eurogroup
                - Mbledhje midis Federica Mogherinit dhe Ministres së Punëve të Jashtme Chrystia Freeland mbi marrëdhëniet dypalëshe BE-Kanada
5 Dhjetor- Dita Europiane e Personave me Aftësi të Kufizuar
                 -Takimi mes Jean-Claude Juncker dhe Federica Mogherinit me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama në Bruksel
8-10 Dhjetor- Konferenca vjetore e Të Drejtave të Njeriut – Presidenca Estoneze

------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Nëntor- Konferenca mbi Platformën Europiane Rome- Komiteti Ekonomik dhe Social Europian
                 - Kongresi i Aleancës Europiane mbi fushën e Mjeksisë së Personalizuar- Presidenca Estoneze
28 Nëntor- Dita Europiane e Turizmit
29 Nëntor- “Woman of Europe Awards” organizuar nga Lëvizja Ndërkombëtare Europiane dhe Lobi Europian i Grave
30 Nëntor- Forumi “Kultura në funksion të Zhvillimit Rajonal” organizuar nga Komiteti i Zhvillimit të Rajoneve
1 Dhjetor- Konferenca mbi Profesionet e Lira “Drejt nje Europe Profesionistësh”

------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 Nëntor- Mbledhja vjetore mbi të drejtat themelore- Komisioni Europian
21 Nëntor- Konferenca mbi procesin e integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor- Presidenca Estoneze
                -Takimi mes Presidentit Jean-Claude Juncker dhe Presidentit të Këshillit Europian Donald Tusk, me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO’s Jens Stoltenberg
23 Nëntor- Konferenca Vjetore e Ekonomisë mbi Investimet Financiare- Banka Europiane e Investimeve
24 Nëntor- Roli i shoqërisë civile të BE-së në një botë të globalizuar komunikimi-Komiteti Ekonomik dhe Social Europian
25 Nëntor- Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Gruas

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 Nëntor - Eventi “African Youth Voices” në Bruksel nga Komisioni Europian dhe UNICEF
14 Nëntor - Mogherini kryeson Këshillin e Stabilizim Asocimit mes BE-së dhe Shqipërisë
15 Nëntor- Samiti i Kryetarëve të Bashkive mbi "Aleancën e qyteteve europiane kundër dhunës ektremiste"-Këshilli i Europës
16 Nëntor- Dita Europiane e Energjisë
                  -Dita Ndërkombëtare e Tolerancës
17 Nëntor- Dita Ndërkombëtare e Studentëve

------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 Nëntor- Konferenca mbi integrimin e refugjatëve në tregun e ardhshëm të punës dhe politikat sociale -Komiteti Ekonimik dhe Social Europian
               -Konferenca e 6-të Ndërkombëtare mbi përfshirjen e gruas Rome në politikë. Këshilli I Europës
7 Nëntor- Konferenca vjetore e Forumit Europian mbi të Drejtat e Fëmijëve nga Komisioni Europian
8 Nëntor- Forumi Botëror për Demokracinë 2017 në Strasburg. Këshilli i Europës
9 Nëntor- Konferenca “Një Europë më e sigurt pa ilaçe të falsifikuara” nga Presidenca Estoneze
               -Dita Botërore e Zbuluesve
10 Nëntor- Negociatat e Brexit - Artikulli 50

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 Tetor- Në Parlamentin Europian mbahet Konferenca Ndërparlamentare mbi Stabilitetin, Koordinimin Ekonomik dhe Bashkë-Qeverisjen në BE

31 Tetor-Vizitë e përfaqësuesve të Parlamentit Europian mbi marrëdheniet BE-NATO në Uashington

             -Aktivitet i Komisionit Europian mbi rëndësinë e kërcënimit kibernetik në BE dhe bashkëpunimit ndërinstitucional
3 Nëntor-Takimi vjetor i OSBE/ODIHR për 2017 për partitë politike dhe demokracinë që do të organizohet në Varshavë.
3-9 Nëntor-Nën Presidencën e Estonisë dhe me mbështetjen e Komisionit Europian do të zhvillohet Java Europiane e Hapësirës Kozmike, me synim rritjen e investimeve dhe studimeve hapësinore

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Tetor- Konferenca Europiane për Rininë
25 Tetor- Publikimi vjetor i statistikave financiare të qeverisë nga Banka Qendrore Europiane
26 Tetor- Publikim të dhënash për Minoritetet dhe Diskriminimin nga Agjencia Europiane e Të Drejtave Themelore
27 Tetor- Presidenca Estoneze lançon lëvizjen “Climathon 2017” mbi ndryshimet klimatike
28 Tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Islandë

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

16 Tetor- “Food 2030” Konferenca për Kërkim dhe Inovacion në fushën e cilësisë dhe sigurisë së ushqimit
17 Tetor- Nisma “Act to Protect” në Ditën Kundër Trafikimit te Qenieve Njerëzore nga Komiteti Social dhe Ekonomik Europian
18-19 Tetor- Forumi vjetor i Strategjinë së BE-së mbi rajonin e Danubit
20 Tetor- Konferencë mbi programin “Youth Garantee” për punësimin e të rinjve në Spanjë
21 Tetor- Zgjedhje Parlamentare në Republikën Çeke
22 Tetor- Zgjedhje Presidenciale në Slloveni

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

9 Tetor- Konferenca “Shtet- Komb apo Shtet Anëtar” E ardhmja e Bashkimit Europian.
- Këshilli i Europës. Progres- raporti mbi zgjedhjet parlamentare në Shqipëri.
10 Tetor- Hapja zyrtare e edicionit të 15 të Javës Europiane të Rajoneve dhe Qyteteve.
11 Tetor- Konferenca mbi Barazinë Gjinore nga instituti EIGE në Bruksel.
13 Tetor- “YouthUp politics” konferencë mbi rritjen e pjesëmarrjes së të rinjve në zgjedhje duke ulur moshën e votimit në 16 vjeç.
14 Tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Austri

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 Tetor-Deklarata e Federica Mogherinit dhe Jyrki Katanien në konferencën “Kërcënimet hibride dhe BE- Situata aktuale dhe progresi i ardhshëm"

