E Diel, 25 Gusht 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Deklarata e Pёrbashkёt e 6 Kryeministrave tё Ballkanit Perёndimor pёr bazёn e Rrjetit tё Transporitit dhe Prioritetet e Projektit

6 wb n brukselMë 21 prill 2015, Komisioneri Hahn dhe Komisionerja Bulc mbajtën në Bruksel takimin e 6 Kryeministrave të Ballkanit Perëndimor. Takimi në Bruksel konfirmoi dakortsinë për bazën e rrjetit të transportit nëpërmjet një përcaktimi të përbashkët dhe diskutoi mënyrat konkrete të cilat do të ndihmojnë në implementimin e rrjetit. Deklarata e Përbashkët që shoqëroi takimin si më poshtë:


Si një vazhdim i Konferencës për Ballkanin Perëndimor, të mbajtur në Berlin më 28 gusht 2014 dhe takimeve Ministrore të zhvilluara në Beograd në 23 tetor dhe në Prishtinë më 25 mars, ne, Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor të mbledhur në Bruksel më 21 prill 2015 në prezencë të Komisionerit Europian për Negociatat e Zgjerimit dhe Politikat e Fqinjësisë Europiane, Komisioneres Europiane për Transportin dhe Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, kanë pranuar Deklaratën e Përbashkët vijuese për të riafirmuar angazhimin e tyre të ndërlidhjeve, fqinjësisë së mirë, bashkëpunimit rajonal dhe integrimit Europian.

1. Përmirësimi i bashkëpunimit rajonal dhe stabilitetit ekonomik janë ndër mjetet tona të arritjes së standarteve europiane dhe përmbushjes së kritereve të pranimit në BE, proces i cili duhet të sjellë përfitime të qarta për qytetarët tonë që para pranimit.

2. Ne shprehim angazhimin tonë për “Procesin e Berlinit” dhe mbetemi të fokusuar në sigurinë se Samiti i 27 gushtit 2015 në Vjenë do të sjellë arritjen e rezultateve konkrete bazuar në projekte të caktuara investimi.

3. Ne pranojmë faktin se përmirësimi i lidhjeve në kuadër të rajonit tonë ashtu si me Bashkimin Europian është një faktor kyç në punët dhe zhvillimin e Ballkanit Perëndimor.

4. Ne pranojmë që kjo ambicie e përbashkët kërkon angazhimin tonë personal dhe atë të lidershipit.

5. Ne konstatojmë se në Bashkimin Europian, baza e rrjetit të transportit lidh të gjitha kryeqytetet e BE-së, qendrat kryesore ekonomike dhe portet kryesore të BE-së. Ne njohim faktin se zgjatja e tij në Ballkanin Perëndimor lejon përshpejtimin e politikave dhe reformave rregulluese, përpjekjeve të përqendruara dhe investimeve në korridoret kyçe dhe ndërlidhjet.

6. Ne kemi rënë dakort për rrjetin kryesor të Ballkanit Perëndimor të përshkruar si në tabelën bashkëngjitur. Në vazhdim, hekurudha e Korridorit të VIII do të jetë nën mbikqyrje duke përfshirë financimin e mundshëm të studimeve paraprake, lidhjeve të detajuar, dizenjimeve dhe punëve eksploruese me një përfshirje në rrjetin kryesor gjatë rishikimit të ardhshëm të ‘TEN T”

7. Ne pranojmë se Komitetet respektive të Investimeve Kombëtare duhet të krijojnë pa asnjë vonesë kanalet e projektit të vetëm të investimeve prioritare, duke qenë se janë para-kushte për marrjen e mbështetjes së IPA II për investimet e bashkë-financuara.

8. Kanalet e projektit duhet të reflektojnë faktin se Projektet e Interesit të Energjisë së Komunitetit (PECI) janë një pjesë e rëndësishme e agjendës tonë të ndërlidhjes.

9. Ne marrim përsipër të identifikojmë dhe të adresojmë pa vonesa të gjitha masat përkatëse sic janë çështjet rregulluese, riorganizimi i proçedurave të kalimit të kufirit të cilat mund të sjellin përfitime të menjëhershme të ndërlidhjeve, me një kosto të arsyeshme për 6 përfaqësitë e Ballkanit Perëndimor.
                                                                                                                   Komisioni Europian, prill 2015

  Kërko

  Axhenda

22 korrik – Komiteti për Çështjet Ekonomike dhe Monetare mban dëgjesë publike mbi draft mendimin për buxhetin e përgjithshëm të BE për vitin 2020
-Komiteti për Kulturën dhe Edukimin voton mbi programin Creative Europe (2021-2027) 
23 korrik - Komisioni për Bujqësi dhe Zhvilim Rural (AGRI) zhvillon takimin me Komisionerin Phil Hogan mbi zhvillimin rural pas rekomandimeve të miratuara nga Kordinatorët e AGRI
24 korrik - Komisioni Europian mban takimin mes Kolegjit të Komisionerëve
25 korrik - Këshilli Drejtues i Bankës Qëndrore Europiane zhvillon takimin mbi politikat monetare në Frankfurt
25-26 korrik - Grupi i Punës për Bashkimin Doganor zhvillon diskutimin mbi propozimet legjislative për ligjin doganor dhe paraqitjen e saj tek vendet joanëtare të BE 
                    -Komisioneri Hahn zhvillon vizita zyrtare në Maqedoninë e Veriut dhe në Serbi

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1