E Shtunë, 28 Nëntor 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri (ISSN 2708 - 1656)
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Opinion lidhur me ndryshimet e reja Kushtetuese në Shqipëri

ardita kushtetutaMe gjithë debatin e fundit politik, ndryshimet kushtetuese u bënë, pa shumë zhurmë dhe pa shumë stërzgjatje apo grupe pune. Duket se listat e hapura ishin të gjithë pranuara nga publiku. Në këtë shkrim trajtohen disa aspekte të këtyre ndryshimeve dhe impakti i tyre në kohë, dhe procedura e ndryshimit të Kushtetutës, duke sjellë dhe eksperiencën e Italisë.

Vazhdo leximin...

Drita e gjelbër e Shqipërisë për t'u anëtarësuar në Bashkimin Europian: a do të prishen pesëmbëdhjetë parakushtet e BE-së si katërmbëdhjetë pikat e Wilson, dhe dhjetë urdhëresat e Zotit?

Vijuar gabimit të madh historik" siç pretendohet nga Jean-Claude Junker, mbi refuzimin për të hapur bisedimet e anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë në tetor 2019, i dha disi një rivendosje punës që vendet e Ballkanit dhe Komisioni Europian kanë bërë që nga 2003 e deri më tani. Drita e gjelbër për hapjen e negociatave  këtë mars për Shqipërinë (së bashku me Maqedoninë e Veriut) sjell në pamje të parë lajme të mira dhe një frymë optimizmi në rajon. Shqipëria u njoh zyrtarisht si një vend kandidat i mundshëm në vitin 2000 duke iu paraprirë fillimit të negociatave për marrëveshjen e Stabilizimit dhe Asocimit në 2003 e nënshkruar në 2006. Më në fund, Shqipëria aplikoi për Anëtarësimin në Bashkimin Europian në 2009.

Vazhdo leximin...

Integrimi i Shqipërisë në BE mes përpjekjeve kombëtare & rajonale


balkan2olta'Më thuaj me kë rri, e të të them se cili je', kjo fjalë e urtë shqiptare, mesa duket ka kohë që është shndërruar në një 'kriter' të anëtarësimit të Shqipërisë nga Bashkimi Europian, ndoshta me moton e perifrazuar 'Më thuaj si sillesh me fqinjët ballkanikë, të të them se sa i integruar vlen'. Që nga koha e vendosjes së kritereve të Kopenhagenit e duke mbërritur te Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit dhe progres raportet e ndryshme, zbatimi i politikës së fqinjësisë së mirë si dhe roli që Shqipëria luan në mjedisin ballkanik, duket se përbën një njësi matëse direkte apo dhe indirekte nga zyrtarët europianë në vlerësimin tonë të procesit të anëtarësimit drejt BE.

Vazhdo leximin...

Menaxhimi i Riskut të Katastrofave: Sfidat e reja për sistemin e arsimit në Shqipëri

hschoolSistemi arsimor ndikohet shumë nga sfidat që burojnë nga katastrofat. Ato shkaktojnë ndërprerjen e arsimit dhe shpesh rrezikojnë sigurinë e studentëve dhe mësuesve të përfshirë në procesin mësimor. Situata aktuale pandemike e shkaktuar nga Coronavirus-i i ri është dëshmi për këtë. Shkollat në një pjesë të madhe të botës janë mbyllur dhe kërkesa të reja po u drejtohen mësuesve dhe nxënësve. Mësimdhënia në distancë është kthyer në alternativën e vetme për të përmbyllur detyrimet e vitit shkollor, dhe mënyra të ndryshme për ta realizuar atë janë duke u eksperimentuar. Ndërsa shumë vende kanë përvojë në këtë drejtim, sistemi i arsimit të lartë në Shqipëri u gjet plotësisht i papërgatitur.

Vazhdo leximin...

Prioritetet e Shqipërisë në krye të OSBE-së për vitin 2020

osce ministerialOSBE kryesohet, çdo vit, nga një shtet pjesëmarrës i saj. Ministri i Jashtëm i shtetit shërben si kryetar i radhës i OSBE dhe punon bashkë me kryesinë e shteteve paraardhëse dhe atë pasardhëse. Së bashku, të trija kryesitë formojnë Trojkën e OSBE-së. Kryetari i radhës mund të emërojë përfaqësues personalë. Aktualisht, ka përfaqësues personalë që mbulojnë një gamë të gjerë çështjesh, nga parandalimi dhe menaxhimi i konflikteve në rajonin e OSBE-së, te sigurimi i bashkërenditjes në fusha specifike si barazia gjinore dhe rinia, e deri te nxitja e tolerancës dhe mosdiskriminimit.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

26 nëntor 2020 - Seancë plenare e Parlamentit Europian ku eurodeputetët pritet të kenë një mendim zyrtar mbi vendimin e Tribunalit Kushtetues Polak mbi të drejtat e abortit në vend.

********************

25 nëntor 2020  - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

********************

24 nëntor 2020 - Takimi i kolegjit - Komisioni pritet të miratojë planin e veprimit të BE për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave në marrëdhëniet e jashtme për 2021-2025; planin e veprimit për integrimin dhe përfshirjen  dhe planin e veprimit mbi pronësinë intelektuale

********************

  FJALOR

wordoftheday

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1