           - Çmimi Saharov 2017: Prezantimi i kandidatëve
3 Tetor-Seanca Plenare e Parlamentit Europian mbi gjendjen e negociatave me Mbretërinë e Bashkuar
3-5 Tetor-UBRACT City Festival- Mbi 90 praktika të suksesshme në fushën e zhvillimit urban
5 Tetor-Grupi i Studimit EESC, Imigracioni dhe Integrimi. Prezantimi i zhvillimeve të fundit legjislative në fushën e migracionit dhe azilit, konsultim me shoqërinë civile dhe përgatitja për Forumin e 4-të Migracionit mars 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 shtator - Fillimi i raundit të katërt të negociatave të Brexit
27 shtator- Parlamenti Europian organizon në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Konferencë të nivelit të lartë mbi "Strategjinë Europiane për të rritur konkurrueshmërinë e industrisë së turizmit, një nxitës kryesor për krijimin e vendeve të punës”
29 shtator-1 tetor – Projekti inovator #OnOurWatchEU bashkon organizatat europiane të shoqërisë civile në një platformë për të vlerësuar punën e Parlamentit Europian me qëllim informimin e qytetarëve

------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-22 shtator-Komisioni Europian organizon Javën e Mobilitetit Europian
18 shtator-Timmermans, Mogherini, Avramopoulos, Malmström, Hahn, Mimica dhe Stylianides marrin pjesë në sesionin e 72-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në New York
19 shtator-Presidenca estoneze mban Konferencën e Nivelit të Lartë mbi Energjinë “Tregu i ardhshëm i energjisë në Europë”
22 shtator-Lançimi i Ditës Europiane të Komuniteteve të Qëndrueshme

------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 shtator- Komiteti i Rajoneve organizon aktivitete reflektuese me qytetarët për “My future Europe”
5 shtator- Shqyrtohen në Komitetin e PE projekt-raportet mbi funksionimin e institucioneve demokatike në Azerbaxhan, Hungari, Poloni, Bosnjë dhe Hercegovinë si dhe Serbi.
6 shtator- Takim i Komisionit Europian mbi Axhendën e Migracionit dhe Sigurinë e BE-së
7 shtator- Mblidhet Komisioni për Liritë Civile, Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme mbi vendimin e Këshillit për vënien në zbatim të dispozitave të acquis të Shengenit në lidhje me Sistemin e Informimit të Vizave në Republikën e Bullgarisë dhe Rumanisë
              - EESC: Konferencë mbi Dialogun Europian të Energjisë për Bashkimin e Energjitik
              -Presidenca Estoneze: Takim i Nivelit të Lartë për Çështjet Gjinore

------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 gusht- Rifillimi i bisedimeve mbi detyrimet financiare të Mbretërisë së Bashkuar si pasojë e BREXIT
              - EESC: Mlidhet Grupi i Studimit mbi Politikën e Konkurrencës
              - Presidenca: Mbahet Konferenca Ndërkombëtare e Rrugëve Balltike
31 gusht- Komiteti i Rajoneve: Mbahet Konferenca e Presidentëve
               -Dëgjesë e përbashkët në lidhje me rishikimin e Strategjisë së BE-së për Ndihmën në Tregti
               -Prezantimi i një studimi të STOA mbi "Të ardhmen e bujqësisë në Europë"
1 shtator- EESC: Mblidhet Grupi i Studimit për Tregun Unik Dixhital

------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 korrik - Dita Botërore Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore
3 gusht- “Samiti i Dieselit” në Gjermani
9 gusht- 10 vjetori i Deklaratës së OKB për të Drejtat e Popujve Indigjenë
23 gusht- Dita e Përkujtimit të viktimave të regjimeve totalitare dhe autoritare në Europë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 korrik - Konferenca Dixhitale e Tregut të Vetëm për Lëvizjen e Lirë të të Dhënave
18 korrik -Takimi i Komitetit të Përbashkët Konsultativ BE-Turqi
               - Konsultimi i palëve të interesuara mbi Shtyllën Europiane të të Drejtave Sociale
               - Shqyrtimi i zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit ndërmjet BE-së dhe ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë
20 korrik - Mogherini në Zagreb, Kroaci: takohet me presidentin dhe kryeministrin e Kroacisë
21 korrik -  Dita Kombëtare e Belgjikës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 korrik – Bashkimi Europian, Bosnja & Hercegovina, mbledhja e Këshillit për Stabilizim Asociimin
                – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Problemet Sociale, Forumi i Shoqërisë Civile për Ballkanin Perëndimor
11 korrik – Dita Botërore e Popullsisë
12-13 korrik – Lëvizja Europiane Ndërkombëtare, Takimi i hapur mbi Sfidat e Respektimt të Ligjit në Europë
                     – Takim i Vendeve të Ballkanit Perëndimor
14 korrik – Dita e Pavarësisë së Francës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 korrik – KE organizon Konferencë në lidhje më Studimet Kërkimore dhe Inovacionin
              – Komiteti i Rajoneve Konferencë "Gjithçka i nevojitet Bashkimit Europian, është Rinia"
5 korrik – Lëvizja Europiane Ndërkombëtare: Event për Investimin në të Ardhmen e Europës
6 korrik – Komisioni Europian: Forumi i Partneritetit të Bashkimit Europian 2017
7 korrik – Mblidhet G20

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-27 qershor – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Shoqerinë “Ditët e Shoqërisë Civile 2017"
28 qershor – Agjensia Europiane për të Drejtat Themelore prezanton Raportin e 2017 për të Drejtat Themelore në një simpozium të nivelit të lartë
30 qershor – Komiteti Europian për Ekonominë dhe Shoqërinë: Dëgjesë publike për ta bërë ekonomine europiane më të qëndrueshme

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 qeshor – Dita Ndërkombëtare e Eleminimit të Dhunës Seksuale në Zonat në Konflikt
                 - Komiteti i Parlamentit Europian për Politikat e Jashtme: “Diskutime për Raportin e 2016 e Komisionit Europian mbi Turqinë dhe diskutime me Z. Denis Zvizdic, Kryetar i Këshillit të Ministrave të Bosnjë &Hercegovinës
20 qershor – Dita Botërore e Refugjatëve
                  - Komisioni Europian: “Java e Bashkimit Europian për Energjinë e Qëndrueshme 2017”
                   - Mbledhje e Këshillit të Malit të Zi për “Stabilizim dhe Asociimin”
21 qershor – Konferencë e rëndësishme në Parlamentin Europian për Emigracionin
25 qershor – Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 qershor - Dita Ndërkombëtare Kundër punës së Fëmijëve
                  - Takimi i Ministrave të G7 për Mjedisin
                   - Komisioni Europian: Konferencë për Rrjetet dhe Komunikimin EUCNC 2017
14 qershor - Dita Ndërkombëtare e Dhuruesve të Gjakut
18 qershor - Zgjedhjet parlamentare në Francë, raundi i dytë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 qershor - Dita Ndërkombëtare e Mjedisit 

