E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Parlamenti Europian për luftën e trafikut të qënieve njerëzore

traff3

Më shumë se njëzet milion gra, fëmijë dhe burra janë viktima të trafikut njerëzor në mbarë botën. Nënkomiteti i të Drejtave të Njeriut në Parlamentit Europian, ka diskutuar ditën e enjte më 16 Prill se çfarë mund të bëjë Bashkimi Europian në trajtimin e çështjes.

Lufta kundër trafikimit të qenieve njerëzore

Gjatë seancës dëgjimore do të diskutohej në lidhje me identifikimin e kategorive të ndryshme të trafikut njerëzor, kush përfiton prej tij dhe çfarë mund të bëjë Bashkimi Europian.

Drejtuesja e Komitetit Elena Valenciano, citoi se Parlamenti Europian ka një rol kyç në monitorimin e aktiviteteve të BE-së edhe jashtë kufijve të Unionit dhe se sigurimi i respektimit të të drejtave të njeriut është pjesë thelbësore e politikave të BE. Ajo theksoi se duhet forcuar puna në drejtim të zotimeve , qëllimeve të mira dhe zbatimit efektivisht në realitet të të drejtave të njeriut. Sipas Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin, gjysma e viktimave të trafikut janë gra dhe rreth një e treta janë fëmijë. Pjesa më e madhe e viktimave janë subjekte të shfrytëzimit seksual. Forma të tjera të shfrytëzimit si puna e detyruar po marrin gjithnjë e më shumë drejtim.

“Skllavëri e kohërave tona”

 “Trafiku i qenieve njerëzore është skllavëria e ditëve tona” u shpreh Valenciano. Ajo vijoi duke shtuar se sipas Organizatës Ndërkombëtare të Punës janë 20 milion njerëz në të gjithë botën të cilët janë cënuar nga trafikimi, ku më të prekurat janë femrat të cilat janë shndërruar në viktimat më të mëdha të shfrytëzimit seksual. “Nuk është vetëm një dhunim serioz i të drejtave të njeriut por burim financiar që ushqen rrjete të krimit të organizuar. Është e nevojshme bashkëpunimi në të gjitha nivelet dhe BE-ja duhet të tregojë fuqinë e saj në këtë drejtim ” shtoi Valenciano.

Çfarë ka bërë BE deri tani?

Direktiva për trafikun e qenieve njerëzore është adoptuar më 21 Mars 2011. Ajo fokusohet në parandalimin, mbrojtjen e viktimave të trafikut dhe ndjekjen e kriminelëve. Adoptuar më 2012, Strategjia Europiane drejt çrrënjosjes së trafikimit të qenieve njërëzore, parashikon një sërë prioritetesh dhe masash konkrete në parandalimin e trafikut të njerëzve; asistimit të ndihmës për viktimat dhe rritjen e ritmit të përndjekjes së trafikuesve. Trafikut njerëzor adresohet po ashtu nga disa instrumenta të jashtëm, siç janë progres raportet vjetore të vendeve që aspirojnë t’i bashkohen BE-së ashtu si dhe bisedimet e shumta me vende jashtë Unionit.

                                                                                                                      Parlamenti Europian, prill 2015

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1