E Premte, 19 Korrik 2019
Blue Red Green
  • Buletin Informativ i Lëvizjes Europiane në Shqipëri
Joomla!: Position Home - E Hënë, 09 Prill 2012 07:19
Joomla!: Using Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Upgraders - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Project - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: The Joomla! Community - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Sample Sites - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Professionals - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Parameters - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Joomla! - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Started - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Getting Help - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00
Joomla!: Beginners - E Shtunë, 01 Janar 2011 00:00

Përfitim më shumë së 1 miliard euro për Turqinë nga BE

EU-TURKEYTurqia ka përfituar rreth 1 miliard € nga BE për të mbështetur shtetin ligjor, shoqërinë civile, të drejtat themelore, demokracinë dhe qeverisjen. Zëdhënësi i Komisionit Europian i tha EUObserver se rreth 979.6 milionë € u paguan mes vitit 2007 dhe prillit të këtij viti dhe se më shumë do të paguhen, duke patur parasysh kandidaturën e vazhdueshme të Turqisë për të qenë anëtar i BE-së. Komisioni gjithashtu u shpreh se po rishikon nga afër ndihmën e vazhdueshme dhe të ardhshme financiare për Turqinë, "për të siguruar që ajo të jetë plotësisht në përputhje me interesat dhe vlerat tona".

Vazhdo leximin...

Çfarë po sjell shkurti për Ballkanin?

wb fokusKosova, shteti më i ri në Europë, ditën e nesërme feston nëntë vjetorin e pavarësisë, një ditë e gëzuar kjo për çdo qytetar kosovar dhe jo vetëm. Shqipëria dhe Bosnja nga ana tjetër marrin një sinjal pozitiv nga Bashkimi Europian, ku rezolutat e propozuara për secilën e kaluan me sukses votimin dhe shpresat për avancimin e bisedimeve me Unionin rriten akoma më shumë. Ndërkohë, ky muaj nuk sjell situatë të ngjashme në Malin e Zi ku trazirat e zgjedhjeve të vitit të kaluar vazhdojnë të jenë prezente.

Vazhdo leximin...

Tensioni Kosovë-Serbi dhe ndërmjetësimi i Mogherinit

tension kosove serbiKosova, shteti që u shpall i pavarur pothuajse nëntë vite më përpara, u gjend përballë një situate tepër delikate para disa ditësh kur nga Beogradi u dha lajmi që drejt Mitrovicës do të nisej një tren pasagjerësh me mbishkrimin “Kosova është Serbi”, e shkruar në 21 gjuhë të ndryshme, përfshirë këtu dhe gjuhën shqipe. Po të mos mjaftonte kjo, treni në brendësi ishte i mbuluar me ikona dhe simbole fetare serbe. Dhe e gjitha kjo, ashtu siç raporton dhe Al Jazeera, shikohet nga pala serbe si një reklamim i kulturës së Serbisë, të mbrojtuar edhe nga UNESCO.

Vazhdo leximin...

Cilat janë qëndrimet e Komisionit Europian për zhvillimet e fundit në Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë?

img 2214 11Bashkimi Europian vazhdon të përballet me sfida serioze në fronte të ndryshme. Krizat e shumta kanë një potencial destabilizues jo vetëm në Europë, por edhe më gjerë. Rënia ekonomike si dhe rritja e skepticizmit ka ndikuar sidomos në qëndrimin e BE-së në lidhje me projektin europian të zgjerimit.

Në të njëjtën kohë, perspektiva e anëtarësimit në BE, siç dhe riafirmohet nga të gjithë shtetet anëtare, vazhdon të mbështesë transformimet sa i përket stabilitetit dhe sigurisë në vendet e Europës Juglindore. Për këtë arsye, një proces i besueshëm si ai i zgjerimit, në bazë përcaktimin e disa kushteve, mbetet një mjet i pazëvendësueshëm për forcimin e këtyre vendeve dhe për të mbështetur modernizimin e tyre përmes reformave politike dhe ekonomike, në përputhje me kriteret e pranimit.

Vazhdo leximin...

Auditorët e Bashkimit Europian kanë deklaruar se Rumania dhe Bullgaria nuk ishin gati për anëtarësim

auditors

Gjykata Europiane e Auditorëve (ECA) hodhi dritë së fundmi mbi një fakt pak të njohur të historisë, duke zbuluar se Gjykata e kishte kundërshtuar fillimisht pranimin e Rumanisë dhe Bullgarisë në BE. Bullgaria dhe Rumania iu bashkuan BE-së në janar të vitit 2007, pavarësisht mendimit të auditorëve se ata nuk ishin gati për anëtarësim. Auditorët u shprehën se synojnë të shmangin situata të ngjashme në zgjerimet e ardhshme të BE-së.

Vazhdo leximin...

  Kërko

  Axhenda

24-28 qershor – Mbledhja e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës që shënon dhe 70 vjetorin e organizatës, do të zgjedhë Sekretarin e ri të Përgjithshëm 
25 qershor – GRECO-Organi Anti-korrupsion i Këshillit të Europës publikon raportin e vitit 2018 ku janë mbikqyrur 48 shtete
25 qershor – Presidenti Juncker takon në Bruksel Zuzana Čaputován, Presidenten e re sllovake
27 qershor – Konferenca “Rikthimin në punë i të papunëve prej një kohe të gjatë” paraqet rezultatet e vlerësimit të fundit të 'Rekomandimit për papunësinë afatgjatë'
27-28 qershor - Forumi i 8-të vjetor i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Danubit (EUSDR) 
28 qershor-  Dëgjesë publike mbi rolin e mediave në komunikimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar

  FJALOR

Komiteti Europian i Sindikatave për Arsimin (ETUCE)

ETUCE përfaqëson 132 Sindikata në 51 vende/shtete europiane, përfshirë këtu dhe Shqipërinë, dhe ka në total 11 milion persona - staf arsimor në të gjithë Europën. ETUCE është partneri social i mësuesve në nivel Europian dhe mbrojtës i interesave të tyre në Komisionin Europian. E themeluar më 1977, ETUCE është e përbërë nga sindikata kombëtare të mësuesve dhe personel të të gjitha fushave dhe niveleve të arsimit duke filluar nga edukimi i përgjithshëm, arsimi profesional dhe trajnimi, si dhe arsimi i lartë apo kërkimi shkencor.

  Na ndiqni ne:

facebook gplus twitter youtube1