6 qershor - Komisioni Europian “Konferencë për planin e veprimit të BE për natyrën, qytetarët dhe ekonominë"
8 qershor - Dita Botërore e Oqeaneve
                - Zgjedhjet e Përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar
9 qershor - Komisioni Europian “Konferencë për Sigurinë dhe Mbrojtjen, Pragë”
11 qershor - Zgjedhjet parlamentare në Kosovë
                  - Raundi i parë i zgjedhjeve parlamentare në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 maj - Dita Ndërkombëtare e Paqeruajtësve
31 maj – Dita Ndërkombëtare Pa Duhan
1 qershor - Presidenti i Parlamentit Europian Tajani, në një intervistë Live për problemet e terrorizmit dhe migrimit

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 maj - Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit
            - Parlamenti Europian lançon “Javën e Gjelbërt”
24 maj – Mogherini në darkë pune me Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor (WB6)
26 maj – Mblidhet Samiti i G7 në Itali

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 maj - Dita Ndërkombëtare e Familjeve
            - Çmimet për trashëgiminë kulturore “Europa Nostra” 2017
17 maj - Dita Botërore për telekomunikacionin, informimin dhe shoqërinë
            - Dëgjesë Publike nga EESC për mbështetjen e emigrantëve dhe refugjatëve nga shoqëria civile
18 maj - Ceremoni në kuadër të Erasmus "Të jetosh Identitetin Europian”
21 maj – Dita Botërore për Dialogun mbi Diversitetin Kulturor dhe Zhvillimin, UNESCO

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 maj- Dita e Përkujtimit për ata që humbën jetën e tyre gjatë Luftës së Dytë Botërore
9 maj- "Duke reflektuar mbi Europën" në Ditën e Europës- përvjetorin e 'deklaratës Schuman' të vitit 1950.
10 maj- Takimi i Byrosë së Komitetit Europian të Rajoneve mbi rezolutën mbi dokumentin e bardhë të Komisionit Europian për të Ardhmen e Europës
11 maj- Shpallja e fituesve të Çmimit të Bashkimit Europian 2017 për Arkitekturën Bashkëkohore nga Komisioni Europian

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-4 maj- Presidenca Malteze zhvillon takim të nivelit teknik mbi forcimin e bashkëpunimit Euro-Mesdhetar përmes kërkimit dhe inovacionit
6 maj -Komisioneret Marianne Thyssen dhe Carlos Moedasmarrin pjesë në Dialogun e Qytetarëve me rastin e Ditës së Europës
          -Ditë e hapur për institucionet e Bashkimit Europian
7 maj- Forumi i Gjendjes së Europës në vitin 2017 "Towards a Europe of Hope, Healing and Hospitality"                      - Raundi i dyte i zgjedhjeve presidenciale në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

24 prill- Dita Ndërkombëtare e Librit dhe të Drejtës së Autorit
             -Organizohet nga KE Konventa vjetore për rritjen gjithëpërfshirëse 2017-sëbashku politikbërësit dhe shoqëria civile për të diskutuar mbi sugurinë e gjithëpërfshirjes në BE 
26 prill- Dita ndërkombëtare për Përkujtimin e katastrofave të Çernobilit
29 prill- Mblidhet Këshilli i Posaçëm Europian për të miratuar udhëzimet e negociatave të Brexit.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-21 prill – Java e Gjelbërt
20 prill- Këshilli i Europës publikon studimin mbi intimidimin dhe censurën e gazetarëve në Europë
21 prill – Eventi “Don’t waste our future” mbi impaktin e mbetjeve ushqimore-Komiteti i Rajoneve
22 prill – Dita Ndërkombëtare e Tokës
23 prill – Zhvillohet raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Francë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 prill – Zhvillohet Takimi mbi Punët e Jashtme të G7, ku merr pjesë Federica Mogherini si përfaqësuese e BE-së
11 prill - Dita e Iniciativës Qytetare Europiane 2017: Unë marrë pjesë!
12 Prill - Zhvillon punimet Kolegji i Komisionerëve me fokus migrimin dhe sigurinë
            - Organizohet forumi mbi Korpusin Vullnetar Europian, me pjesëmarrjen e  Juncker
16 prill- Referendum Kushtetues në Turqi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

4- 5 prill – Zhvillohet konferenca e Brukselit me pjesëmarrjen e 70 shteteve për mbështetjen e të ardhmes së Sirisë dhe të rajonit
6 prill - Zgjedhjet për gjyqtarët e Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut, Francë
6- 7 prill- Konferenca Ndërkombëtare për shoqëritë demokratike-Ndërveprimi mes maxhorancës dhe opozitës, organizuar nga Këshilli i Europës dhe Komisioni i Venecias

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 mars - Konferenca për të paraqitur Strategjinë e Këshillit të Europës për Aftësitë e Kufizuara 2017-2023 në Qipro
28 mars – Sesioni i 32-të i Kongresit të Autoriteteve rajonale dhe lokale për te diskutuar mbi politikat e integrimit të migrantëve.
29 mars – Konferenca RightsCon për të drejtat e njeriut në epokën dixhitale
30 mars – Mbahet aktiviteti nga EESC për nxënësit e përzgjedhur nga 27 vendet e BE-së dhe 5 vendet kandidate për anëtarësim me temë “Your Europe, Your Say! 2017”
2 prill – Zhvillohen zgjedhjet presidenciale në Serbi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-23 mars – Konferenca Europiane e të Rinjve “Ready for life, ready for society
21 mars – Dita Ndërkombëtare e Eleminimit të Diskriminimit Racial
22 mars - Seminari Balkan Employers Network në Lubjanë- Komiteti Europian Ekonomik dhe Social
23 mars- Takim i jashtëzakonshëm nën Presidencën Malteze “Roli dhe kapaciteti i organizatave të shoqërisë civile“
25 mars- Rrjeti i Lëvizjeve Europiane feston 60 vjetorin e Traktateve të Romës
26 mars- Zhvillohen zgjedhjet parlamentare në Bullgari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 mars- Konferencë mbi 60 vjetorin e Komunitetit Europian - Let's shape the future! Komiteti Ekonomik dhe Social Europian

