E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Infografika: Vlerësimi i progresit të Ballkanit Perëndimor drejt Integrimit Europian

harta1

Vendet e Ballkanit Perëndimor të cilat synojnë të bëhen pjesë e Bashkimit Europian paraqesin ende një numër problemesh për tu zgjidhur, të tilla si :kriza ekonomike, korrupsioni dhe nevoja për të garantuar lirinë e medias. Më 10 mars, eurodeputetët diskutuan raportet vjetor duke theksuar progresin e Malit të Zi, ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë dhe Serbisë në drejtim të Bashkimit Europian.

Vazhdo leximin...

Migrimi masiv nga Kosova

migrimi nga kosovaMigrimi nga Ballkani Perëndimor drejt BE-së nuk është diçka e re. Por eksodi nga Kosova në fillim të shkurtit befasoi shumë njerëz, kur mediat filluan të raportojnë se një numër i madh i shqiptarëve të Kosovës ishin duke u përpjekur për të hyrë në Hungari nëpërmjet Serbisë.
Nuk ka asnjë informacion të saktë për numrin e shqiptarëve që janë larguar nga Kosova. Sipas vlerësimeve në fillim të shkurtit numërohen disa qindra të larguar çdo ditë . Sipas të dhënave të siguruara nga forcat e sigurisë, gjatë dy muajve të fundit, janë larguar më shumë se 50.000 njerëz, ndërsa mediat vlerësojnë të jenë 100.000 të larguar që nga gushti i vitit 2014.

Vazhdo leximin...

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë hedh poshtë paditë e ndërsjellta Serbi- Kroaci për genocid

icj serbiaKroacia ngriti padi për genocid kundër Serbisë në 1999 si përgjegjëse për vrasjen e mbi 10.000 kroatëve gjatë politikës së spastrimit etnik në fillim të viteve ’90. Gjithashtu kërkoi që Beogradi të dënojë të gjithë personat përgjegjës për krime lufte gjatë konfliktit Serbi-Kroaci, të kthejë pasurinë kulturore të plaçkitur si dhe të paguajë për dëmet e kohës së luftës.

Nga ana tjetër, Serbia pohoi se ushtria kroate është përgjegjëse për krimin e genocidit gjatë operacionit Stuhia në vitin 1995, ku më tepër se 200,000 serbë kroatë u larguan nga vendi. Serbia ka paraqitur kundër-padinë e saj në 2010, duke pretenduar se Kroacia ishte fajtore për krimin e genocidit ndaj serbëve gjatë dhe pas operacionit 1995.

Vazhdo leximin...

Jean-Paul Jacque udhëheq hetimet në Eulex

h 51238044-380x252Jean-Paul Jacque, ekspertit francez në të Drejtën e Bashkimit Europian i është dhënë detyra të hetojë akuzat për korrupsion në misionin më të madh për sundimin e ligjit të BE-së në Kosovë, atë të EULEX.

Më 4 nëntor Mogherini njoftoi se do të niste një hetim të jashtëm. Ajo nuk ka dhënë asnjë shpjegim se pse vendosi të mos të kontaktojë shërbimet e njësisë së brendshme të Komisionit Europian anti-mashtrim, OLAF.

Vazhdo leximin...

Britania e Madhe dhe Gjermania me Iniciativë të përbashkët në Bosnjë

uk and germany in BiHMinistrat e jashtëm britanikë dhe gjermanë i kanë dërguar një "letër të hapur" popullit të Bosnjës, duke i ofruar mundësinë për të bërë një progres të madh drejt anëtarësimit në BE, në qoftë se politikanët e tyre nënshkruajnë reformat thelbësore.
"Ka vetëm një rrugë drejt Bashkimin Europian - përmes reformave që ndihmojnë Bosnjën dhe Hercegovinën të arrijnë standardin e qeverisjes dhe zhvillimin ekonomik të shteteve anëtare të BE-së," shkruhet në letrën e hapur të ministrit të jashtëm gjerman Frank-Ëalter Steinmeier dhe atij britanik Philip Hammond.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1