E Shtunë, 23 Mars 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Natyra 2000

conservation2

Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës festohet çdo vit më 28 korrik, pasi një mjedis i shëndetshëm është themeli për një shoqëri të qëndrueshme dhe produktive. Për të siguruar mirëqenien e brezave të sotëm dhe të ardhshëm, ne të gjithë duhet të marrin pjesë për të mbrojtur, ruajtur, dhe menaxhuar burimet tona natyrore në mënyrë të qëndrueshme.

Ne të gjithë varemi nga burimet natyrore si uji, ajri, toka, mineralet, pemët, kafshët, ushqimi, dhe oksigjeni për të jetuar. Për të mbajtur ekuilibrin në botën natyrore ne duhet të ndihmojmë specie të ndryshme të vazhdojnë të ekzistojnë. Një raport nga Fondacioni World Wildlife tregon se që nga viti 1970, presioni që ne ushtrojmë mbi planetin është dyfishuar dhe burimet mbi të cilat ne varemi kanë rënë me 33%. Me gjithë përpjekjet nga organizatat dhe aktivistët e ruajtjes së mjedisit, puna e tyre është dëmtuar nga ata që kanë interesa ekonomike.

Bashkimi Europian ka zhvilluar projektin “Natura 2000”, i cili përfshin një sistem me vendet që konsiderohen të mbrojtura në 28 shtetet e BE-së. Aty përfshihen 18% e hapësirës tokësore të BE-së dhe 6% e hapësirës ujore të saj, me specie dhe habitatet më të vyera dhe të rrezikuara.Shtetet Anëtare duhet të sigurohen që këto vende të mirëmbahen dhe mbrohen nga ana ekologjike.

Ruajtja e natyrës është shumë e rëndësishme, pasi shkencëtarët kanë paralajmëruar zhdukjen masive në të ardhmen e afërt. Shumë dokumentarë të natyrës tregojnë se burimet janë duke u tretur. Ne kemi kthyer këtë planet në një botë të çelikut dhe betonit për të mbajtur njerëzimin, por me koston e specieve të tjera dhe është bërë e domosdoshme për ne që të ruajmë këto burime që janë jetike për mbijetesën njerëzore.

Pemët dhe bimët konsumojnë karbon i cili ka rritur temperaturën e planetit, stuhitë dhe nivelin e detit dhe ujërave të ëmbla nëpërmjet shkrirjes së akullnajave që kërcënojnë jetën e shumë gjallesave, përfshirë ne.. Akullnajat janë të lidhura me lumenj dhe liqene nga të cilat ne varemi për ujë të pijshëm. Zogjtë, bletët dhe insektet e tjera polenizojnë bimët për të cilat ne kemi nevojë për të ngrënë dhe për të qëndruar të shëndetshëm. Ushqimet e përpunuara në fabrikë të sigurojnë një cilësimë të ulët. Fëmijët që kalojnë kohën në natyrë kanë treguar se zhvillojnë aftësitë e tyre më shpejtë se ata që nuk qendrojnë në natyrë. Planeti ynë na ofron të gjitha burimet që shfrytëzohen sot nga zhvillimi modern.Nëse ne nuk e ruajmë do humbim këto privilegje të çmuara.

                                                                                                                    KE- Environment, korrik 2016

  Kërko

  Axhenda

19 mars- BE-ja mban takimin me Këshillin për Stabilizim dhe Asocim të Maqedonisë së Veriut duke u fokusuar në marrëdhëniet bilaterale mes tyre. 
            - Këshilli për Çështjet e Përgjithshme diskuton për kornizën financiare për vitet 2021-2027 si dhe miratimin e një qëndrimi në rregulloren që përcakton instrumentin për ndihmën e para-anëtarësimit (IPA III). 
20 mars- Këshilltari i Lartë Michel Barnier dhe Kryenegociatori i BE-së për Brexit, De Rynck do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi statusin aktual Brexit si dhe pyetjet, shqetësimet që priten në të ardhmen.
            - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social zhvillon seancën plenare me fokus "Dëgjimi i qytetarëve të Europës për një të ardhme të qëndrueshme si dhe "E ardhmja e BE-së: Përfitimet ndaj qytetarëve dhe respektimi i vlerave europiane".
22 mars -Organizohet konferenca e Varshavës “Vlerësimi i rolit të OJQ-ve në Këshillin e Europës”

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1