14 mars- Në seanca plenare PE diskutohen: White Paper për të ardhmen e BE-së, Raporti 2016 për Malin e Zi dhe raporti për ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë
15 mars- Zgjedhjet parlamentare në Holandë                                                                                              16-17 mars- Hahn  merr pjesë në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Sarajevë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 mars - Rishikimi i Direktivës së Kartës Blu të BE-së mbi të drejtat e punëtorëve të kualifikuar
8 mars – Takimi Ndërparlamentar në Ditën Ndërkombëtare të Gruas 2017: Fuqizimi Ekonomik “Le të veprojmë së bashku”
9 mars – Konferenca për Ekonominë Qarkulluese: Një vit pas miratimit
10 mars - Takimi i Komitetit të Përhershëm në Madrid me rastin e 40 vjetorit të anëtarsimit të Spanjës në Këshillin e Europës

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 shkurt-Komiteti i Marrëdhënieve me Jashtë diskuton raportet e Kosovës, Malit te Zi dhe Serbisë
28 shkurt-Dita e Mbrojtjes së të Dhënave Personale
1 mars-Komi Ekonomik dhe Social diskuton Strategjinë për një Europë më të Qëndrueshme
2 mars-Forumi Europian i Emigrimit diskuton mbi platformat e reja mbi emigrimin dhe integrimin e emigrantëve

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 shkurt- Dita Ndërkombëtare e Drejtësisë Sociale
20-22 shkurt- Vizitë 3 ditore e Knut Fleckenstein në Tiranë
20-26 shkurt –Java e Gjelbër
22 shkurt- Zhvillohet seanca plenare e ARLEM (Asamblesë Euro-Mesdhetare Rajonale dhe Lokale)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 shkurt    - Miratimi i rezolutës në seancën plenare në Strasburg për progresin e Shqipërisë
17-19 shkurt-Konferencë në Mynih mbi Sigurinë Ndërkombëtare dhe të ardhmen e marrëdhënieve Trans-Atlantike
17 shkurt     -Miratimi i investimeve për të rinjtë në shërbimet vullnetare

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 shkurt -Komiteti mbi Çështjet Ekonomike dhe Financiare me fokus Raportin Vjetor të Rritjes për vitin 2017 
              -Fillon punimet Këshilli i Çështjeve të Jashtme me fokus situatën në Ukrainë, terrorizmin, dhe procesin e paqes në Lindjen e Mesme
7 shkurt- Takim i Presidentit të Komisionit Europian, Juncker me Presidentin e Këshillit Europian, Tusk.
8 shkurt- Konferencë nga Presidenca Malteze për Planin e Përbashkët të Veprimit mbi situatën e Migrimit
9 shkurt- Takim i President të Komisionit Europian, Juncker me Presidentin e Kosovës, Thaçi
11 shkurt- Dita Ndërkombëtare e Femrave në Shkencë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

30 janar- Komiteti i Punëve të Jashtme: Raport mbi Raportin e KE-së për vitin 2016 për Shqipërinë, Maqedoninë dhe Malin e Zi

             - Agjencia Europiane për të drejtat themelore në Konferencën ‘Një e ardhme më e mirë për fëmijët refugjatë’
31 janar - Komiteti i Rajoneve (CoR): Konferenca mbi rishikimin e legjislacionit të mbetjeve
3 shkurt - Samiti i Maltës :Konferenca mbi menaxhimin e krizës ndërkufitare dhe të fatkeqësive natyrore
              - PE: Aktiviteti Europian mbi Dhunën kundër Grave

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 janar - Konferencë e Komisionit Europian mbi Shtyllën Europiane të së Drejtave Sociale
24 janar- Mogherini-Mustafa-Vucici në Takim i NIvelit të Lartë për Dialogun e Normalizimit të Marrëdhënieve Serbi- Kosovë

             - Vendim i Gjykatës Supreme të Britanisë së Madhe mbi Nenin 50 

26 janar - Junker takon Kryeministrin e Malit të Zi
28 janar – Dita e Mbrojtjes së të Dhënave Personale

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 janar- 25-vjetori i njohjes ndërkombëtare të pavarësisë së Kroacisë
16 janar- PE: Sesioni Plenar, Zgjedhja e Presidentit të Parlamentit Europian
               KE: Komisionerët në Forumin Botëror Ekonomik të Davos

17 janar- Hapja e Javës e Gjelbërt Ndërkombëtare për vitin 2017 në Berlin                                               

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 janar- Komiteti i Çështjeve të Jashtme diskuton Raportet e 2016 për Serbinë dhe Kosovën
10 janar-Ditë Informimi dhe bashkëpunimi mbi H2020 ICT 23 në Luksemburg
11 janar- Juncker dhe Kolegji i Komisionerëve në Valetta, për fillimin zyrtar të Presidencës Malteze

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-23 dhjetor – Parlamenti Europian: Java e Gjelbër
19 dhjetor- Konferencën mbi Partneritetin e Energjisë midis BE-Ukrainë
20 dhjetor- KE: Konferencë mbi reagimin e Europës ndaj sfidave të qëndrueshmërisë

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 dhjetor- Mogherini nënshkruan dialogun politik dhe marrëveshjen e bashkëpunimit midis BE-së dhe Kubës
13 dhjetor- Ministrat diskutojnë  Paketën e Zgjerimit në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme
15 dhjetor- Konkluzionet e Këshillit Europian për Zgjerimin e BE-së
16 dhjetor- Avramopoulos dhe Julian King në Takimin Ministror të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

5-9 dhjetor – Java Europiane e Aftësive Profesionale
6 dhjetor – Johannes Hahn pret Z.Ilir Meta, Kryeparlamentarin e Shqipërisë
7 dhjetor – Kolegji i Komisionerëve mbi lançimin e Nismës së të Rinjve
8 dhjetor –Konferenca vjetore ENTSO-E për strategjinë mbi Unionin e Energjisë
9 dhjetor – Mblidhet Këshilli Ministror i OSBE-së në Hamburg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 nëntor - EIB: Mbështetja e risive në Ballkanin Perëndimor
29 nëntor - KE: Dita Europiane e Personave me Aftësi të Kufizuar

30 nëntor - KE: Avramopulos takon Ministrin Turk për Çështjet Europiane
                - KE: Forumi i 10-të Europian për të drejtat e fëmijëve
4 dhjetor - Referendumi kushtetues në Itali

