E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Bosnja, një hap përpara drejt BE-së

BiHBosnjë-Hercegovina arriti të zgjidhë pengesën e fundit për të përparuar drejt BE-së duke nënshkruar marrëveshjen me Fondin Monetar Ndërkombëtar. Drejtuesit politik të Bosnjës ranë dakort më 31 korrik mbi kushtet kryesore të vendosura nga Bashkimi Europian për pranimin e aplikimit të shtetit për të qenë anëtar dhe i hapën rrugën marrëveshjes për përftimin e një huaje nga FMN-ja. 

Vazhdo leximin...

Modeli i udhëheqësve politik në vendet e Ballkanit: Ngjashmëritë mes Vučić dhe Gruevski

vucic dhe gruevskiNë kuadër të zgjedhjeve të fundit parlamentare në Serbi, ku Aleksandar Vučić u rizgjodh si kryeministër i vendit dhe të situatës së rënduar dhe shqetësuese në Maqedoni, me një qeveri dhe një opozitë që ka dalë në protestë është me rëndësi të bëhet një krahasim mes modeleve politike që ofrohen sot në Ballkan, modele që mund të themi janë frymëzuar nga Putin, duke krijuar fenomenin që njihet si ‘putinizëm i butë’ në vendet e Ballkanit, një udhëheqje populiste me fasadë demokratike, por që shërben si një mënyrë për të legjitimuar politikat me të vërtetë autoritare.

Vazhdo leximin...

Azerbajxhani refuzon bashkëpunimin me BE-në

azerbajxhan“Azerbajxhani është shembulli më i mirë i një formati të përshtatshëm për të gjitha qasjet e BE-së, krahasuar me fqinjët e saj të cilët nuk punojnë për këtë,”- është shprehur kështu, një zyrtar i Komisionit në një audiencë në Bruksel.

Drik Schuebel, Kreu i Departamentit për marrëdhëniet bilaterale me vendet e Lindjes, foli në një konferencë duke u shprehur se shumë nga zyrtarët e BE-së dhe shteteve anëtare janë mësuar me idenë se të gjithë janë të etur për arritjen e një marrëveshje asociimi dhe për qendrim më pranë BE-së. Ai theksoi se e habitshme për ta ishte kur kjo dëshirë për marrëveshje nuk ndodhi me Azerbajxhanin.

Vazhdo leximin...

20 vjet nga genocidi i Srebrenicës-Ne mbajmë mend!

women in black in serbiaNjë grup aktivistësh dhe përfaqësues të shoqërisë civile kanë vendosur në Beograd një memorial në kujtim të viktimave të genocidit të Srebenicës, duke e quajtur masakrën e korrikut të vitit 1995 ndaj boshnjakëve, si krimin më të tmerrshëm të ndodhur pas Holokaustit.

Grupi i aktivistëve serb “Gratë me të Zeza” kanë vendosur në rrugën Srebrenicka në Beograd, një memorial prej guri me numrin 8 372 shënuar mbi të, për të përfaqësuar numrin e viktimave të identifikuara të masakrës së Srebenicës. Simboli u frymëzua nga gurë të ngjashëm të vendosur në Gjermani prej një artisti nga Berlini në kujtim të Holokaustit.

Vazhdo leximin...

Parlamenti Europian miraton rezolutat për Shqipërinë dhe Bosnjë – Hercegovinën

resoluta bosnja shqiperi PE

Më 30 prill Parlamenti Europian miratoi me 634 vota rezolutat për Shqipërinë dhe Bosnjë – Hercegovinën. Eurodeputetën u shprehën se polarizimi i situatës politike në të dyja vendet pengon progresin e reformave dhe se duhen forcuar proceset e tyre demokratike, lufta kundër korrupsionit dhe të ngritja e një administratë publike të depolitizuar.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1