E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Europa kundër Facebook

Foto Europe VS Facebook

Beteja ligjore kundër Facebook në Europë mund të arrijë një fazë tjetër, sot (9 prill), një gjykatë austriake u njoh me një padi civile të ngritur kundër firmës amerikane nga shtetasi austriak Max Schrems. Schrems, një aktivist 27-vjeçar i çështjes së privatësisë,po akuzon Facebook për përpilimin e të dhënave personale të përdoruesve të tij në kundërshtim me legjislacionin austriak dhe atë të BE-së.

Pas shpalljes nga informatori amerikan Edward Snowden, Schrems pohon gjithashtu se Facebook ka bashkëpunuar me Agjencinë Kombëtare të Sigurisë (NSA) të SHBA-ve në programin "Prizëm" të mbikqyrjes.
Gjykata në Vjenë do të mbajë një seancë dëgjimore ku do të vendosë nëse rasti Schrems 'është i pranueshëm në Austri dhe në qoftë se me këtë proces mund të vijohet si me një padi të zakonshme. Schrems ka paditur Facebook-un në emër të 25.000 njerëzve të cilët nënshkruan një peticion online. Ai i kërkon gjykatës të Vjenës të marrë parasysh rastin e tyre si një padi të zakonshme, duke argumentzar se ai po paraqiet një ankesë si konsumator dhe se kjo është e pranueshme në vendin e ankuesit. Ai kërkon një kompensim prej 10.000.000 €, e cila sipas tij shkon në një shumë simbolike prej 500 € për person. Nëse gjykata e Vienës deklaron se ka të drejtë të shqyrtojë rastin, ajo do të hapte një front të ri në betejën ligjore kundër ofruesit të medias social.

Facebook kundërshton të drejtën e Schrems për të paraqitur një padi civile në Austri për arsye se selia europiane e Fb ndodhet në Irlandë. Në 2011, Schrems parashtroi një ankesë para Komisionarit për Mbrojtjen e të Dhënave në Irlandë, për arsye se kompania shumëkombëshe eksportoi të dhënat e përdoruesve të saj europianë në SHBA. Pas mosmarrjes së një përgjigjeje, Schrems dhe grupi i tij 'Europa vs Facebook' e solli çështjen në Gjykatën e Lartë të Irlandës, e cila u shpreh se SHBA kishte një qasje"në masë dhe të padiferencuar" në të dhënat e përdoruesve të Facebook. Gjykata e Lartë Irlandeze pastaj pezulloi rastin dhe i kërkoi Gjykatës Europiane të Drejtësisë (GJED) të shqyrtojë rregullat për transferimin e të dhënave mes Europës dhe SHBA-ve.

Në një seancë të GJED-së më 24 mars, përfaqësuesi ligjor i Komisionit Europian Bernhard Schima pretendoi që marrëveshja Safe Harbour nënshkruar midis BE dhe SHBA për të mbrojtur të dhënat personale të përdoruesve europianë të faqeve amerikane nuk ofron asnjë garanci reale. "Ju mund merrni parasysh edhe mundësinë e mbylljes të llogarisë tuaj në Facebook, në qoftë se keni një të tillë," u shpreh avokati i BE-së. Avokat i përgjithshëm GJED do të publikojë një konkluzion më 24 qershor lidhur me këtë çështje.

                                                                                                                             EuObserver, prill 2015

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1