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 nëntor- Komiteti Ekonomik dhe Social- diskutim mbi Paketën e Zgjerimit
                Asambleja Parlamentare e NATO-s: Takimi vjetor në Stamboll
24 nëntor- Samiti BE-Ukrainë
25 nentor- Këshilli i Anëtarëve së Lëvizjes Europiane Ndërkombëtare
                  KE: Mogherini dhe Hahn në Këshillin e Stabilizim Asociimit të Kosovë-BE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-8 nëntor- Konferenca e ndryshimeve klimaterike ( COP22) në Marrakesh
                 -Forumi Botëror për Democracinë në Strasburg
8 nëntor - Zgjedhjet Presidenciale në SH.B.A
9 nëntor- Prezantimi dhe Publikimi i Paketës së Zgjerimit 2016 nga KE
10 nëntor- Konferenca Vjetore e Agjencisë Europiane të Mbrojtjes

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 tetor – OSBE-ODIHR fokusohet në pjesëmarrjen politike të personave me aftësi të kufizuara
3 nëntor – Konferenca mbi Kartën Sociale Europiane
4 nëntor – Konferenca mbi të Drejtat e Fëmijëve, me fokus në botën dixhitale dhe emigrimin
6 nëntor- Referendum dhe Zgjedhje Presidenciale në Bullgari

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

24-25 tetor – Samiti Euromed 2016 i Këshillave Ekonomike e Sociale dhe institucioneve të ngjashme
25 tetor – Takimi i 19-të i Grupit të Punës për Ballkanin Perëndimor
26-28 tetor – Bashkëraportuesit e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës për monitorimin e Shqipërisë, Andrej Hunko and Joseph O’Reilly, do të vizitojnë vendin për të vlerësuar respektimin e detyrimeve dhe angazhimeve të Shqipërisë në Këshillin e Europës
27 tetor – Samiti BE–Kanada, i cili do të zhvillohet në Bruksel, për të nënshkruar Marrëveshjen Gjithëpërfshirëse Ekonomike dhe Tregtare
28 tetor – Samiti i TATRA-s, për diskutimin e çështjeve më të ngutshme politike, ekonomike dhe financiare europiane

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

16-18 tetor - Konferenca Ndërparlamentare për Stabilitet, Koordinim dhe Qeverisje ekonomike në BE
17 tetor- Samiti Europian i Konsumatorit 2016
18 tetor- Këshilli i Bashkëpunimit BE-Iraq, drejtuar nga Mogherini
             -Johannes Hahn në takimin e parë formal Ministror të Partneritetit Lindor (EaP)në Bruksel mbi       Mjedisin, Ndryshimet Klimatike dhe Komunitetin Dixhital
             -Seminari i Ombusmanit "Përçarja e Europës- Të vërteta, fakte dhe Media Sociale"
19 tetor- Samiti Social Trepalësh mbi "Adresimin e sfidave të përbashkëta të Europës: gjenerimin e rritjes ekonomike, krijimi i vendeve të reja pune dhe për të siguruar drejtësi"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-14 tetor- Java Europiane e Demokracisë Lokale
11 tetor- Forumi i Turizmit Europian në Bratislavë
13 tetor- Mogherini në Ministerialin e ASEAN
14 tetor- Këshilli i Europës: Seanca Plenare e Komisionit të Venecias
16 tetor- Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-7 tetor- Raundi i 15-të i negociatave të Partneritetit Transatlantik të Tregtisë dhe Investimeve (TTIP) në Nju Jork
3-4 tetor- Takimi Plenar i Forumit Europian të Energjisë Nukleare (ENEF) në Bratislavë
4-5 tetor- Komiteti i I i Përbashkët Konsultativ për marrëdheniet BE-Kili
8 tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Gjeorgji
9 tetor- Zgjedhjet Parlamentare në Lituani

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 shtator - Këshilli Joformal i Mbrojtjes në Bratislavë
28 shtator- Takimi i përfaqësuesve të vendeve potencial/kandidatë dhe Komisionerit Hahn
30 shtator- Takimi i Vjeshtës i Asamblesë Parlamentare së OSBE-së
2 tetor- Referendum në Hungari për planin e zhvendosjes së refugjatëve në BE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 shtator- Samiti i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët dhe Migrantët
                   Konferenca mbi zgjerimin BE-së: Pse është i rëndësishëm një komunikim më i mirë?
21-22 shtator- Vizita e Komisionit të Venecias në Ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë
22 shtator- Takimi Schulz-May- Khan në Londër

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 shtator - Dita e Risive Europiane
13 shtator - Përfundimet e Samitit të G20
14 shtator - Gjendja e Unionit
16 shtator - Samiti i Bratislavës ; Pjesëmarrja e Presidentit të Komisionit Europian Jean-Claude Juncker në takimin jozyrtar të 27 krerëve të shteteve ose qeverive në Bratislavë, Slovaki.
18 shtator - Zgjedhjet parlamentare ruse

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
22-23 gusht – Konferenca e Ministrave mbi Totalitarizmin
23 gusht - Dita Përkujtimore e Tregtisë së Skllevërve
29-31 gusht – Takimi i Komiteteve të Parlamentit Europian
31 gusht – Kolegji i Komisionerëve

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 gusht - Dita Përkujtimore e Gjenocidit Rom
5 gusht – Fillimi i Lojërave Olimpike Rio 2016
12 gusht – Dita Ndërkombëtare e të Rinjve
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 korrik - Dita Botërore e Popullsisë, "Investimi tek vajzat e reja!"
11-15 korrik – Raundi i 14-të i bisedimeve të tregtisë midis BE-së dhe SHBA-së
15 korrik - Dita Botërore e Aftësive të të Rinjve
28 korrik - Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 korrik - Samiti i Ballkanit në Paris
8-9 korrik – Samiti i NATO-s në Varshavë 2016
10 korrik – Finalja e Kampionatit Europian të Futbollit 2016

