E Hënë, 18 Mars 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Janari sjell Rumaninë në krye të Presidencës së Këshillit të Bashkimit Europian

romania2019Tashmë Presidenca e Këshilit të Bashkimit Europian i përket Rumanisë pas mbarimit të mandatit të presidencës Austriake. Ashtu si çdo presidencë paraardhëse edhe Rumania ka pasqyruar tablonë e saj lidhur me objektivat dhe prioritet kryesore gjatë periudhës së saj 6 mujore. Nga çfarë pasqyrohet më poshtë, mesa duket, Presidenca Rumune e Këshillit të BE-së ka një vizion të përqëndruar në parimin e kohezionit europian në të gjitha dimensionet - politike, ekonomike dhe sociale. Duke punuar nën moton "Kohezioni, një vlerë e përbashkët europiane", ajo do të fokusohet në identifikimin e zgjidhjeve që pasqyrojnë interesat e shteteve anëtare dhe vizionin e institucioneve europiane, duke vepruar në frymën e një Europe më të fortë dhe më të bashkuar.

Vazhdo leximin...

Kompakti Global për një Migracion të Sigurt, të Organizuar dhe të Rregullt (GCM)

image 6Sot, mbi 258 milion persona në botë jetojnë jashtë vendit të tyre të lindjes, pra janë migrantë. Kjo shifër pritet të rritet si rezultat i një numri faktorësh duke përfshirë rritjen e përgjithshme të popullsisë, zhvillimin e globalizimit e tregtisë, rritja e pabarazive demografike dhe ndryshimet klimatike. Në këtë kontekst, pas 18 muajsh konsultimesh dhe negociatash, Shtetet Anëtare të OKB-së kanë rënë dakord të miratojnë një Kompakt Global për Migracion të Sigurt, të Organizuar dhe të Rregullt –duke u bërë një marrëveshje globale me nismën e OKB-së për një qasje të përbashkët për migracionin ndërkombëtar në të gjitha dimensionet e saj. Migracioni ofron mundësi dhe përfitime të jashtëzakonshme - për migrantët, komunitetet pritëse dhe komunitetet e prejardhjes. Megjithatë, rregullimi i dobët mund të krijojë sfida madhore.

Vazhdo leximin...

Programi i Punës i Komisionit për vitin 2019: Mbajtja e premtimeve dhe planet për të ardhmen

download 2Komisioni Europian ka prezantuar Programin e tij të Punës për vitin 2019 gjatë muajit tetor, duke përcaktuar tre çështje kryesore për vitin në vazhdim: 1. arritjen e marrëveshjeve sa më shpejt mbi propozimet legjislative tashmë të paraqitura për të përmbushur dhjetë prioritetet e saj politike; 2. miratimi i një numri të kufizuar iniciativash të reja për të adresuar sfidat e pazgjidhura; 3. paraqitja e disa iniciativave me një perspektivë të ardhshme për BE- 27 duke përforcuar themelet për një Europë të fortë, të bashkuar dhe sovrane.

Vazhdo leximin...

Prioritetet kryesore të Presidencës Austriake në Këshillin e BE-së korrik-dhjetor 2018

7554911 500Austria e ka marrë Presidencën në Këshillit të BE-së më 1 korrik 2018 dhe përfundon më 31 dhjetor të këtij viti, një periudhë ku shfaqen sfida të mëdha dhe ndryshime politike. Në presidencën Austriake pritet që të diskutohen shumë çështje duke nisur nga parandalimi I migrimit të parregullt e deri tek forcimi i sigurisë dhe bashkëpunimit në BE. Tema e emigrantëve është një temë me interes për këtë presidencë, ku në të do të diskutohet edhe mbi zgjatjen e mandatit të Frontex, apo krijimin e qendrave të kontrolluara të emigrantëve në Samitin e Salzburgut të planifikuar për 20 shtator.

Vazhdo leximin...

Franca paraqet projekt-ligjin e ri të imigracionit

ligji per imigraciuonin franceMinistri i Brendshëm Francez, Gérard Collomb, paraqiti detajet e një ligji të ri për imigracionin në kabinetin e Emmanuel Macron. Ligji ka për qëllim të përshtasë Francën me partnerët e saj europianë. Collomb është shprehur se "Ky ligj është krejtësisht i nevojshëm për vendet si Gjermania, Franca, Italia, Hollanda apo Suedia, se kemi të njëjtat procedura. 

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

19 mars- BE-ja mban takimin me Këshillin për Stabilizim dhe Asocim të Maqedonisë së Veriut duke u fokusuar në marrëdhëniet bilaterale mes tyre. 
            - Këshilli për Çështjet e Përgjithshme diskuton për kornizën financiare për vitet 2021-2027 si dhe miratimin e një qëndrimi në rregulloren që përcakton instrumentin për ndihmën e para-anëtarësimit (IPA III). 
20 mars- Këshilltari i Lartë Michel Barnier dhe Kryenegociatori i BE-së për Brexit, De Rynck do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi statusin aktual Brexit si dhe pyetjet, shqetësimet që priten në të ardhmen.
            - Komiteti Europian Ekonomik dhe Social zhvillon seancën plenare me fokus "Dëgjimi i qytetarëve të Europës për një të ardhme të qëndrueshme si dhe "E ardhmja e BE-së: Përfitimet ndaj qytetarëve dhe respektimi i vlerave europiane".
22 mars -Organizohet konferenca e Varshavës “Vlerësimi i rolit të OJQ-ve në Këshillin e Europës”

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1