E Mërkurë, 11 Dhjetor 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Parlamenti i BE-së bllokon faqe internetit

c28ade9337b83e44f4d558363d985e54Bllokimi i faqeve të internetit është diçka që njerëzit zakonisht e lidhin me regjimet autoritare në Kinë apo Iran, sesa me Bashkimin Europian. Megjithatë stafi në Parlamentin Europian, kur u përpoq të kishte akses mbi link-et dhe të rejat e fundit të publikuara tek Reddit mori këtë mesazh,: "E kemi bllokuar këtë faqe interneti për t’ju mbrojtur juve."

Vazhdo leximin...

Çmimi i Bashkimit Europian për Letërsinë

book prizeÇmimi i Bashkimit Europian për letërsinë (EUPL) është i hapur për vendet që marrin pjesë në “Creative Europe”, program i financuar nga  BE-ja për sektorët kulturorë dhe kreativë. Me  këtë çmim vlerësohen autorët më të mirë të librave më të rinj në Europë. Vendet që aktualisht marrin pjesë në programin “Creative Europe” janë: 28 shtetet anëtare të BE-së, Norvegjia, Islanda, Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia. Por pritet të përfshihen edhe vende të reja në 2015.  

Vazhdo leximin...

Kosova kryeson Ballkanin në varësinë nga interneti

kosovo addiciton Kompania e internetit “World Stat”  ka kryer  një studim të plotë dhe krahasues në lidhje me përdorimin e internetit në botë. Në përfundim të këtij studimi ka rezultuar që në Ballkan lista kryesohej nga Kosova ku 76.6% e 1.8 milionë banorëve kanë përdorur internetin gjatë vitit 2013. Por interesant ka qenë fakti që mungojnë të dhënat për përdorimin e facebook-ut në Kosovë.

E dyta është renditur Kroacia, ku 70.9% e popullsisë e kanë  përdorur internetin, pra 3.1 milion njerëz nga një popullsi prej 4.4 milionësh. Megjithatë, kroatët nuk duket se kanë qenë shumë të interesuar në përdorimin e Facebook-ut, ku "vetëm" 1.6 milionë prej tyre e përdorin atë.

Vazhdo leximin...

Gjendja shqetësuese e mushkërive në Europë

mushkerite ne eruopeSëmundja Kronike Obstruktive – njohur ndryshe si  COPD - është një sëmundje e mushkërive e vlerësuar me rrezikshmëri të lartë për jetën. Simptomat janë marrje fryme, gulçim dhe një kollë kronike – e cila përkeqësohet me kalimin e kohës, por që mund të kontrollohet në varësi të momentit kur është diagnostikuar fillimisht sëmundja. E vlerësuar si një  nga sëmundjet më të shpeshta kronike në Europë- 4 deri në 10 % e të rriturve në kontinent vuan nga kjo sëmundje relativisht e panjohur -ajo  merr jetën e më shumë se 250 njerëzve në mbarë botën çdo orë.

Vazhdo leximin...

Google takime nëpër Europë për të drejtat e privatësisë

google headquarters. mountanview 2010Pas vendimit të gjykatës që përforcoi  "të drejtën për t'u harruar" të europianëve, një panel i emëruar nga motori i kërkimit Google, do të mbajë të parin seri takimesh për të diskutuar ekuilibrin mes privatësisë dhe rrjedhjes së lirë të informacionit. Gjigandi i Internetit (Google) lufton me mijëra kërkesa në muaj për të hequr nga rezultatet e tij të kërkimit çdo gjë, që nga precedentët e rëndë penalë, fotot e  turpshme, rastet e ngacmimit online dhe historitë negative të shtypit. Nga mesi i korrikut, Google, i cili përmban më shumë se 80% të tregut të kërkimit të Europës, tha se kishte marrë më shumë se 90,000 kërkesa dhe  ka pranuar më shumë se gjysmat duke qenë se Gjykata e Lartë e Bashkimit Europian vendosi që ata duhet të hiqnin rezultatet nëse informacioni ishte "i papërshtatshëm e i parëndësishëm".

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

Nëntor 2019

4 nëntor - Juncker takohet me Visentini, Sekretarin e Përgjithshëm të Konfederatës së Bashkimit Tregtar Europian (ETUC).
4-7 nëntor -
Konferenca ndërkombëtare e sistemit rregullator të rrezatimit dhe energjisë nukleare ku marrin pjesë dhe përfaqesuesit e lartë të Komisionit Europian.
5 nëntor -
European Movement International dhe Raiffeisen Bank International do të mbajnë një panel të përbashkët diskutimi të titulluar "Suksesi i Europës: Pritshmëritë dhe mundësitë për Europën Qendrore dhe Ballkanin".
- Juncker do të mbajë një darkë pune me drejtorët e përgjithshëm të Komisionit Europian.
6 nëntor -
Takim kolegjial mes Timmermans dhe Tony Blair në Bruksel dhe Vestager me delegacionin amerikan të Kongresit
6-8 nëntor -
Forumi Global i Demokracisë, do të jetë këtë vit një platformë diskutimi për politik-bërësit, specifikisht në fushën e informimit dhe demokracisë.
7-8 nëntor -
EuroPCom 2019- Konferenca e Komunikimit Publik Europian- do të mbledhë së bashku ekspertë të fushës së komunikimit, por dhe çdo strukturë organizative lokale ose ndërkombëtare që promovon vlerat e BE.
10 nëntor -
Zgjedhjet e përgjithshme në Spanjë, ku qytetarët spanjollë do të zgjedhin Parlamentin e 14t ë të Mbretërisë.
-
Zgjedhjet në Rumani do të përcaktojnë Presidentin e ri për 5 vitet e ardhshme.

  FJALOR

Rrjeti i Studentëve Erasmus (ESN)

ESN është një organizatë ndërkombëtare jo-fitimprurëse për studentët. Misioni i saj është të përfaqësojë studentët ndërkombëtarë, duke u siguruar këtyre të fundit mundësi për të zhvilluar veten e tyre profesionalisht dhe për të patur një botëkuptim sa më të gjerë kulturor, nën parimin “Studentët ndihmojnë Studentët”. Momentalisht ekzistojnë 530 shoqata lokale që mbështesin studentët ndërkombëtarë në shkëmbimin mes 41 vendeve në Europë së bashku me Shqipërinë. ESN mbulon mbi 1 000 Institucione të Arsimit të Lartë, shumica e të cilave janë të lidhura ngushtësisht me Zyrat e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në total, pothuajse 15 000 vullnetarë ofrojnë shërbime për rreth 350 000 studentë ndërkombëtarë, duke organizuar një sërë aktivitetesh për integrimin e atyre të rinjve në vendet e tyre pritëse dhe përmirësimin e cilësisë së lëvizshmërisë së studentëve.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1