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-29 qershor – Këshilli Europian do të diskutoje mbi rezultatin e Referendumit të Mbretërisë së Bashkuar
29 qershor
– Takimi vjetor i Rajoneve Europianë të Sipërmarrjes (EER)
1 korrik
– Dita Europiane e Ndërmarrjeve të Ekonomisë Sociale
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
20 qershor – Dita Botërore e Refugjatëve
20-23 qershor
– Forumi për Liritë Themelore
23 qershor
– Referendumi i Mbretërisë së Bashkuar për anëtarësimin në BE
26 qershor
– Zgjedhjet e përgjithshme të Spanjës
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
14 qershor – Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut  
15-16 qershor
– Forumi “Ditët e Zhvillimit Europian 2016” me fokus luftën kundër krimit dhe gjuhës së urrejtjes
16-17 qershor
– Konferenca e 7të  e vlerësimit europian me tematike “Rezultate orientuese: politikat e kohezionit në punë”
17 qershor
– Dita Botërore për të Luftuar Shkretëtirëzimin dhe Thatësirën
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
6-7 qershor – Këshilli i Transportit, Telekomunikimit dhe Energjisë
7 qershor
– shoqëritë e qëndrueshme: “Investimet për shëndetin dhe shoqërinë në BE”
8-10 qershor
– Java e-Health
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
31 maj – Dita Botërore pa duhan
1 qershor – Dita Globale e Prindërve
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
23 maj – Ceremonia e Çmimeve Natura 2000 në Bruksel
23-24 maj
– Samiti Botëror Humanitar në Stamboll mbi sfidat aktuale humanitare
26-27 maj
– Samiti i G7-ës në Ise-Shima të Japonisë mbi problematikat kryesore globale
28 maj
– EU open day, BE-ja hap dyert e institucioneve të saj për publikun në kuadër të Muajt të Europës
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
15 maj – Dita Europiane e Ujerave Detare
17 maj
– Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë
18-20 maj
– Delegacioni i LIBE në Greqi për të vlerësuar zbatimin e marrëveshjes BE – Turqi për refugjatet
20-21 maj
– Evenimenti European Youth në Strasbourg
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
9 maj – Dita Ndërkombëtare e Europës
11 maj
– Bisedime Gjermani- Ukraine – Rusi për zgjedhjet lokale në Ukrainën Lindore
12 maj
– Takim i Këshillit të Ministrave të Punëve të Jashtme mbi çështjet e zhvillimit dhe migracionit
13 maj
– Takim i nivelit të lartë mbi sigurinë Kibernetike
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
3 maj - Raporti vjetor i 2015 nga Ombudsman-i Europian
4 maj -
Takimi i Kolegjit të Komisionerëve mbi progresin e përmbushjes të kritereve të Turqisë për Liberalizimin e Vizave
5 maj -
Përvjetori i themelimit të Këshillit të Europës
6 maj -
Ceremonia e Çmimit Charlemagne në Romë
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 zgjerimit, 

 
25-29 prill- Raundi i tretë i negociatave i TTIP-së midis BE-së dhe SHBA-së .
26-27 prill- Zhvillohet nga Komiteti i Rajoneve Vizita Studimore e Komisionit për Ambientin, Ndryshimet Klimaterike dhe Energjisë (ENVE).
28 prill-  Konferenca mbi reformimin e rregullores së profesioneve.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
11 prill- Marrëveshja e re me BE-në që mbulon çështje të Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë nga Komisioni Europian në bashkëpunim me Këshillin e Europës.
13 prill- I bashkangjiten 9 vende të reja listës së Trashëgimisë Europiane.
14 prill- Hapja e Festivalit Europian të çiklizmit.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 mars- Samiti BE-Turqi, për zbatimin e një plani të përbashkët veprimi për përballimin e fluksit të emigrantëve
8 mars- Dita Botërore e Gruas
10 mars- Dita Europiane e Konsumatorit
13 mars- Zgjedhjet Rajonale në Gjermani

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 shkurt - Organizohet në Londër, Samiti i Investimeve të Ballkanit Perëndimor, nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim

24 shkurt – Nis Seanca Plenare me debatet mbi konkluzionet e takimit të Këshillit Europian të 18 dhe 19 shkurt 2016
25 shkurt - Konkursi Europian i Inovacionit Social, Amsterdam 2016, ngjarje që do të përqëndrohet në risitë sociale për refugjatët dhe migrantët
26 shkurt - Organizohet konferenca e ardhshme Ballkanike e Shoqërisë civile, me temën “Shoqëria Civile dhe Përtej: një dialog i përbashkët në rrugën europiane"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
15 Shkurt - Vendet e Vishegradit takohen për të diskutuar propozimet e Presidentit të Këshillit të BE-së, Donald Tusk mbi rinegociatat me Mbretërinë e Bashkuar.
17 Shkurt - Organizim i Tryezave Europiane Humanitare nga Komisioni Europian dhe Rrjeti i Aksionit Humanitar në kuadër të Samitit Botëror Humanitar që do të mbahet në maj 2016.
19 shkurt - Takimi i Parë i Rrjetit Europian për të Drejtat e Viktimave që ka si qëllim sigurimin e të drejtave bazike të viktimave të krimit dhe rritjen e bashkëpunimit ndërkufitar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 shkurt- StartUp Europe Week 2016, eventi më i madh Europian kushtuar biznesit; Një program i krijuar për të gjithë rajonin e Europës, në shërbim të iniciativës sipërmarrëse.
1-4 shkurt - Bisedimet mbi Raportin Vjetor të Bankës Qendrore Europiane për vitin 2014, në seancën plenare të Parlamentit Europian.
4 shkurt- Mbahet në Londër Konferenca e Donatorëve për Sirinë, me pjesëmarrës të Komisionit Europian dhe Përfaqësues të Lartë të saj, Federica Mogherini, Johannes Hahn dhe Christos Stylianides
8- 12 shkurt – Java e Gjelbërt (Green Week)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 janar-Takim emergjent mes Ministrave të Suedisë, Danimarkës dhe Gjermanisë me Komisionerin e KE-së Avramopulos mbi çështjen e vendosjes së kontrollit të kufijve në këto vende 

6 & 7 janar-Takimi i parë i Komisionit Europian me Holandën që mban Presidencën e Këshillit të Bashkimit Europian 
13 janar-Komisioni Europian do të diskutojë çështjen e Polonisë ku do të konsiderohet dhe neni 7 i Traktatit të BE-së, pas miratimit të dy ligjeve mbi median dhe gjykatën Kushtetuese që kanë shkaktuar pakënaqësi brenda dhe jashtë vendit.
18 janar-Presidenti Polak Andrzej Duda takohet në Bruksel me Donald Tusk, Kryetarin e Këshillit të Europës dhe Jens Stoltenberg, Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s

25 janar – Takim informal i ministrave të Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme në Amsterdam, i strukturuar për të nxitur debatin politik midis ministrave të pranishëm; Me prioritet çështjen e kontrollit të kufijve Shengen;

26 janar – Diskutimi i Plan Veprimit për Tregjet Kryesore të Unionit nga Bashkimi Ekonomik Monetar dhe kohezioni social;

26 janar – Nis punën ndërgrupi mbi Anti-Racizmin dhe Diversitetin në Parlamentin Europian

