E Hënë, 18 Mars 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Artikujt

Emigrantët dhe azilkërkuesit shqiptarë

sadik posterShqiptarët janë një popull të cilët po emigrojnë shumë vitet e fundit drejt vendeve të Bashkimit Europian. Nëse kthehemi pas në kohë dhe shohim vitet ’90, atëherë do të themi se shqiptarët e kanë në zemrën e tyre largimin nga Shqipëria dhe nuk përbën asnjë problem për ta. Por sot ndryshon puna.
Po të shohim me vëmendje, vërejmë se ata që po lënë Shqipërinë nuk janë më ata njerëz të varfër, të papunë apo të diskriminuar nga regjimi komunist, por janë njerëzit e shkolluar, të arsimuar dhe ata që e kanë një vend pune këtu në Shqipëri. Lind pyetja, pse këta grup njerëzish po largohen nga vendi ynë dhe jo ata në nevojë? Përgjigja është shumë e thjeshtë: jeta në Shqipëri është bërë shumë e vështirë, kështu që edhe një njeri me ekonomi të mirë nuk e përballon dot. Të imagjinojmë se çfarë heqin ata njerëz të papunë, të varfër. Kjo do të thotë se ata duan të ikin nga Shqipëria, por nuk kanë mundësi financiare të ikin. Prandaj shumica e popullit shqiptar shprehin dëshirën e tyre pa hezituar që të largohen sa më parë nga ky vend.

Vazhdo leximin...

Rregullorja që pas 20 vjetësh sfidon epokën “big-data”

3- poster Dea NiniKur kam ndeshur kohë më parë në konceptin “e dhënë personale”, shpesh të anashkaluar për nga rëndësia socialisht, kam kuptuar se Gary Kovacs kishte të drejtë. Teknologu i San Francisco Bay Area-s shprehej se privatësia nuk është opsionale dhe nuk duhet të jetë asnjëherë çmimi që paguajmë për të marrë ndonjë shërbim. Kjo është absolutisht çfarë duhet të kemi ndër mend kur përballemi rëndom në jetën e përditshme me kontrata të gjata apo me terma që shpesh përtojmë të lexojë, sa herë ndonjë subjekt kontrollues kërkon nga ne të dhëna personale. 

Vazhdo leximin...

E ardhmja e Ballkanit në Europë

2- poster Resul Resulaj

E kam të vështirë të formuloj një përkufizim të plotë dhe shterues për Ballkanin e ditëve të sotme, jo edhe aq në kuptimin gjeografik sesa në atë të përfytyrimit të një panorame të plotë e përbashkuese të vlerave dhe të aspiratave. Ndikimi i medias e cila përgjithsisht i referohet këtij rajoni si “fuçi baruti” si dhe paragjykimet që ekzistojnë mes popujve tanë, më kanë penguar ose dizinformuar të kem një imazh të qartë të asaj çfarë është sot Ballkani.

Vazhdo leximin...

Roli i studentëve në integrimin europian

1- poster Ornela CollakuNë vitin 2018 që lamë pas, qarkullojnë ide të ndryshme të gjitha njëzëri në të mirë të një ideali të përbashkët duke u larguar kështu nga e vërteta, duke mos u gjendur asnjë zbatim praktik në jetë. “Dijet kanë vlerën e asgjësë, nëse nuk vihen në praktikë”- është shprehur Anton Çehov.

Të kërkosh ndryshimin nuk mund të presësh nga gjërat e mëdha, por duke filluar nga më të voglat. Vullneti dhe puna e bërë me dëshirë është e nevojshme për të pasur një jetë të lumtur. Çdo hap i yni sado i madh apo i vogël qoftë nuk kalon pa lënë gjurmë në të ardhmen tonë. Ç’të mbjellësh, do korrësh! Gjatë gjithë kësaj kohe çfarë i është dhënë atdheut tonë? Asgjë! Vetëm zyrtarë përtacë, politikanë gjakpirës dhe qytetarë të vuajtur dhe të zhytyr në varfëri. Duket sikur vetëm në përralla ka funde të lumtura dhe objekte magjike për të bërë të pamundurën të mundur.

Vazhdo leximin...

Protestat në Francë kundër ndryshimeve klimaterike

lorenca photo 2Të shtunën e 13 tetorit, mijëra qytetarë në Grenoble, Francë marshuan në një protestë paqësore për ndryshimet klimaterike dhe mjedisin ku jetojnë.

Vitin e kaluar, Grenoble u bë qyteti i parë i madh francez që zgjodhi një kryebashkiak të Partisë së Gjelbër. Pak mbasi Éric Piolle mori përsipër mandatin, qyteti alpin është bërë një laborator për reformat dhe projektet pioniere përsa i përket mbrojtjes së mjedisit. Vëmendja globale është ende në Paris, që prej momentit kur kryeqyteti francez në 2015 arriti të mbajë Konferencën e OKB-së për Ndryshimet Klimatike, por në Francë është Grenoble që po udhëheq rrugën në përpjekjet për të ulur ndotjen dhe ndryshimet për uljen e CO2-it.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

19 mars- BE-ja mban takimin me Këshillin për Stabilizim dhe Asocim të Maqedonisë së Veriut duke u fokusuar në marrëdhëniet bilaterale mes tyre. 
            - Këshilli për Çështjet e Përgjithshme diskuton për kornizën financiare për vitet 2021-2027 si dhe miratimin e një qëndrimi në rregulloren që përcakton instrumentin për ndihmën e para-anëtarësimit (IPA III). 
20 mars- Këshilltari i Lartë Michel Barnier dhe Kryenegociatori i BE-së për Brexit, De Rynck do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi statusin aktual Brexit si dhe pyetjet, shqetësimet që priten në të ardhmen.
            - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social zhvillon seancën plenare me fokus "Dëgjimi i qytetarëve të Europës për një të ardhme të qëndrueshme si dhe "E ardhmja e BE-së: Përfitimet ndaj qytetarëve dhe respektimi i vlerave europiane".
22 mars -Organizohet konferenca e Varshavës “Vlerësimi i rolit të OJQ-ve në Këshillin e Europës”

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1