E Mërkurë, 11 Dhjetor 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Diferenca mes pagave minimale në BE

paga minimale beMe fillimin e këtij viti Zyra e Statistikave e Bashkimit Europian (Eurostat) nxori statistikat mbi pagat minimale të çdo vendi anëtar të Bashkimit Europian. Sipas këtyre të dhënave, duke filluar nga 1 janari i këtij viti, 22 nga 28 vendet anëtare të Bashkimit Europian kanë konfirmuar pagat e tyre minimale; ndërsa pjesa tjetër, ku përfshihen Danimarka, Italia, Qipro, Austria, Finlanda dhe Suedia nuk kanë një shifër ekzakte mbi pagën minimale. 22 vendet të cilat tashmë e kanë deklaruar një shifër të tillë, Eurostat i ka ndarë në tre grupime kryesore mbi nivelin minimal të pagës.

Vazhdo leximin...

Komisioni Europian propozon rregulla më të forta në lidhje me mbrojtjen e të dhënave personale

computers-amateur-junk email-spam-scam-internet-bstn761 lowÇdo ditë me qindra dhe mijëra mesazhe dërgohen nga secili prej nesh nëpërmjet rrjeteve të ndryshme sociale. Por a jemi të vetëdijshëm ne se duke vepruar në këtë mënyrë po japim të dhënat tona personale? Për të bërë një veprim të thjeshtë, si hapja e një adrese emaili apo e një faqeje personale në nje rrjet social, duhet të japim adresen tonë të emailit apo numrin tonë personal, pra me pak fjalë ne po heqim dorë nga një e drejtë pa u interesuar më përpara nëse ne jemi të mbrojtur dhe në rast se jo, a duhet të jemi.

Vazhdo leximin...

Brezi i varur: gjysma e të rinjve europianë jetojnë me prindërit

GrafikRaporti i fundit i OECD-së (Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik) rendit të rinjtë europianë si më të predispozuar për të jetuar me prindërit, një fenomen tashmë në rritje. Shkëputja nga jetesa me prindërit është një hap i rëndësishëm në rrugën e tyre drejt madhorisë, sikurse është bashkëjetesa, martesa ose patja e fëmijëve. Të dhënat e reja tregojnë se pothuajse gjysma e të rinjve europianë jetojnë me prindërit - një nivel rekord varësie që është shqetësues për implikimet sociale dhe demografike për kontinentin.

Vazhdo leximin...

BE-ja ratifikon Marrëveshjen e Parisit

tackling-climate-changeParlamenti Europian miratoi më 4 tetor 2016 Marrëveshjen e Parisit mbi Ndryshimet Klimaterike, duke iu përgjigjur thirrjes së disa ditëve më parë të Këshillit për të përshpejtuar procesin e ratifikimit të saj. BE-ja e ka konsideruar gjithmonë veten e saj si pioniere në aksionin ndaj klimës, ndaj dhe është angazhuar për objektiva të ndryshme të detyrueshme, të tilla si strategjia klimatike e BE-së për vitin 2020, duke përfshirë një rritje prej 20% në energji të prodhuar nga burimet e rinovueshme, 20% më pak të emisioneve të gazrave serrë, dhe një rritje me 20% në efikasitetin e energjisë deri në vitin 2020.

Vazhdo leximin...

Natyra 2000

conservation2

Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës festohet çdo vit më 28 korrik, pasi një mjedis i shëndetshëm është themeli për një shoqëri të qëndrueshme dhe produktive. Për të siguruar mirëqenien e brezave të sotëm dhe të ardhshëm, ne të gjithë duhet të marrin pjesë për të mbrojtur, ruajtur, dhe menaxhuar burimet tona natyrore në mënyrë të qëndrueshme.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

Nëntor 2019

4 nëntor - Juncker takohet me Visentini, Sekretarin e Përgjithshëm të Konfederatës së Bashkimit Tregtar Europian (ETUC).
4-7 nëntor -
Konferenca ndërkombëtare e sistemit rregullator të rrezatimit dhe energjisë nukleare ku marrin pjesë dhe përfaqesuesit e lartë të Komisionit Europian.
5 nëntor -
European Movement International dhe Raiffeisen Bank International do të mbajnë një panel të përbashkët diskutimi të titulluar "Suksesi i Europës: Pritshmëritë dhe mundësitë për Europën Qendrore dhe Ballkanin".
- Juncker do të mbajë një darkë pune me drejtorët e përgjithshëm të Komisionit Europian.
6 nëntor -
Takim kolegjial mes Timmermans dhe Tony Blair në Bruksel dhe Vestager me delegacionin amerikan të Kongresit
6-8 nëntor -
Forumi Global i Demokracisë, do të jetë këtë vit një platformë diskutimi për politik-bërësit, specifikisht në fushën e informimit dhe demokracisë.
7-8 nëntor -
EuroPCom 2019- Konferenca e Komunikimit Publik Europian- do të mbledhë së bashku ekspertë të fushës së komunikimit, por dhe çdo strukturë organizative lokale ose ndërkombëtare që promovon vlerat e BE.
10 nëntor -
Zgjedhjet e përgjithshme në Spanjë, ku qytetarët spanjollë do të zgjedhin Parlamentin e 14t ë të Mbretërisë.
-
Zgjedhjet në Rumani do të përcaktojnë Presidentin e ri për 5 vitet e ardhshme.

  FJALOR

Rrjeti i Studentëve Erasmus (ESN)

ESN është një organizatë ndërkombëtare jo-fitimprurëse për studentët. Misioni i saj është të përfaqësojë studentët ndërkombëtarë, duke u siguruar këtyre të fundit mundësi për të zhvilluar veten e tyre profesionalisht dhe për të patur një botëkuptim sa më të gjerë kulturor, nën parimin “Studentët ndihmojnë Studentët”. Momentalisht ekzistojnë 530 shoqata lokale që mbështesin studentët ndërkombëtarë në shkëmbimin mes 41 vendeve në Europë së bashku me Shqipërinë. ESN mbulon mbi 1 000 Institucione të Arsimit të Lartë, shumica e të cilave janë të lidhura ngushtësisht me Zyrat e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në total, pothuajse 15 000 vullnetarë ofrojnë shërbime për rreth 350 000 studentë ndërkombëtarë, duke organizuar një sërë aktivitetesh për integrimin e atyre të rinjve në vendet e tyre pritëse dhe përmirësimin e cilësisë së lëvizshmërisë së studentëve.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1