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 dhjetor 2015 – Mblidhet në Bruksel Këshilli i Asociimit BE – Ukrainë, për të diskutuar implementimin e marrëveshjes së Asociimit si dhe situatën në Ukrainë.
8 dhjetor 2015 –
Mbahet Konferenca në KE “Së bashku për gjeneratën e ardhshme” e cila do të vlerësojë veprimet e ndërmarra nën Zhvillimin e Synimeve të Mileniumit (MDGs).
11 dhjetor 2015 –
Frederica Mogherini drejton për herë të parë Këshillin e Asociimit me Bosnje-Hercegovinën, me pjesëmarrjen e Johannes Hahn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 – 3 nëntor 2015 – Delegacioni i Komisionit të Venecias vizitë zyrtare në Shqipëri në kuadër të përgatitjes së opinionit mbi Reformën në Sistemin e Drejtësisë.
4 nëntor 2015 –
Komisioni Europian organizon konferencën Speak Up! 3 mbi Lirinë e Shprehjes dhe Medias në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe Turqi, e cila do të trajtojë rezultatet e arritura për lirinë e shprehjes në këto vende.
5- 6 nëntor 2015
– Mbahet në Milano takimi i 12-të Azi – Europë ku Ministrat e Jashtëm përkatës do të diskutojnë nën temën “Të punojmë së bashku për një të ardhme të sigurt dhe të qëndrueshme”
6 nëntor 2015
– Komisioneri Johannes Hahn në një vizitë zyrtare në Kosovë.
15 – 16 nëntor 2015 – Donald Tusk dhe Jean Claude Juncker do të përfaqësojnë Bashkimin Europian në Samitin e G20 në Antalia të Turqisë.
18 - 20 nëntor 2015
- Mblidhet nga Presidenca e Këshilit të BE-së, Asambleja e SME-ve europiane e cila mbahet njëherë në vit gjatë javës europiane të SME-ve dhe është njëkohësisht ngjarja më e rëndësishme për sipërmarrjet e vogla dhe të mesme (SME-të) në Europë. 
24 nëntor 2015 –
Anëtarët e Parlamentit Europian zgjedhin filmin fitues të çmimit Lux, si filmi i cili promovon kinematografinë europiane. Filmat kandidatë janë Mediterranea, Mustang and Urok.
26 nëntor 2015 –
Mbahet takimi i 20 vjetorit të Bashkimit për Mesdheun në Barcelonë, me pjesëmarrjen e Përfaqësueses së Lartë Federica Mogherini.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 tetor 2015 – Mbahet forumi i Shoqërisë Civile të Partneritetit Lindor. Diskutime rreth marrëdhënieve BE - Bjellorusi
15 tetor 2015 -
Presidenti Jean Claude Juncker pret në një takim Presidentin e PE Martin Schulz dhe Kryeministrin e Britanisë David Cameron
16 tetor 2015 –
Komisioneri për Veprimtarinë Klimaterike dhe Energjinë Miguel Arias Cañete mbërrin në Tiranë për Këshillin Ministerial të Komunitetit për Energjinë.

23 tetor 2015 - Një delegacion i Parlamentit Europian do të mbërrijë në Kiev të Ukrainës për të vëzhguar zhvillimin e zgjedhjeve lokale në vend më 25 tetor (me përjashtim të rajonit të Donetsk dhe Luhansk)
27 tetor 2015 –Zhvillohet në Strasburg seanca plenare mbi konkluzionet e takimit të  Këshillit Europian më 15 tetor dhe Takimit të Liderëve  të Ballkanit Perëndimor më 25 tetorit mbajtur në Strasburg.
- Në Strasburg, Përfaqësuesja e Lartë Federica Mogherini dhe Komisioneri Johannes Hahn nënshkruajnë Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit (MSA) me Kosovën.
29 – 30 tetor 2015 – Festohet Karta Europiane e Vetë-qeverisjes lokale në Tiranë, Shqipëri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 – 29 shtator 2015 - Takimi i Koordinatorëve kombëtar për Drogën në BE, për të diskutuar lidhur me temën “ Parandalimi i drogës: një koncept global me objektiva konvergjente”.
29 shtator 2015 -
Në Strasburg mbahen zgjedhjet për gjyqtarët e  Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.
1-2 tetor 2015 -
Zv. Presidenti i KE, Frans Timmermans dhe Komisioneria Vera Jourová  mbajnë takimin e parë vjetor mbi të Drejtat e Njeriut në BE, me qëllim përmirësimin e bashkëpunimit dhe angazhimin politik për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Europë.
2 tetor 2015 –
Presidenti francez François Hollande, Kancelarja gjermane Angela Merkel, Presidenti rus Vladimir Putin dhe Presidenti i Ukrainës Petro Poroshenko takohen për të diskutuar  zgjidhjen e konfliktit në Ukrainë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 shtator 2015 – Në Këshillin Europian zhvillohet Konferenca Europiane e Rinisë, e fundit e ciklit aktual të bisedimeve me të rinjtë, organizuar nga Ministrat e Rinisë së vendeve anëtare.
22 shtator 2015–
Komisioneri Johannes Hahn prêt në një takim të përbashkët Ministrin e Integrimit Europian të Kosovës dhe Ministrin e Punësimit dhe Politikave Sociale të Serbisë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 shtator 2015 – Prezantohen raportet e zgjedhjeve lokale të Shqipërisë dhe Moldavisë në mbledhjen e Komitetit të Rajoneve
16 shtator 2015 – Mbahet në Frankfurt Gjermani, takimi i Ministrave të Transportit të G7, nën drejtimin e Komisioneres për Transportin Violeta Bulc
18 shtator 2015 – Takimi i Ministrave të Mjedisit për përgatitjen e pozicionit të BE-së në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Ndryshimet Klimaterike, e cila do të mbahet në Paris në 30 nëntor – 11 dhjetor.

-Komisioneri për Zgjerimin Johannes Hahn vizitë zyrtare në Shkup të Maqedonisë.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 shtator 2015 – Bisedimet Trilaterare BE – Rusi – Ukrainë mbi marrëveshjen e Zonës së Tregtisë së Lirë (DCFTA)  mes BE dhe Ukrainës
-Prezantohet në Këshillin e Europës, projekti mes BE dhe KiE për Forcimin dhe luftën e Krimit Kibernetik në rajonin e Partneritetit Lindor.
8 - 9 shtator 2015 – Presidenti Jean-Claude Juncker shoqëron seancat plenare të Parlamentit Europian në Strasburg.

