E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Investim prej 8.5 miliardë € në fushën e kërkimit dhe inovacionit

horizon 2020

Komisioni Europian ka përditësuar programin e punës të skemës së kërkimit dhe inovacionit të BE-së për vitin 2017, duke investuar 8.5 miliardë € në fushën e kërkimit dhe inovacionit vitin e ardhshëm. Për projektet e financuara në kuadër të programi Horizon2020, aksesi i lirë në internet mbi të dhënat shkencore do të bëhet i mundshëm për të gjithë, gjë që do të rrisë konkurrencën nëpërmjet shkencës së hapur duke përshpejtuar inovacionin dhe bashkëpunimin.

Programi gjithashtu reagon ndaj zhvillimeve aktuale duke përforcuar kërkimet në fushën e emigrimit. Duke iu përgjigjur krizës së refugjatëve, financimi do të jetë i fokusuar për kërkime të reja për të kuptuar emigrimin, por edhe për zhvillimin e politikave efektive për menaxhimin e fluksit dhe integrimin e emigrantëve në shoqëri dhe ekonomi.

Horizon 2020 është programi më i madh i kërkimit dhe risive me një buxhet prej 77 miliard € në këto 7 vite (2014-2020). Buxheti për këtë program përfshin gjithashtu fonde për Qendrën e Përbashkët Kërkimore, e cila është qendra e shërbimeve shkencore të Komisionit Europian, për Institutin Europian të Inovacionit dhe Teknologjisë dhe për kërkime të ndërmarra nga struktura të Traktatit të Euroatomit. Në vitin 2017, buxheti total i BE-së për kërkimet dhe risitë do të jetë 10.5 miliard €.

Komisioneri për Kërkimin, Shkencën dhe Inovacionin, është shprehur se përgjigjet e thirrjeve të Horizon 2020 të kanë rezultuar të mëdha, me rreth më shumë se 90.000 propozime të pranueshme të paraqitura në dy vitet e fundit. Tashmë po i jepet inovacionit një nxitje shtesë duke i bërë të dhënat e kërkimeve të hapura për këdo. Tani e tutje, komuniteti shkencor dhe bizneset e reja mund të gjejnë informacione kërkimore më lehtshëm dhe pa kosto. Gjithashtu duke përforcuar kërkimet mbi emigracionin, tregohet se Horizon 2020 mund të përshtatet shpejt me sfidat e reja në zhvillim.

Mundësitë e financimit të ofruara nga Programit i Punës janë të lidhur direkt me 10 prioritetet e Komisionit. Duke punuar me një buxhet total prej rreth 77 miliardë € gjatë shtatë viteve, Horizon 2020 do të mbështesë një sërë iniciativash të strukturave të ndryshme në vitin 2017 si Industria 2020 në Ekonominë e Qarkullimit (€ 325 milion euro), për të zhvilluar ekonomi të forta dhe të qëndrueshme; Makina Ekologjike (€ 133 milion); Qytete Inteligjente dhe të Qëndrueshme (€ 115 milionë), për të integruar më mirë bashkëpunimin në fushat e mjedisit, transportit dhe energjisë në mjediset urbane të BE-së; rritja e teknologjive dhe standardeve për ngarjen automatik të makinave (mbi 50 milion €), si dhe Interneti i Gjërave (€ 37 milionë) për të nxitur marrëdhënien e teknologjive dixhitale në Evropë. Grante prej gjithsej 1.8 miliard € do u jepen shkencëtarëve më të rëndësishëm nga Këshilli Kërkimor Europian, duke e bërë buxhetin e saj vjetor më të lartin që prej fillimit të tij në vitin 2007.

                                                                                Komisioni Europian- Kërkim dhe Inovacion, korrik 2016

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1