E Hënë, 06 Korrik 2020
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Turizmi në Europë

turizmi•    Ka një rritje të turizmit të fokusuar në vizitat e qyteteve historike europiane, krahasuar me turizmin në zona bregdetare.
•    Turizmi po përqendrohet së fundmi në Europën Qendrore dhe atë Jugore krahasuar me Europën Veriore. Vende si Malta, Portugalia dhe Kroacia po përjetojnë një rritje të numrit të pushuesve me 6-8%.
•    Në pjesën veriore të Rumanisë ekziston një varrezë, në mbrojtje të UNESCO-s, e cila është një pikë turistike e famshme për shkak të stilit të veçantë të varreve. Këto të fundit janë të ngjyrosur me ngjyra të ndezura dhe me piktura që tregojnë historinë e vdekjes së personit.

 •    Kryesisht në Europën Juglindore, në vende si Estonia vihet re zhvillimi i eko-turizmit. Eko-turizmi promovon zonat natyrore të brishta dhe të pacenuara nga komercializmi. Ky lloj turizmi synon edukimin  e turistëve dhe udhëtarëve në sigurimin e fondeve për ruajtjen ekologjike, dhe nxitjen  e respektit për kulturat e ndryshme dhe të drejtat e njeriut.
•    Ndërkohë që në vitin 2013 prenotimet online të pushimeve përbënin 65% të prenotimeve të përgjithshme, në vitin 2014 kjo shifër pritet të rritet së tepërmi.
•    Udhëtimet peer-to-peer  janë trendi i vitit 2014. Të rinj nga vende të ndryshme të botës presin njëri-tjetrin në shtëpi, në mënyrë që të ulin kostot e udhëtimeve. Faqet online me te klikuara për udhëtimet peer to peer janë:https://www.airbnb.com/; http://www.flipkey.com/;http://www.homeaway.com/;https://www.couchsurfing.org/, etj.
•    Në Kroaci 70% e akomodimeve janë private dhe vetëm 30% janë hotele.Holiday-Travel-in-Croatia-Dubrovnik

  Kërko

  Axhenda

11 korrik – Dita Ndërkombëtare e Popullsisë

8 - 10 korrik - Sesioni Plenar i Parlamentit Europian: Parlamenti Europian do të diskutojë dhe votojë mbi disa çështje me rëndësi. Fokus do të jetë prezantimi i Programit të Punës së Presidencës Gjermane të Këshillit, me pjesëmarrëse kancelaren gjermane Merkel dhe presidenten e Komisionit, von der Leyen.

9 korrik – Mblidhen ministrat europianë të financave për të zgjedhur Presidentin e Eurogrupit.

8 korrik - Takimi i Kolegjit të Komisionit: Komisioneri Timmermans prezanton Strategjinë e Hidrogjenit.

7 korrik - Këshilli i Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme do të diskutojë mbi temat e "Partneritetit Policor (euPP)" dhe "Kërkimin dhe shpëtimin në det".

- Takimi i radhës i EMI në serinë e "Talking Europe" do të ketë të Dubravka Šuica, Komisionere për Demokracinë dhe Demografinë për të diskutuar mbi Konferencën për të Ardhmen e Europës.

- Komiteti Parlamentar i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural (AGRI) voton Planin e Investimeve për një Europë të Qëndrueshme – Si të financohet Marrëveshja e Gjelbër?

6 korrik - Komiteti Parlamentar për Lirinë, Drejtësinë dhe Punët e Brendshme (LIBE) debaton mbi kontrollin kufitar brenda zonës Shengen; veprimtaritë e Agjencisë Europiane të Kufirit dhe Bregdetit; situatën në kufirin mes Greqisë dhe Turqisë dhe respektimin e të drejtave themelore.

  FJALOR

Seksion dedikuar shpjegimit të termave të BE-së. 

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1