11 shtator 2015 – Komisioneri për Unionin Energjitik Maroš Šefčovič mirëpret bisedimet bilaterale me Ministrin rus të Energjitikës Alexander Novak, mbi furnizimet dhe sistemin e shpërndarjes së gazit në Ukrainë.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 gusht 2015 - Nënshkruhet Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Europian dhe Vietnamit.
24 gusht 2015 –
Takimi në Berlin mes Angela Merkel dhe presidentit të Francës, François Hollande ku diskutohet mbi çështjen e emigrantëve në Europë.
27 gusht 2015 -
Mbahet Samiti i Vjenës për  gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 korrik 2015 – Mbledhja e Euro Samitit ku do të diskutohet në lidhje me situatën aktuale të Greqisë.
8 korrik 2015 - Prezantimi i programit të Luksemburgut i cili do të kryesojë Presidencën e Këshillit Europian.
- Deklaratë e Zv. Presidentes së KE dhe Përfaqësueses së Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë në BE lidhur me raportin vjetor të të Drejtave të Njeriut në botë për 2014.
9 korrik 2015 - Rishikimi i Politikave Europiane të Fqinjësisë nëpërmjet raportimit të Eduard Kukan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 qershor 2015 - Mbahet Euro Samiti për zgjidhjen e krizës greke.
23 qershor 2015 -
Kryeministrat e Beogradit dhe Prishitinës takohen në Kosovë me ndërmjetësimin e Përfaqësueses së Lartë të BE-së, Federica Mogherini.
25 qershor 2015 -
Publikohen nga Agjencia e BE-së për të Drejtat Themelore, të dhënat konkrete të situatave mbi drejtat e njeriut në 28 vendet e Unionit gjatë 2014.

29 qershor 2015 – Në Bruksel zhvillohet samiti për vendosjen e prioriteteve mes BE dhe Kinës ku do të diskutohet edhe mbi një marrëveshje gjithëpërfshirëse invesitmesh mes tyre.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 qershor 2015 – Hyn në fuqi Marrëveshja e Stabilizim Asociimit mes BE dhe Bosnje-Hercegovinës.
2 qershor 2015 –
Forumi i pestë Shoqërisë Civile në Ballkanin Perëndimor.

Temat kryesore janë perspektivat e marrëdhënieve të Ballkanit Perëndimor me BE- në, transparenca dhe procesi i zgjerimit, rinia dhe punësimi si dhe të drejtat e minoriteteve.
3 – 4 qershor 2015 –
Forumi i nëntë Europian për të Drejtat e Fëmijëve

Forumi  vjetor i organizuar nga Komisioni Europian ka për qëllim  promovimin e bashkëpunimeve efektive dhe koordinimin e sistemeve të integruara për mbrojtjen e fëmijëve, nëpërmjet shkëmbimit të eksperiencave dhe praktikave të mira.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 - 14 maj 2015 - Raportuesi i PACE do të vizitojë Kievin për përgatitjen e raporteve "Personat e zhdukur gjatë konfliktit në Ukrainë" dhe "Situata humanitare e personave të pastrehë dhe refugjatëve ukrainas".
13 maj 2015 -
Komisioni Europian do të miratojë axhendën europiane për migracionin (2015-2020) me qëllim menaxhimin e duhur të migracionit.
13–14 maj 2015 -
Ministrat e Jashtëm të NATO-s do të takohen në Antalia, Turqi ku pjesëmarrëse në takim do të jetë dhe Përfaqësuesja e Lartë e BE-së Federica Mogherini.

20 maj 2015 - Zhvillohet Konferenca e Rinisë Europiane – Të kujdesemi për planetin.
21 - 22 maj 2015 - Mbahet Samiti i Partneritetit Lindor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 maj 2015 - Diskutime në PE: Gjendja e marrëdhënieve BE-Rusi; Sfidat e sigurisë për vendet e rajonit dhe perspektivat e stabilitetit politik. Shkëmbimi i pikëpamjeve me Komisionerin Hahn në lidhje me rishikimin e politikave të Fqinjësisë Europiane.
7 - 8 maj 2015 -
Komisioneri Hahn në një vizit zyrtare në Serbi dhe Bosnje-Hercegovinë
9 maj 2015 -
Aktivitetet në kuadër të Ditës së Europës

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 prill 2015 - Deklarata e përbashkët e 6 Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor për bazën e rrjetit të transportit, duke riafirmuar angazhimin e tyre të fqinjësisë së mirë, bashkëpunimit rajonal dhe integrimit Europian.
27 prill 2015-
Samiti i Kievit: Konferenca në lidhje me marrëveshjen për paqeruajtësit europian që monitorojnë armëpushimin ndërmjet palëve ndërluftuese në lindje të vendit; ndihma e mundshme për ekonominë në vështirësi të Ukrainës.
28 prill 2015 -
Debati në Komisionin Europian për adoptimin e Axhendës së re Europiane mbi Sigurinë. Përcaktimi i prioriteteve për periudhën 2015-2020.Tre prioritetet kryesore të Agjendës Europiane për Sigurinë do të jenë lufta kundër terrorizmit, krimit të organizuar dhe krimit kibernetik.
29 Prill 2015 –
Debati në lidhje me progres-raportin e 2014 për Shqipërinë, Bosnje-Hercegovinën dhe Turqinë.  Votimi i Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit me Shqipërinë.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16 shkurt 2015- Mblidhet Eurogrupi, në rendin e ditës do të jenë edhe negociatat për një marrëveshje mbi situatën e borxhit grek.
17 shkurt 2015-Në Këshillin e Ministrave: Propozim për një Fond Europian për Investime Strategjike dhe progres në planin e investimeve; konkluzionet mbi prioritetet për buxhetin e BE-së për vitin 2016.
19 shkurt 2015 - Presidenti i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker pret në një takim Kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 tetor-  Zgjedhjet në Poloni: Qytetarët polakë do të votojnë për të zgjedhur qeverinë që do të ushtrojë pushtetin e saj për 4 vitet në vazhdim. 

  Kërko

  Axhenda

26 nëntor 2020 - Seancë plenare e Parlamentit Europian ku eurodeputetët pritet të kenë një mendim zyrtar mbi vendimin e Tribunalit Kushtetues Polak mbi të drejtat e abortit në vend.

********************

25 nëntor 2020  - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

********************

24 nëntor 2020 - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të miratojë planin e veprimit të BE për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave në marrëdhëniet e jashtme për 2021-2025; planin e veprimit për integrimin dhe përfshirjen  dhe planin e veprimit mbi pronësinë intelektuale

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1